reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Pola pytała o badania.
Ja byłam wczoraj u lek. państwowo. Kartę ciąży założył od razu i zlecił badania:
grupa krwi+Rh
morfologia
mocz
glukoza na czczo
WR
HIV (najpierw zapytał się czy chcę:)
HCV
toksoplazmoza (robiłam 3 mieś temu i wyszła ujemna)
różyczka
i od razu pobrał cytologię.

Cytomegali mi nie zlecił bo robiłam 3 mies temu i wyszło, że już miałam kontrakt.
Usg za 4 tyg.
W przyszły pt idę do lek. prywatnie, wiec mam nadzieje wtedy usg mnie juz uspokoi.
Bo wczorajsza wizyta troszkę zestresowała. Po pobraniu cytologi powiedział, że moge troszkę krwawić bo szyjka przekrwiona. I oczywiście było.
Tak mnie ucisnął przy badaniu, że bałam się ze mi zgniecie maluszka.
I czarę przepełniło cisnienie krwi. Przed wizyta i po wizycie 140/90. Zatem nadcisnienie. tak wiec dzisiaj poleciały pieniądze i cisnieniomierz jest w domu. ciśnienie ok 120/80.

reklama
Ile kochane liczycie wiosenek ? mam wrażenie że wy wszystkie jesteście bardzo młodziutkie albo ja tak szybko wyszłam za mąż :) jest tu która co ma 30 latek czy tylko ja najstarsza z dwoma 3 ?

niby do szczescia nie potrzebna ale jednak cieszy heeheheh

crayzy w sumie nie wiem od czego bo w domu jestem no ale troche pobolewa :p

Z tymi wizytami to trzeba tez uważać u mnie do wizyty było w sumie wszystko ok a po wizycie i usg krwawienie ciekawe czy mnie terażniejsze przeczucie nie myli mam wrażenie dzisiaj że dzidzia żyje i że betka wzrośnie obym jutro nie poczuła porażki .

Katt- sporo tych badań, ale z tego co czytam to połowę mam na świeżo, toxo i cyto- oba mam przebyte.
Ulala- a z tą 3 to ile dokładnie?!?!?!Bo ja za niecały 3 tygodnie równa 3 i sobie fajny prezent sprawiłam :-)

Ulala i tak trzymać. Optymizm.
Mi M nie pozwala czytać nic w necie, bo mówi że się głupot naczytam a potem się stresuje. Tak jak tym wczorajszym cisnieniem.

reklama
ulala to ja chyba bede najstarsza bo w marcu 34:tak:

Katt a ja myślałam że cytologi w ciązy się nie robi a jednak można. Ja już dawno nie miałam.

Do góry