reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
zabka wpółczuję Ci bardzo kochana

sunovia biedulo mam nadzieję, że dziś to taki wyjątek i już jutro się lepiej będziesz czuła

Dredka uważaj na siebie z tymi oskrzelami, Twoj facet to trochę nie poważny, no ale nie on jeden z tych co póki nie zobaczą dzieciaczka to jeszcze w pełnie nie uświadamiają sobie jaka odpowiedzialność na nas spoczywa, mam nadzieję że dotrze do Niego, że teraz najważniejsze to Maleństwo co w sobie nosisz

Elzu miętę można spokojnie, z czerowną herbatą trzeba uważać z tego co pamiętam bo ma właściwości wywołujące skurcze
W Uk nie miałaś genetycznych??? jak ja byłam to standardowo na pierwszym usg chyba, że ktoś wyraźnie mówił, że nie chce, w sumie nic skomplikowanego bo na usg mierzyli grubość cewy nerwowej (chyba o ile dobrze pamiętam o to chodziło) i pobierali krew plus wywiad, w sensie choroby w rodzinie, styl życia itp

heja ja tez po wizycie - już piszę relacje na odpowiednim wątku ;D

Witam z tramwaju:) wracam juz z jazdy:) trzymam kciuki za wszystkie wizytujace dzis! Ja mdlosci nie mam,jednak wczoraj pojawily sie zawroty glowy. Musze mega powoli wstawac,siadac,klasc sie,obracac glowa , wtedy jest ok. Jak za szybko cos to mam wrazenie ze blednik oszalal. Wczoraj nie moglam sie schylic do zalozenia kozakow bo mnie zarzucalo..... ehhh.... jak babinka jakas!

a kiedy masz egzamin? Ja też jazdy mam od paru dni - egzamin 10 kwietnia i w dodatku 6 podejście - zwariuję normalnie, boję się jak cholera...

jednak przeczucie mnie nie mylilo :-( bylam na usg. dzidzius przestal sie rozwijac przeszlo tydzien temu :-(

trzymam za was kciuki. powodzonka

jejku to straszne - bardzo mi przykro;(

ulala - gratuluję wizyty:-D

W UK robią każdemu badanie prenetalne miedzy 12-13 tyg ( na pierwszym usg). Wiele dziewczyn nawet nie wie po prostu ze to są te badania prenetalne i myślą, ze zwykle USG. Potem jesli wychodzi ryzyko to wysylaja list I robia bardzuej inwazyjne badania.

Gratuluje dobrych wieści wizytującym :) mnie na razie nic lekarz nie wspominał o prenetalnych ale na następnej wizycie zapytam jak nie zapomnę akurat to będzie jakiś 11 ,12 tydzień .

Cześć Dziewczyny, nie nadążam za Wami ;)

Żabka tak mi przykro :((

Qwas, Olinka, Ulala, Ehtele gratuluję udanych wizyt :)

Dreddka bidulko trzymaj się ciepło, życzę szybkiego powrotu do zdrowia!

Sunovia, nie zazdroszczę tych wymiotów :-/ mnie jeszcze czasem mdli z rana jak mam pusty żołądek, ale odpukać nie wymiotowałam.

Miałam dziś nieplanowaną wizytę u gina, dopiero przed 21 weszłam heh, na szczęście udało mi się jakoś wcisnąć. Tak mnie swędziało, że wolałam pójść. Mam grzyby :-/ ale dobrze, że nie bakterie. Dostałam globulki na noc. A za tydzień planowana wizyta, pewnie usg.

Dziewczyny tak mi się przypomniało, że jak macie możliwość to zróbcie sobie wymaz bakteriologiczny z kanału szyjki macicy. Mnie tak w zeszłym roku wyszły bakterie w tym taka co ją ma ponoć 1/3 kobiet paciorkowiec z gr. B streptoccocus agatiae (jakoś tak), ogólnie to nie leczy się chyba tego w ciąży, tylko przy porodzie trzeba przyjąć jakiś zastrzyk czy coś, żeby nie zakazić dziecka. Oprócz tego wyszła mi jeszcze jedna, dostałam antybiotyki i po powtórnym wymazie już mi nie wyszły, ale kto wie czy na trwałe. Bo tego paciorkowca to się chyba po prostu ma :-/

Żabka- tulę Cię mocno, niech Twój aniołek czuwa nad wami z góry!!!!!!!

Sunovia- oj to cię złapało - byle to tylko dzisiaj tak!!!!!

Gratuluję wszystkim udanych wizyt!!!!!:tak::tak::tak::tak:

no właśnie, ja z tego wszystkiego nie pogratulowałam serduszek oraz rączek i wszystkich pozytywnych wieści :zawstydzona/y:

trochę poczytałam o tych wymiotach, bo tak jakoś intuicyjnie wydawało mi się, że to może mieć jakiś związek z tarczycą. i faktycznie tak może być, moja niedoczynność mogła przejść w nadczynność i stąd takie silne wymioty. do endo miałam iść za 3 tyg sprawdzić poziom hormonów, ale chyba sobie zrobię prywatnie tsh, ft3 i ft4 i jeśli będzie coś nie tak, to pójdę wcześniej. tylko nie wiem, czy to na czczo trzeba, bo rano nie bardzo mam jak się do lab dostać ...

reklama
Sunovia tak lepiej na czczo, jeżeli chodzi o badania na tarczycę. Ja zawsze robię na czczo przed wzięciem tabletki, aczkolwiek można chyba po wzięciu tabletki, tylko, że wyniki wtedy nie są miarodajne czy też inaczej się na nie patrzy.

Do góry