reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Taycia, takie rzeczy po prostu sie zdarzaja. najwazniejsze, ze tylko siniak.
Olii, jakie leki na te problemy z brzuszkiem?
Bo u nas nadal tragicznie i chwytam sie kazdego pomyslu.
chyba popadam w depresje. maly potrafi plakac po 2 godziny tak do zachrypniecia. chwila przerwy na drzemke i od nowa. lekarze twierdza, ze zdrowy, a kolki moga utrzymywac sie do roku :-(
okropna ze mnie matka, ale czasem z ulgą mysle o powrocie do pracy.
chce mi sie plakac, bo spacer to czesto horror a nie przyjemnosc.
tylko poranki mamy super. maly cudny i radosny.
moze powinnam odprawic nad nim jakies czary?

reklama
mdmd jeśli to kolki to polecam Sab Simplex, a próbowałaś z Bio Gaią? Biedny mały.. Tobie też współczuję, cieżko Ci...

Taycia w newsweeku jest artykuł o porodach i błedach lekarskich. Włos się jeży na głowie. Wczoraj wspominali o tym na onecie.
To tylko siniak pod okiem, na szczescie nic gorszego. A dziecko cięzko upilnować, widzę po Franku ze czasami wykonuje ruch tak szybko, ze ledwo nadążam :) Aż się boję czasami.

Witajcie dziewczyny :-),

Wiele z Was pewnie mnie w ogóle nie zna, bo jakoś tak wyszło,że już praktycznie na początku uciekłam z tego wątku na zamknięty,ale mam nadzieję,że się poznamy....

Taycia- dzięki :-)

Pamiętam MDMD, Kruszkę, Crazy Girl- zdrówka dla mamy,..i Marię 2008,

Mdmd - biedna jestes. Nie wiem czemu,ale mi sie ciagle wydaje,ze On glodny dlatego tak ci placze. Probowalas dac mu MM? az mi sie nie chce wierzyc,ze to kolki. Ja tez myslalam,ze Starszak mial kolki,ciagle plakal,a On glodny byl :-:)confused:

Kruszka - oooo dobry artykul. Jak sie wybiore do pl sklepu to kupie.

Sylha - welcome back Kochana!

Oskapa - pytalas sie o karmienie. Nie wiem u mnie jest tak :
mleko rano
kaszka 9-9.30
zupka 12-12.30
mleko 15.30
mleko na dobranoc 19-19.30

Jak mnie nie ma to Maz dwa ostatnie mleczka musi podac. Ty jednak karmisz cycusiem,wiec pewnie i rytual inny.

Taycia, tez sie nad tym zastanawiam czy glodny. jak daje mm to wypija tylko ok. 70- 80 ml, ale chętnie. sinlac zjada w 3 minuty, z zupkami gorzej. najgorsze, ze po mm potworne wzdecia. 4 rodzaje wyprobowalismy. nawet bebilon pepti. bede jeszcze probowac, ale szkoda mi kasy, zeby kupic puszke mleka za 40 pln, a potem sie okaze , ze nie pasuje jednak.

Sylha
, milo Cię widzieć. moze namowisz reszte dziewczyn z zamknietego do powrotu :-)
napisz troche co u Ciebie.

Dziewczyny, wiem ze temat nosidelek ergonomicznych sie juz pojawial, ale ponawiam prosbe o opinie.
i chcialam zapytac czy wozicie maluchy w gondolach czy juz w spacerowach?
nasz maly sam juz siada , wiec chyba sie przesiadziemy do spacerowki. moze mniejszy placz podczas spacerow bedzie jak mlody bedzie wiecej widzial....

Dzięki dziewczyny :-D,

Nadrobić Was nie nadrobię, wiele z Was musze jeszcze poznać, ale postaram się też częściej zaglądać:tak: i być baaaardziej na bieżąco.

MDMD- oj szkoda,że się tak męczycie:-(, ale może poprobuj kropelki- potwierdzam u nas sab simplex i biogaja bardzo pomagają, a ostatnio robię im herbatki ziołowe zamiast wody i jak tylko się unormuje to zaś wracamy do wody...

Co u nas....
Dalej wykarmiam obu, choć było już ciężko dietę rozszerzać zaczęłam miesiąc wcześniej i generalnie już jedzą papkę warzywną (od poniedziałku rybka, mięsko do tego), deserki kosztują, a od kilku dni rano mają kaszkę albo na moim, albo na MM robię zależy ile uda mi się ściągnąć...mały wvina wszystko i dużo, Amelia bardziej się degustuje, chyba,że szppinak ew. brokuł to też łądnie zje. Na kaszkę coś ostatnio się wykrzywia, ale zobaczymy jak dalej będzie. A tak rozwijają się super, mały się zaczyna brać do raczkowania:szok: (pomyślałam by kto,że się miesiąc przed urodziły) mieliśmy z początku dużo kontroli związanych z wcześniactwem, ale mamy jeszcze 2 w maju (kardiolog u Kacperka i poradnia rozwoju dla obu) w sierpniu oczka i na tym mam nadzieję skończymy, bo od początku to raczej u nas rutyna....Jeżdzimy dalej w gondolach- ledwo się mieszczą:-D, ale moje duuuużo śpią w wózku a w spacerówce już nie będzie tak wygodnie- zobaczymy jak długo jeszcze wytrzymają....Ogólnie dużo na dworze teraz przebywamy, bo mamy swój ogródek więc co pora do spania to dzieciaki do wózka a matka szaleje z rabatami;-).

