reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Dobre masz wyniki tarczycy. Ja ostatnio tsh miałam 3,4 biorę leki ale ja mam hashimoto. Ale 2,5 to dobry wynik. Niektórzy lekarze mówią ze powinien być 1,5 ale myślę że nie masz się czym martwić. Ale zapytaj się lekarza jak będziesz na następnej wizycie.

reklama
celowo dziś zrobiłam żeby właśnie jutro pokazać w tamtym roku miałam robione wszystkie badania i te tarczycowe były ok dlatego nie kazał mi teraz robić , usg tarczycy tez mi kiedyś robił i tez uważał że jest ok ale nie zaszkodzi być ostrożnym . Oby przetrwać do jutra do wizyty:) a tak naprawdę chciała bym by to był to 16 tc powoli zbliżam się do terminu w którym najstarszą ciąże poroniłam i chyba sie boję jak minie mi 10 tyd to może mi ulży .

Dziewczyny-chorowitki zdrowia zyczę !!! leżec i odpoczywać...
Te któe dzisiaj wizytę mają-powodzenia !!! czekamy na zdjęcia ślicznych zdrowych fasolinek ;-)
Mi dzisiaj nie do śmiechu.. mdłości mnie dopadły ze zdwojoną siłą i to niestety w pracy. Myślałam, że się wykończę... Jutro też mam długi dzień w pracy.. Poszłabym na L4, ale w czwartek mam zebranie z rodzicami i nie bardzo mogę...

Witajcie,

chyba nieśmiało mogę do Was dołączyć ;) W sobotę pierwszy test - druga kreska blada, wczoraj drugi - kreska wyraźna. Wg obliczeń od ostatniego dnia @ to 5tc, wizytę mam w sobotę. Nie mam odwagi się jeszcze cieszyć ;)

hej

ja już po wizycie. nie miałam usg (zgodnie z zapowiedzią mam mieć dopiero w 13tc) ani nawet mnie nie zbadał. w ogóle mój lekarz ma bardzo angielskie podejście do tematu. twierdzi, że skoro są wymioty, mdłości i ból piersi to ok. te bóle brzucha trochę niepokojące, bo nie powinno ich być, ale skoro nie krwawię to póki co jest ok. mam się oszczędzać, dalej brać luteinę 2x2 i nospę 3x1. i przetrwać do 13 tc.
od dziś mam też już założoną kartę ciąży, termin na 9 listopad.
wszystkie badania powychodziły mi dobrze. w czwartek jeszcze to usg tarczycy.

ulala, tsh dla kobiet w ciąży to od 1 do 2,5, ale ft4 masz bardzo ładne, a to jest dużo ważniejsze, bo samo tsh podobno lubi sobie czasem w ciąży powariować.

Witam nowe mamusie:-)
Sylha gratuluje bliźniaków:tak::-)

U mnie mdłości nadal są właśnie się męcze :no: Jutro ide do gin więc może zobacze już serduszko.
Pozdrawiam wszystkie mamy:-)

nakupiłam warzyw i owoców, herbatkę z lipy, rumianek - już w domku:) czas na kurację i oby pomogła.... Miałam dzisiaj zacząć jazdy (prawko robię) ale odwołałam dzisiejszą i jutrzejszą, kolejna w czwartek - mam nadzieję,że do tego czasu będzie na tyle dobrze,że instruktor wytrzyma ze mną 1,5h w samochodzie.....

a w srodę USG - nie mogę się doczekać!

ale też boje się.....
powodzenia na jazdach i zapewne nie bedzie zle :)
Witam.
Ja właśnie kończę prawko..... 26 mam wizytę u lekarza a 27 marca egzamin państwowy na prawko- będzie się działo ahhaha.
Dzisiaj zanim wstałam z lłóżka to z jadłam kilka migdałów i wypiłam miętowy i jakby mi lepiej z mdłościami- może to jakaś metoda jest...........przetestować trzeba przez kilka dni.
Ja na 14:30 do lekarza z przeziębieniem.
no to trzymamy kciuki w srode &&&
Migdaly napewno sa na zgage ale byc moze to mieta pomaga w sumie ja jak bylam mala to miala chorobe lokomocyjna i zawsze bralam mocno mietowe cukierki ktore dzialaly :) Byc moze tu ta mieta tez jest cudownym lekiem
tak naprawdę chciała bym by to był to 16 tc powoli zbliżam się do terminu w którym najstarszą ciąże poroniłam i chyba sie boję jak minie mi 10 tyd to może mi ulży .
ja jak dotrwam do 4.4.2012 to bede szczesliwa i oby bez problemow
Zapewne obie odetchniemy jak minie pierwszy trymestr:tak:
Witajcie,

chyba nieśmiało mogę do Was dołączyć ;) W sobotę pierwszy test - druga kreska blada, wczoraj drugi - kreska wyraźna. Wg obliczeń od ostatniego dnia @ to 5tc, wizytę mam w sobotę. Nie mam odwagi się jeszcze cieszyć ;)
witaj w klubie mamusiek, gratuluje zafasolkowania
hej

ja już po wizycie. nie miałam usg (zgodnie z zapowiedzią mam mieć dopiero w 13tc) ani nawet mnie nie zbadał. w ogóle mój lekarz ma bardzo angielskie podejście do tematu. twierdzi, że skoro są wymioty, mdłości i ból piersi to ok. te bóle brzucha trochę niepokojące, bo nie powinno ich być, ale skoro nie krwawię to póki co jest ok. mam się oszczędzać, dalej brać luteinę 2x2 i nospę 3x1. i przetrwać do 13 tc.
od dziś mam też już założoną kartę ciąży, termin na 9 listopad.
wszystkie badania powychodziły mi dobrze. w czwartek jeszcze to usg tarczycy.

.
przeraza mnie to podejscie lekarzy
Gdyby moj gin taki byl to mojej Laury nie byloby na swiecie, szok!
Ale slyszalam juz rozne historie moja znajoma jak sie dowiedziala ze jest w ciazy natychmiast wrocila do Polski
U nas w De karte zakladaja dopiero w 12tc

reklama
Ale u nas dzisiaj wieje.Byłam u lekarza- osłuchowo oki-cytrynka, miód, lipa, czarny bez, syrop z cebuli, czosnek.Jeszcze taka mikstura:2 łzyki miodu, pół cytryny, 2 łyzki oliwy z oliwek- wymieszać i pić.
Ale nie wolno pić soku z malin -bo wywołują skurcze.Ja wczoraj do herbatki dałam chyba z 2 łyżki takich malinek samych, przetartych- bo wywołują skurcze macicy.
Maliny w ciąży zakazane.

Ostatnia edycja:
Do góry