reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Tak was dziewczyny czytam i myślę jak fajnie sobie rozszerzacie diety a mój mały skubaniec nie chce nic innego oprócz mleka:-( we wtorek dostał gotowanego ziemniaczka i marchewkę i znowu wysypka. Pediatra mnie uprzedzała że marchew lubi na początku uczulać:baffled: Myślicie że mogę spróbować dać mu ziemniaczka+brokuł? już sama nie wiem.
Zaraz zetrę mu jabłuszko-zobaczymy czy mu zasmakuje?

reklama
mdmd dobrze zrozumiałam??? dostałas okres karmiąc piersią?:szok: hmmm...uśmiałam sie z tekstu płodna jak swinka. u mnie chyba na odwrót...ani ochoty nie mam ani nie czuje aby cokolwiek mogło się zdarzyć jesli chodzi o dni płodne...co do mm wierz mi...nam tez baaaardzo długo zajęło przejście na butlę...Hanka nie tolerowała nic poza cyckiem...
tak, karmiąc tylko piersią. po pierwszym dziecku bylo podobnie.

Sama już nie wiem co robić, dziś próbowałam coś zmienić w nocnym karmieniu, chciałam podać butlę ale jak ten mały łobuziak zaczął marudzić do cycy to byłam tak zmęczona i ledwo żywa, że nawet nóg nie dałam rady z łóżka wyjąć, by wstać i podgrzać butlę i znów z niemocy podałam pierś :-(
w nocy cycek jest rewelacja. ja biore malego do siebie do lozka i juz nawet nie wiem ile razy karmie i co ile czasem.
Jednak ma zapalenie ucha... :( Pediatra powiedziała, ze nie zawsze dziecko reaguje na nacisk uszka. Dodatkowo ma zaczerwienione gardło. Dostaliśmy antybiotyk i mamy nutricią zagęszczać pokarm, bo to od refluksu.
Anii dostać @ i odzyskać plodność jeśli karmi się rzadziej niż co 3 godz.
biedny maly.
mi tez ginekolog powiedzial o tej teorii, ale trzy razy zaznaczyl, ze karmienie piersia nie zabezpiecza przed ciaza.
no i mnie by nie zabezpieczylo, bo dostalam okres po 4 m-cach karmienia tylko piersia i to czesciej niz 3 h :-)
Tak was dziewczyny czytam i myślę jak fajnie sobie rozszerzacie diety a mój mały skubaniec nie chce nic innego oprócz mleka:-( we wtorek dostał gotowanego ziemniaczka i marchewkę i znowu wysypka. Pediatra mnie uprzedzała że marchew lubi na początku uczulać:baffled: Myślicie że mogę spróbować dać mu ziemniaczka+brokuł? już sama nie wiem.
Zaraz zetrę mu jabłuszko-zobaczymy czy mu zasmakuje?
jesli maly ladnie przybiera na twoim mleku to ja bym chyba zaczekala az skonczy 6 m-cy.

kruszka przykro mi, że znowu macie "coś"... nie spodziewałabym się że to jednak zapalenie ucha:-(

olii ja bym próbowała powolutku i po łyżeczce jakiś pokarmów - niech się uczy też jeść łyżeczką. Jak nie moze marchewki, to spróbuj właśnie brokuła. Zosia też przybiera ładnie na wadze, ale wprowadziłam marchewkę, potem ziemniaka, żeby właśnie wyuczyła sobie jedzenie łyżeczką. W czerwcu wracam do pracy,nie chcę żeby były z nią potem problemy.

Katalina jak przeczytałam twój post to aż nie mogłam uwierzyć :) aż łezki się w oku zakrecily.
Olii88 ja jak karmiłam piersią córkę to dopiero w 6tym miesiącu wprowadzałam nowosci:) wiec macie jeszcze czas;)
Kruszka aa jednak uszko? biedactwo ale dobrze ze macie taka fajna panią pediatrę i wysłała odrazu do laryngologa. Mało jest takich konkretnych lekarzy.

Igor niechcial zjeść całego słoiczka i pomalu robił się nerwowy. Chyba mleczko jest dla niego lepsze.
Dziś noc była kiepska cały czas się wiercil. Chyba brzuszek go bolał bo to był drugi dzień bez kupki.

Kruszka współczuję. W takim razie życzę, żeby szybko przeszło!!