Ostatnia edycja:
Sylha, super masz bąbelki, jak ty dajesz sobie radę z dwójką, jestem pełna podziwu:szok:
Maria, mdmd, też już myślę o spacerówce, na spacery zakupowe i odbieranie dzieci ze szkoły wożę w aucie M&P Tempo, mała śpi na spacerkach w gondolce, ale dużo miejsca już nie ma, dziś wyprałam tapicerkę z dużej spacerówki, wywiesiłam na balkon ale oczywiście słoneczko się obraziło :baffled: Jeszcze została mi buda ze spacerówki do prania

Basia ja tez powiem Ci szczerze, że troszkę się już gubię w podawaniu tych nowych smaków, mój Nataniel tez jest alergikiem, do tego ciągle ma nietolerancje laktozy więc dopajać muszę Nutramigenem. 4 dni temu podałam pierwszy raz marcheweczkę i moja pediatra-alergolog zaleciła podanie ziemniaczka dopiero po 2 tyg. Wczoraj poszłam z malutkim do przychodni, bo niestety coraz częstsze są jego biegunki (1 kupka na 2h:no:) a do tego pojawiło się ulewanie :-(, niestety naszej lekarki już nie było, więc poszliśmy do dyżurującej,powiedziałam jaki mamy problem, zerknęła oczywiście w zeszycik choroby małego i stwierdziła, że to co się dzieje to zwykła nietolerancja laktozy, poleciła Debridat i Dicoflor, ale właśnie ona powiedziała, że powinnam podawać obiadki te z ziemniaczkiem bo zagęszczą kupkę, przy czym widziała w karcie, że synuś jest alergikiem.., i mam podawać codziennie te dania. Więc tez już mam mętlik w głowie, kto ma rację..:confused:. Podałam wczoraj ten obiadek i na szczęście nie było problemów:happy:.

mdmd powiem Ci, że my też walczymy z napadami płaczu, ostatnio moja mama jak z nim siedziała to również wył 2 h i niczym nie udało się uspokoić maluszka, i jest tak jak u Ciebie rano spokój, cisza, radośc a popołudniami jakieś dziwne stany, ponoć właśnie te malutkie i słabe jelitka to co skumulowały za dnia muszą odreagować popołudniami/wieczorem i dlatego o takich porach właśnie wychodzi ten ból..u nas działa na to jedynie przystawienie do cycy:-(. Myślę, że też coś jest w tym co opisała taycia, że może dzidziuś być po prostu głodny. Wczoraj podawaliśmy mleka, zupkę, wodę i przez cały dzień był mega szczęśliwy, nie zamarudził ani razu, też miałam takie poczucie, że w końcu się po prostu najadł, ba po raz pierwszy dziś w nocy jak położyłam maluszka spać o 20.30 to na pierwsze karmienie wstał przed 02.00 a później ok 06.00:-) :szok:a do tej pory było równiutko co 2 godzinki wstawanie:dry:.

sylha my nie miałyśmy się przyjemności poznać, więc witam :)

Mamusie karmiące cycusiem ile kupek dziennie robią wasze pociechy, a jeśli nie codziennie to co ile dni?? Nam idzie mnóstwo tych pieluszek, wiem, że teraz to mało wymierne bo mamy biegunkę..:no:

reklama
Mdmd - rozumiem.. najwazniejsze,ze jest w wieku ,gdzie mozna mu juz diete rozszerzac. Podawaj mu probiotyki codziennie i moze z Bebilonu przejdz na Nutramigen. Mleko jest w mniejszej puszce tansze (ok.24 zł chyba).Ja wiem,ze Starszak po Babilonie mial straszne bole brzuszka, a po Nutra nic. Sa to dwa mleczka dla Alergikow,ale bialko jest inaczej rozlozone. Na jedne dziecko lepiej dziala Babilon,a na drugie Nutra. Musi byc na niego sposob i dla mnie to On jest ewidentnie glodny!!!!!
Najedzone dziecko - szczesliwe dziecko.....

Katalina - biegunki ewidentnie na nietolerancje . A TY odstawilas caly nabial? My jak przeszlismy na Nutra to biegunki ustaly od razu. Czy kupki sa kwasne i smierdzace?

Sylha - dzieciaczki sa przeurocze!

Mikusia sliwa juz mniejsza dzisiaj. Musze miec oczy dookola glowy,a myslalam,ze mam...:dry:

Do góry