reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Dziewczyny, gratuluje udanych wizyt.
raport z mojej wizyty na wlasciwym watku.
czy ktoras z was ma problemy z bolem glowy?
ja codziennie po poludniu cierpie.
lekarz mowi, zeby brac paracetamol, ale ja nie chce naduzywac, bo i tak tyle lekow juz bralam i biore.

reklama
Dreddka fajowy ten Twój mały kosmita :-D Rewela ta fota z 3D! Tym razem musi być tylko dobrze.

MagdaP i mdmd - gratuluję udanych wizyt, serduszka, rączek i nóżek :-)

sunovia u nas życie intymne w niemal niezmienionej postaci ;-) Gin nie miała żadnych przeciwwskazań, więc się nie ograniczam ;-)

qwas 7 kg dziecko?? O jak rany!!

Elomelo teraz doczytałam jakiego rodziłaś ogromnego synka - wooow!!

Dziewczyny, ulala dobrze prawi, nie ma się co stresować, bo nam to nic nie pomoże ;-) Kobitki, bądźcie dobrej myśli, pozytywne nastawienie jest przecież bardzo ważne!

hmmm z seksem.... u nas gin na pytanie: czy można? odpowiedziała "tak", ale jak jej powiedzieliśmy że boimy się po tamtym poronieniu (choć z sexem nie maiało nic wspólnego) to stwierdziła: to może lepiej się wstrzymajcie do 13tyg jak ma to was uspokoić.... Tak więc seksu w czystej postaci nie ma, ale orgazmów kilka mam na swoim koncie, Mój S rzecz jasna też....
jednak zawsze się boję bo to poprzednie plamienie było właśnie dzień "po", dziś po porannej akcji (aż nas nosi i ciężko się powstrzymywać od wszystkiego) też mój śluz jakby się przyciemnił.... krwi nie ma ale zawsze to jakiś inny objaw.... także czekamy jeszcze trochę!!!

Własnie dokonałam pierwszych zakupów dla maluszka:p pieluszki flanelki, kocyk, łapki niedrapki, termometr do wody, myjka i inne cuda..... jakie to fajne!!!:D

Poszalalas nanulinko z zakupami!

My bedziemy sie chyba za 2 miesiace przeprowadzac, wiec do tego czasu z zakupami sie wstrzymam.

A z seksem troche slabo, M ma bardzo ochote, a ja nagle zupelnie nic. Nie wiem - hormony zero. Zal mi go, trzyma sie dzielnie, choc go nosi, a dla mnie nagle seks moglby nie istniec- mam nadzieje, ze mi to szybko minie...:((

poszalałam, bo postanowiłam co miesiąc część kupić - będzie niezauważalnie w budżecie domowym:p
Póki co nie ma jeszcze mebli, w których będziemy maluszka rzeczy trzymać ale jest kosz wiklinowy w który póki co będziemy pakować. Meblarza zawołamy pewnie za jakieś 3-4 miesiące:)

Zaraz mam spotkanie robocze w pracy, od rana mam doła ... Nie wiem dlaczego .... Jak sobie pomyślę, że znowu .... Ech . Trzymajcie kciuki .... Jeszcze sie niezaczęło, a juz mnbie głowa boli :wściekła/y:

a co kobitko zawodowo robisz?
Ja pracuję w banku i już wytrzymać nie umiem...zamierzam tylko do końca kwietnia pracowac a potem L4

Dzięki Taycia za słowa otuchy, ale jakoś nie mogę przestać się martwić. Dzisiaj mnie dopadło ze zdwojoną siłą :-( A jeśli mój dzidziuś się za słabo rozwija, albo przestał w ogóle? Nanulika ma taki sam suwaczek i jej dzidzia ma już ponad 2 cm. Tak bardzo się boję!!!! Nie mogę przestać płakać. Przepraszam, że Wam tak smęcę, ale nie mam z kim o tym porozmawiać. Nie chcę nikogo martwić.

Witaj siaalala.
Wesoła kobietko, Pola i Nanulika- gratuluję udanych wizyt.

Jejku na prawdę nie możesz tego wszystkiego tak przeżywać...spróbuj przestać o tym myśleć
Mnie lekarz powiedział, że gorsze dla dziecka od niesprawdzonych leków, kosmetyków i innych takich jest zwyczajnie adrenalnia, która wytwarza się podczas stresu!!!
to bardzo ważne - wierzę że wszystko u Was będzie dobrze!!!! Choć przyznam, że czasem też się schizuję - wkurzają mnie wszystki tvn -owskie reklamy typu pomagajmy chorym dzieciom - nie mogę na to patrzeć...
Mnie drugie podejście czeka za dwa tygodnie na egzamin na prawko:tak:oby się udało, bo egzamin 115 zł koztuje i szkoda kasy .

