reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
mnie niestety tez dziś mdli i to mocno,
rano połknęłam tabletki na tarczycę i zaraz zwymiotowałam, a tak się powstrzymywałam, bo to już drugi raz
i znów nie wiedziałam co zrobić, wziąć jeszcze raz czy nie ... ale w końcu nie wzięłam
byłam w szpitalu odebrać wyniki na alloprzeciwciała, na szczęście są ok
a teraz zjadłam sałatkę, bo mi wczoraj mąż narobił na 2 dni chyba, ale z powrotem mi niedobrze, masakra ...

Hey dziewczyny :)
ja mam mega mdłości i wymioty raz, dwa, a nawet trzy razy dziennie :-( coś okropnego...probowałam juz wszystkiego ale nic ani imbir, ani solone przegryzki, ani jakiekolwiek sposoby na mnie nie działają muszę się przemęczyć ale jest fatalnie wiec współczuję wszystkim mamusiom które mają tą dolegliwość... Mam nadzieję że mimo wszystko z maluszkiem jest dobrze ale okaże się 21 na usg Oby było serducho :tak: pozdrawiam serdecznie

gratuluję nowym mamom i wszystkich serduszek i pęchęrzyków

A ja wracam z przychodni. Zapalenie gornych drog oddechowych. Tydzien L4.
Zadnych lekow,tylko herbata,maliny cytryna,imbir,miod,plukanka z soda oczyszczona i dbac o siebie.... ot zalecenia...

Zadzwoniłam do szefa, wystarczy że mnie usłyszał zachrypioną i spoko, no problem, siedź w domu - damy radę!
koło 8 zadzwonię do przychodni, umówię się a potem do domu grzać się pod kołderką....
Dużo zdrówka sobie i wszystkim życzę!!!
To nam teraz najbardziej potrzebne....
super szef, extra!
Grzej sie i wracaj do zdrowka!
A ja mowie dzien dobry z drogi do pracy. Dzis pogoda mnie oszukala- Piekne słońce i myślałam, ze jest ciepło- zdecydowanie za lekko sie ubralam:( powodzenia dla dzisiejszych "wizytujacych" i miłego dnia!
kurcze ja dzis tez sie tak zalatwilam, piekne slonce a na termometrze 5 stopni brr
witam

a ja dziś śpię z przerwami
najpierw obudziłam się ok 2 na siku, trochę pobolewał mnie brzuch
później pobudka o 5, jak mąż zbierał się do pracy, tym razem na rzyganko - tak mnie zemdliło niemiłosiernie
teraz wstałam już na dobre i dalej mi trochę niedobrze

muszę jechać po wyniki badań, mam nadzieję, że mi nie zamkną zanim przyjadę, bo w tych szpitalach to krótko czynne
no i czekam na wizytę,
ale na razie wydaje się, że wszystko ok
kochana a ja spac nie moglam mimi ze zmeczona bylam, szok!!
Siku latam ale na szczescie nie wymiotuje:sorry:
Witam się z rana ! Wczoraj się nie odzywałam bo prawie cały dzień spędziłam na uczelni :( Ale jakoś wytrzymałam ! Dzisiaj rano byłam sobie zbadać tsh i zobaczyć czy moja dawka jest dobra czy jeszcze trzeba zwiększyć dawkę leków.

Również trzymam kciuki za wszystkie które dzisiaj mają wizyty ! Ja mam za 2 dni i nie umiem się doczekać !! :-)
i jak wynik?
Witajcie .
Pozwolicie,ze i ja przyłączę się do waszego wątku.
Pierwszy test zrobiłam w piątek,i pokazała się II blada kreseczka,dzisiaj rano powtórzyłam test,i kreseczka jest już ciemniejsza.

