reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

anka26,07 wow 26 kg to sporo, ja w ostatniej przytylam jakies 18kg, staram sie nie zagryzac czym popadnie, mam nadzieje, ze sie uda nie przytyc za duzo.

qwas, nie pamietam na jakiej stronie liczylam, ale moze roznica 2 tygodniowa to dlatego, ze pokazuje Ci od zaplodnienia, a na innej stronie od ostatniej miesiaczki?

nanulika, jesli to tylko przeziebienie, to lekarz i tak za duzo nie poradzi, bo w ciazy nie powinno sie prawie nic przyjmowac - wiem, ze paracetamol jest w miare bezpieczny, wiec zostaja domowe sposoby. Zycze zdrowka!

ulala, w pierwszej ciazy tez mialam suwak "ustawiony" na niedziele, a najlepsze jest to, ze synek sie w niedziele urodzil :)

e-stera, ja kupilam kwas jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy, ale przyznam ze mam problemy zeby o nim pamietac - jedna tabletke opuscilam niechcacy.

taycia i crazy girl, ja w pierwszej ciazy nie mialam zadnych badan w Anglii (tzn, na toxoplazmoze, cytomegalie, na cukrzyce, na tarczyce.. ) bardzo sie wtedy martwilam, ale wszystko bylo dobrze, a teraz jak mysle, ze bede musiala pic gluzkoze i robic tyle badan to wolalabym nie :)

reklama
Ja nawet nie mysle szybko wracac do pracy :) Jak moja Laura miala 3 latka dopiero poszlam do pracy.Te 3 lata byly nieocenione przy drugim tez zamierzam jak najdluzej siedziec :-D
Gragorajka daj znac w srode co ci powie lekarz bo ja pewnie jak jutro zadzwonie to dostane termin na nastepny tydzien :baffled:
Elzu 18kg jak ja bym tak chciala :)) Kurcze ja strasznie bylam spuchnieta ale u mnie w rodzinie to normalka.Moja siostra miala dokladnie to samo :/

Ja juz w domku,popijam herbatke z miodem,cytryna i maminym sokiem malinowym. Nos nieustannie zatkany,jutro chyba sol fizjologiczna kupie i bede zakrapiac... chyba pojde do lekarza zamiast do pracy.Caly czas sie stresuje ze znow poronie np przez przeziebienie..... sama juz nie wiem czy nie przesadzam.... ale strach jest i co ja na to poradze:/

ulala, tak jutro mam wizytę o 15.
póki co ból brzucha się nasilił, dokładnie jak wczoraj, też wieczorem,
ale wydzielina biała i poza bólem brzucha nie ma żadnych niepokojących objawów, piersi dalej bolą, trochę mi niedobrze itp.
boję się tej wizyty, czasem mam tak, że wolę żyć w nieświadomości i się łudzić, choć wiem, że to głupie ...

dziwne, nigdy nie mialam temperatury podwyzszonej pod pachá, tzn prawie nigdy a teraz mam 37,3 :/ to normalne ze rosnie tempka nie tylko tam na dole???
jutro na 19 usg ... dzis mam równo 5 tydzien ciázy i cala drze ze strachu, mój K mowi ze wszystko jest dobrze, ze mam sié nie martwic, ze on czuje ze jest dobrze ...

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 10kg i prawie do 7 miesiąca ciąży chodziłam w swoich jeansach....ale trwa tak nie będzie- już czuję ze poszło mi w talie-ale schudłam 2kg.
Ja siedziałam z synkiem aż poszedł do przedszkola-jak miał 2, 8 miesięcy i poszłam do nowej pracy.
Jeśli będe się dobrze czuła to chcę pracować do końca września-szefową mam super, wszystkie dogodności zapewnione.

Dziewczyny na pewno będzie dobrze- sama mam obawy- teraz te przeziębienie.................ale sama sobie mówię , że będzie oki.
W pierwszej ciąży miała ospęw 2 miesiącu , potem podejrzenie małowodzia i porod w 36 tyg. z wagą dziecka 225, 48cm9czyli paramnetry jak w 33, 34 tygodniu).
Teraz synek jest drobniejszy i mniejszy niż reszta rówieśników-ale jesteśmy pod opieką poradni specjalistycznych.
Rozwój psychoruchowy jest super, bo w 5 miesięcy siedział a w 10 chodził.Lekarze straszyli ,że po tej ospie to może być warzywkiem- ale nie jest :-).
Więc pozytywne myślenie-czasem wszystko się układa

qwas, sunovia powodzenia jutro na wizytach :)
qwas gdy bylam w piatek na usg dokladnie w 5t0d to bylo widac pecherzyk juz,ale nic poza tym jeszcze.

Milego wieczoru wszystkim - ja sie juz odklejam od komputera.

reklama
Dobry wieczór dziewczyny,
Wszystkim chorowitkom duuuużżżżżoooo zdrówka!!!!!!
Sunovia- jak się czujesz?!?!?!Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze!!!

Witam nowe mamusie:-D:tak:

A ja jakaś nie do życia dzisiaj jestem, pół niedzieli przespałam, dobrze, że emek taras otworzył to przynajmniej drzemka na świeżym powietrzu.
Apetyt ostatnio też jakiś nie bardzo zjem, bo zjem, ale bez smaku i ochoty, a mdłości to o różnej porze dnia teraz.
No i muszę w tym tygodniu badania porobić i na samą myśl o tej glukozie grrrr, ble....

Do góry