reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Hej Mamuski!

U Nas dobrze. Mikus wczoraj zasnal o 19 i wstal o 6.30 i jeszcze go wzielam do siebie i spal az do 7.30. Boze jaka jestem dumna z niego,szczegolnie,ze spanie w lozeczku dla niego to byl koszmar. Oczywiscie zdarzaja sie noce,ze przychodzi o 2 czy 3,ale uwazam,ze dziecko mi dojrzewa :-D:-D

Dla wszystkich chorowitkow duzo zdrowka!

Ostkapa - a czy to nie czasem po prostu jakis wirus? Chlopacy zawsze cos podlapia w zlobku i sama ich lecze. Kilka dni i wszystko znika. Teraz widze,ze Mikus znowu jakis katar zlapal. Ja mam Drosetux na kaszel suchy i Flegamine na mokry. Rob oklepywanki pleckow, inhalacje, dawaj probiotyki, tran...

Ja zawsze dzialam na wlasna reke,bo tak by mi lekarz tutaj powiedzial i tak....
Do lekarza chodzimy jak dziecko goraczkuje powyzej 4 dni , czy wymiotuje i jest slabe...

Pozdrawiam Wam Mamuski!

reklama
A jak Wam idzir zasypianie samodzielne- czy ktoras z Was probowala?

Duzo zdrowka dla dzieciaczkow, moj tez
Chory;/ byle do wiosny.

U nas nie ma mowy,żeby Maja sama zasnęła.Zawsze musi być pokołysana w swoim ulubionym kocyku.Czasem zajmuje to troszkę czasu,a czasem przytuli się i zasypia w ciągu minuty.Zależy od dnia.

Ja w kwestii samodzielnego zasypiania osiągnęłam tyle, że mogę się ograniczyć do trzymania za rączkę lub głaskania, kiedy Kuba leży w łóżeczku. Odejść dopóki nie zaśnie nie mogę, bo jest ryk.

taycia zaczynaliśmy chorobę z wirusowym zapaleniem gardła. w sumie chętnie bym ją leczyła na "własną rękę", ale po tych dwóch tygodniach zaczęła furczeć, więc poszliśmy na osłuchanie i dostała antybiotyk. póki co antybiotyk skończyła dziś rano i nadal trochę furczy. boję się nie iść do lekarza, tym bardziej że miała coś w oskrzelach. poza tym flegamina baby u nas jest na receptę.

neskapoczytałam, pomarzyłam i dalej usypia z męża obecnością w pokoju, chociaż przyznam że to nie jest aż tak bardzo uciążliwe.

Ostkapa to nie sa marzenia:) ale fakt rodzic tez musi do tego dojrzec. Zdrowka dla Zosi. Polecam inhalacje nawet z samej soli fizjologicznej.

100 latek dla Błażejka, dużo prezentów, uśmiechu na twarzy i samych radosnych dni!!!!!! :-D:-D:-D:-):-):-)

Nasze dzieci od początku zasypiają same- łóżeczko,buziak, smok, przytulanka, gaszenie światła, zamykanie drzwi...tulimy się po umyciu ząbków- takie wyciszenie i rzadko kiedy się zdarza,że musimy lulać do snu

U nas ostatnio czasowo brak czasu:baffled::eek: ciągle goście, albo my w gościach, emek trochę zleceń ma więc my zawsze z domu wybywamy co by samemu nie siedzięc...

Zdrówka dla chorowitków!!!!

Ostatnia edycja:
neska, my wprowadzamy samodzielne zasypianie w dzień od wtorku. Na noc nie mamy problemu, bo Błażej sam zasypia, ale w dzień był do tej pory usypiany w wózku co przestało być już dla młodego wygodne. Nie może się obrócić na brzuch bo jest przypięty, budzi się, zaniedługo zaczną mu wystawać nogi i takie tam.
więc zaczęliśmy we wtorek i pierwsze usypianie to był dramat, poddałam się, wzięłam go na ręce i dałam mleko, żeby go uspokoić bo zaczął dostawać histerii... Ale potem go odłożyłam, po mleku w sensie i popłakał, popłakał i zasnął.
Na 20 min...
Ale z każdym kolejnym usypianiem idzie coraz lepiej i szybciej :-)
Jestem bardzo dobrej myśli, chociaż minęły dopiero 2 dni :-))

reklama
Dużo zdrówka dla dzieciaczków. Mój Tymek narazie zdrowy ale ja wczoraj łyknęłam sok pomidorowy z lodówki i już mnie dziś gardło boli:eek:

A powiedzcie mi dziewczyny ile teraz wasze dzieciaki ważą? bo Tymek długo ważył 10,5kg a wczoraj go zważyłam i 11:-) kawał chłopa z niego:-D

Do góry