Mój termin to prawdopodobnie 24 listopad.
witam serdecznie i gratuluje fasolki!!
Witam nowo przybyłe mamusie :)

dzionek dziś u mnie pochmurny taki spiacy ale spać nie mogę mam z tym problemy no i mnie mdli delikatnie ale mnie mdli wszystko na przymus muszę jeść ciężka sprawa stoi mi wszystko w gardle jak cos mam zjeść a tymbardzej jak to jest mięso ziemniaki bleeee
ja dzis wzielam jogurt z rana i zjadlam polowe, reszta mi juz nie weszla:baffled:
mnie niestety tez dziś mdli i to mocno,
rano połknęłam tabletki na tarczycę i zaraz zwymiotowałam, a tak się powstrzymywałam, bo to już drugi raz
i znów nie wiedziałam co zrobić, wziąć jeszcze raz czy nie ... ale w końcu nie wzięłam
byłam w szpitalu odebrać wyniki na alloprzeciwciała, na szczęście są ok
a teraz zjadłam sałatkę, bo mi wczoraj mąż narobił na 2 dni chyba, ale z powrotem mi niedobrze, masakra ...

ojejcia wspolczuje tych mdlosci
a salatke tez bym zjadla, wczoraj pochlonelam dwie :/ apetycik jest :))

Dziewczyny dzis dzwonilam do gina i co? Kurde ma 2 tygodnie urlopu, ale bylam zla. Termin mam dopiero za dwa tygodnie wtedy bede miala rowne 7tygodni.Mam nadzieje ze do tego czasu nic sie nie wydarzy bo u mnie to standardowo 6-7 tydzien zaczyna sie zle wyrabiac:-(

Dziewczyny zastanawiam sie czy profilaktycznie samej nie kupic luteiny? co myslicie o tym? Teraz buiore witaminki i dodatkowo 600 kwasu czyli w sumie biore 1mg foliku, czytalam w necie ze tak mozna i jest ok.
Nie wiem czy tu dostane luteine bez recepty. Bierze ktoras luteine dosustnie? i ile?

Nanulinka wracaj do zdorwka!!!!
KresekMW wspolczuje :/

nakupiłam warzyw i owoców, herbatkę z lipy, rumianek - już w domku:) czas na kurację i oby pomogła.... Miałam dzisiaj zacząć jazdy (prawko robię) ale odwołałam dzisiejszą i jutrzejszą, kolejna w czwartek - mam nadzieję,że do tego czasu będzie na tyle dobrze,że instruktor wytrzyma ze mną 1,5h w samochodzie.....

a w srodę USG - nie mogę się doczekać!

ale też boje się.....

Witam.
Ja właśnie kończę prawko..... 26 mam wizytę u lekarza a 27 marca egzamin państwowy na prawko- będzie się działo ahhaha.
Dzisiaj zanim wstałam z lłóżka to z jadłam kilka migdałów i wypiłam miętowy i jakby mi lepiej z mdłościami- może to jakaś metoda jest...........przetestować trzeba przez kilka dni.
Ja na 14:30 do lekarza z przeziębieniem.

Witam.
Ja właśnie kończę prawko..... 26 mam wizytę u lekarza a 27 marca egzamin państwowy na prawko- będzie się działo ahhaha.
Dzisiaj zanim wstałam z lłóżka to z jadłam kilka migdałów i wypiłam miętowy i jakby mi lepiej z mdłościami- może to jakaś metoda jest...........przetestować trzeba przez kilka dni.
Ja na 14:30 do lekarza z przeziębieniem.

to widzę że w tym tygodniu pobijemy chyba rekord w ilości wizyt - ginekologiczno przeziębieniowych!
3mam kciuki za prawko! mam nadzieję że ja też jakoś wyjeżdżę te godziny i jakoś pójdzie, aż wstyd bo ciągnę ten temat już tak długo że szok:)

A ja wracam z przychodni. Zapalenie gornych drog oddechowych. Tydzien L4.
Zadnych lekow,tylko herbata,maliny cytryna,imbir,miod,plukanka z soda oczyszczona i dbac o siebie.... ot zalecenia...
no to kuruj sie kochana... ;-)i odpoczywaj!

ja dzisiaj w ogóle nie czuję się w ciąży:eek:

Ostatnia edycja:
reklama
Sa wyniki INR - 1.26 normy 0,8-1,30
TSH 2,54 normy 0,250-5,000
FT3 3,8 normy 3,5-7,5
FT4 15,3 normy 9,0-20,0
Progesteron - 33,70 normy 0,25-0,54 fAZA FOLIKULARNA a że jestem w ciąży to chyba dobry wynik ,wydaje mi się że wyniki są ok na żadnym żadnych strzałeczek nie ma więc powinno być ok .Co wy o tym myślicie ? pytanie do dziewczyn z problemami tarczycy .

Do góry