POWODZENIA:-):-):-):-)

gosiagro prawko dla mnie przy dziecku to rzecz niezbędna - to takie frustrujące być ciągle zalezną - kazde wyjście do lekarza, spacer gdzieś dalej - ciągle muszę się prosić i przez to czuję się totalnie ograniczana...

Dzieki qwas :)

bylam dzis robic badania i na jednym skierowaniu jest na badanie serologiczne i tam lekarz powinien zaznaczyc jedna z opcji (HBs Ag, anty HBs, anty HBc, anty HCV albo RPR - odczyn kiłowy), ale nic nie zaznaczyl i mi tego nie zrobili bo nie wiedzieli "o co mu chodzi" ja juz do tego lekarza nie bede szla, bo bylam tylko po skierowania na kase chorych, a prowadze ciaze prywatnie.. czy to skierowanie ma zwiazek z konfliktem serologicznym? Bo konfliktu w pierwszej ciazy nie mialam.. czy to wazne jest i musze isc do niego, zeby mi to jednak wypelnil? Wstawilabym sobie sama krzyzyk, ale nie wiem przy czym :)

ja miałam antygen HBS robiony

hej

gratuluję wszystkim udanych wizyt, bijących serduszek oraz rączek i nóżek :)

ja wczoraj poczułam coś dziwnego, nie umiem tego nazwać, po prostu poczułam, że coś się stało złego i od tego czasu strasznie się martwię. i już takie głupoty (a może nie) wmawiam sobie, że moje objawy ciążowe czyli piersi i wymioty to tylko i wyłącznie efekt luteiny itp. w poniedziałek wizyta, może nie zwariuję ...

i czuję jakby takie rozpieranie w środku, tak jakby mi się szyjka powiększała albo może coś innego. nie wiem czy to dobrze czy to źle ...

WSZYSTKO MUSI BYĆ DOBRZE - czekam na dobre więsci z wizyty w poniedziałek - to już tuż, tuż!!!!!!!!

poszalałam, bo postanowiłam co miesiąc część kupić - będzie niezauważalnie w budżecie domowym:p
Póki co nie ma jeszcze mebli, w których będziemy maluszka rzeczy trzymać ale jest kosz wiklinowy w który póki co będziemy pakować. Meblarza zawołamy pewnie za jakieś 3-4 miesiące:)

ojjj wcześnie zacyznasz...:-D:-D Ja się noszę z kupnem choćby spodni ciążowych ale ciągle jakoś odwlekam...często tak bywa przy drugim dziecku... z wszystkim się czeka...;-)

gosiagro Dziś troszke lepiej się czuje choć wymioty niestety też były ale gorączki juz takiej wysokiej jak wczoraj nie miałam. Czuje się osłabiona :-(

mnie dziś niestety boli brzuch jakoś tak okresowo, wcześniej tego nie było.
staram się o tym nie myśleć po prostu, ale to nie takie proste.
zobaczymy ...

A ja juz na nogach! Dzis mam jazde o 7 rano:p. Ale Moj S. Jest taki kochany ze mnie tam zawiezie wiec nie musialam wstawac w nocy:) jeszcze latte pyszne mi zaserwowal , mniami!
Poki co u nas zero stopni wiec brr.... ale sloneczko sie przedziera wiec moze i przyjemnie bedzie:) po jezdzie wracam do domku bo ma wpasc kumpela z coreczkka i moja siostra-na kawke:)
Milego dnia wszystkim! Ktos dzis wizytuje? W rozpisce nie widze planu na dzis ale moze kogos pominelam..... to zmykam!

reklama
ehtele - ja pracuje w pomocy społecznej, trochę w biurze, trochę w terenie. To spotkanie było związane z ustaleniami związanymi z przeciwdziałaniem przemocy w rodzinie ...
mdmd - ból głowy moze byc związany z ciśnieniem, ja na ból głowy miałam taki sposób, że mocno zaciskałam opaskę, chustę na głowie ...

Pozdrawiam wszystkie "mamucie" z poranna kawusią. Mam nadzieję, że u Was humorek trochę lepszy niż u mnie, ja mam jakiegoś "bolesnego" doła ...

Do góry