reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
hanoos witaj :*

strasznie spalam, ciágle pobolewala mnie strona prawa tam gdzie torbiel a dzis znow zauwazylam brázowe uplawy tam w srodku :( jestem w strasznym stresie :( boje sie jak cholera bo krwiak zniknál a torbiel przeciez nie moze krwawic, chyba ze to jakies pozostalosci po tym krwiaku :( kolejne badanie za 3 tyg okolo, chyba zwariuje :(

Witam:)
Bardzo mi przykro z powodu nowych Aniołków:( ściskam mamusie
Ale u nas strasznie pada od rana, coś mi się wydaje że te święta wielkanocne będą przy takiej samej pogodzie jak boże narodzenie ;( bryyy:wściekła/y:

Czesc Dziewczyny,
Ja dzis troche leiej sie czuje, ale do idealu jeszcze daleko :(

Dredka uważaj na siebie z tymi oskrzelami, Twoj facet to trochę nie poważny, no ale nie on jeden z tych co póki nie zobaczą dzieciaczka to jeszcze w pełnie nie uświadamiają sobie jaka odpowiedzialność na nas spoczywa, mam nadzieję że dotrze do Niego, że teraz najważniejsze to Maleństwo co w sobie nosisz
p

szczebiotka musze go troche obronic, przy poprzedniej ciazy, ktora stracilam w 13 tyg byl bardzo zaangazowany i uwazal, ze wszystko bedzie ok. Nawet samodzielnie zakupil sobie chusty dwie do noszenia dzieciaczka. I chyba teraz uruchomil reakcje obronna. Dopiero za tydzien zobaczymy czy z ciaza wszystko jest ok (wczesniej byl tylko pecherzyk), a ja zebysmy sie zbyt nie nakrecili, ciagle mowie, ze dopiero za tydzien komukolwiek powiemy i zaczniemy sie cieszyc - takie ubezpieczenie dla zlamanych serc. No i wieczorem juz jak wrocil z pracy, to zachowywal sie jak czlowiek.

Rumianek w ciąży | parenting.pl tak sobie czytam o rumianku .... i nie wiedzialam ze dziala az na tyle naszych dolegliwosci ciazowych ....:)

Matyjasowa dzieki nie wiedzialam, ze az tak dobry jest rumianek

Ja tam ziół się nie boję. To sama natura. Nie wiem jak zioła mogłyby zaszkodzić... Bardziej obawiam się antybiotyków oraz szczepionek, które wlewamy dzieciom zaraz po urodzeniu, ingerujac w system immunologiczny ...

Elomelo jednak z ziolami trzeba byc ostroznym, czesc z nich - tak jak rozmaryn lekarski "naturalnie" wywoluje poronienie. Tymianek i szalwie tez nalezy stosowac z umiarem, Niebezpieczny jest tez dziurawiec.
Zioła w ciąży - www.mamazone.pl

Elomelo, z ziolami to chodzi o to, ze niektore powoduja skurcze, co w ciazy jest nie dobre, bo same w sobie zle nie są oczywiscie - przeciez to natura :)

hanoos, witaj spowrotem, mam nadzieje, ze bedzie coraz lepiej. Ja bym na Twoim miejscu juz nie nadrabiala tyle postow, zajmie Ci do duzo czasu, co innego 1-2 dni, ale 70 stron? :)

qwas, dobrze, ze nie czerwona krew, mam nadzieje, ze to nic takiego, ale jakby bardzo bolalo, to sie wybierz do lekarza po prostu - lepiej dmuchac na zimne.

Widze, ze dzis pogoda sie podzielila i niektorzy maja slonko, a inni nie. U mnie brzydko - pierwszy raz od 2 tyg musialam wyjsc z domu ale nadal jestem chora.. :(
Umowilam sie na wizyte 27.04 :) mysle ze poprosze wtedy o USG genetyczne (ide prywatnie).

Elomelo jednak z ziolami trzeba byc ostroznym, czesc z nich - tak jak rozmaryn lekarski "naturalnie" wywoluje poronienie. Tymianek i szalwie tez nalezy stosowac z umiarem, Niebezpieczny jest tez dziurawiec.
Zioła w ciąży - www.mamazone.pl

Dreddka - dzięki za link. Ja nie jestem jakim fascynatem ziół, uznaję melisę, rumianek, miętę, bo to takie podręczne zioła - dla mnie to raczej herbatka .... Wogóle lubie takie herbatki - ziołowe, owocowe.
W domu mam sławetną żyworódkę, którą polecam każdemu. Nie pomaga na wszystko, ale ma naprawdę wiele zastosowań. Wolę unikać antybiotyków, do tematu szczepień podchodze bardzo ostrożnie ...
Znam osobę, która nie je mrożony produktów, ponieważ uważa, że są niezdrowe, natomiast faszeruje swoje dzieci kilka razy do roku "ciężkimi" antybiotykami ...

Hej dziewczyny !! Wróciłam z wizyty właśnie :) Miałam tylko badanie zwykłe założyła mi kartę ciąży i jest okej :) Cytologia I grupa i badania wszystkie git
biggrin.gif
Co do tego żółtego śluzu to niby jest okej :) Martwi mnie tylko jedna rzecz miałam tydzień temu usg to być według usg 6t4d i akcja serca była 122/min to nie jest za mało??

Ja juz po jezdzie,czekam na tramwaj. Kurcze coraz bardziej podoba mi sie to jwzdzenie:):):)
Dreddka ciesze sie ze juz lepiej:)

Hanoos ciebie tez milo widziec:) 3mam kciuki zeby cie juz tak nie meczylo.
Co do ziol to nigdy ich milosniczka nie bylam,a w ciazy jakos bardziej mi smakuja:) w sumie pije tylko rumianek i lipe:)
Milego dnia! O ktorej kolejne wizyty dzis?:)

Witam w ten piękny , słoneczny dzień..aż żyć się chce:-D:-D:-D:cool2::cool2:
trzymam kciuki za wizytki, ale Wam fajne-ja dopiero 23 kwietnia idę-będzie 12 tydzień

Dzisiaj zaszalałam na ciuchach i kupiłam sobie super tunikę ażurkową i kardigan-a bobolkowoi bodziaki i pajacyki po 2 sztuki wszystkiego i taki cudny kocyk polarkowy w króliczki-wszystko białe:-D:-D

Gotuje obiadek-dziś szpinak z brokułami i fetą i makaron razowy-mniam
Do pracy dzisiaj na 16-22-przed świętami galeria am wydłużone godziny pracy............ech

Ja z ziółek używam mięty, rumianku, melisy i lipy.
Elzu Też nie jestem zwolenniczką antybiotyków i szczepionek i gdybym mogła to bym dziecka nie szczepiła(ale szczepię an podstawowe bo prawo tego niestety wymaga -a an reszte nie)................ale moje dziecko od urodzenia nie miało ani jednego antybiotyku i wcale nei choruje.
Nie faszeruję go tez żadnymi witaminami sztucznymi- daje mu tylko tran.naturalne owoce i warzywa codziennie- to są witaminki

Ostatnia edycja:
reklama
Pomocy! Wlasnie zauważyłam mała kropke krwi na bieliźnie. jestem załamana. Jestem w pracy i nie wiem co mam robić.

Do góry