A u nas wyszły jakieś suche placki na brodzie :-( I ciągłe ulewanie po każdym jedzonku. A już dawno nie ulewał. I tak się zastanawiam czy to marchewka (teraz dostaje samą bez dodatków na obiadek, znaczy z kaszką manną w ilości łyżeczki pół) czy właśnie kaszka manna z GLUTENEM czy coś co ja zeżarłam i nawet nie pamiętam.. heh
Chyba znowu zrobimy przerwę w udziwnieniach i na weekend będzie samo mleczko. I zobaczymy.
Nawet nie wiedziałam, że to rozszerzanie diety jest takie nieprzewidywalne i trudne :baffled: Myślałam, że od razu ciach wszystko łyżeczką i z głowy a tu zonk i bóle brzuszka :no::-(

Kruszka - duzo zdrowka dla Franka. A jednak to zapalenie. Super,ze znalezliscie lekarza z powolania. Takich szukac to jak igle w stogu siana.

Moj Mikus od dwoch dni spi w dzien 3 razy po 30 min max. Nie wiem o co chodzi. Obstawiam zabki (na ktore jeszcze czas) albo skok . Duzo teraz poznaje rzeczy i dlatego pewnie taki niespokojny.

Lece kapac Starszaka. Milego wieczorku!

Olii nasze maleństwa mają między sobą dzień różnicy i dziś mieliśmy premierę marcheweczki, dostała w prawdzie tylko zalecane 3 łyżeczki ale zjadł, choć jego mina jak już miał to w buźce była bezcenna - zdziwienie absolutne :-). Dziś się cieszyłam, ale zobaczę jak to będzie w następnych dniach bo nie wiem czy ten mój entuzjazm nie jest nazbyt optymistyczny:baffled:. A ile waży Tymek? U nas Natan dobrze przybiera na wadze, ale uczymy go nowych smaków bo podobnie jak Ostkapa w czerwcu wracam do pracy, więc chcę by już troszkę urozmaicone maiła menu, bo nie od dziś wiadomo, że babcie lubią wpychać dzieciaczkom różności, by dorodnie wyglądały:baffled:

Maria mi też się kręcą łezki jak to wspominam ale na całe szczęście wyszedł zdrowy chłopak :-). W macie zaparcia a my wręcz przeciwnie, okropna biegunka dziś w ciągu 2h poszło chyba z 5 pieluch ... dobrze że to pieluchy jednorazowe, a co gdyby to była tetra...:szok:

Kruszka trzymajcie się i bądźcie dzielni...Ależ te 4-5-6 miesięczniaki to niesforny czas bo i ząbkowanie i nowe pokarmy i u niektórych mamusiek odstawianie od cycy aj a jak do tego dorzucimy przyplątujące się co jakiś czas dolegliwości to zwariować można:rofl2:

mdmd faktycznie cycek nocą to bajeczne rozwiązanie, też miałam wcześniej tek, że budząc się rano kompletnie nie byłam w stanie określić ile razy wstawałam do karmienia, ale od ok 1 miesiąca prowadzę tzw. "dziennik pokładowy nieśpiocha żarłacza" i tam zapisuję sobie porę każdego karmienia - tych nocnych karmień również oraz godziny jego snu i czasem w moich oczach o poranku maluje się przerażenie jak widzę, że karmienie było o 22.00, 00.00, 02.00, 04.00, 05.00 :crazy:

A tak w ogóle Natan od ponad tygodnia ma swojego tatusia w głebokim poważaniu... zawsze mąż kąpał synusia i tulił go do snu. Ale od 7 dni z łazienki dochodzą dźwięki rozpaczy i muszę interweniować:laugh2:, podobnie jest ze spaniem, godzinne krzyki to słyszą nawet sąsiedzi pewnie trzy ulice dalej... a jak mamusia przychodzi i weźmie na rączki to jest błogi spokój i pojęcia nie mam co mu przyszło do główki, by tak tatusia traktować;-):tak:

Mój szkrab właśnie się przebudził-tata go karmi:-) no właśnie ja nie karmię niestety piersią więc mały między 4-6miesiacem powinien mieć rozszerzaną dietę. Jabłuszka dziś nie dostał bo za długo byliśmy na dworze-dostanie jutro. A waży 7kg i mierzy 71cm:szok: raczej do pulchnych nie należy.
Katalina oby Twój maluch polubił nowe smaki:-)

Katalina i tak miały nasze mamy pranie prasowanie i tak w kółko ale plusik był taki ze ja siku i kupkę do nocnika robiłam jak miałam juz półtora roku:)
Co do usypiania mojego to też ostatnio ciągle płacze nie wiem o co chodzi ale wygląda na to ze on jest śpiący ale niechce jeszcze spać :D

Taycia mój ostatnio spal aż 3h w szoku bylam:)

Olii88 a to przepraszam:) myślałam ze karmisz piersia;)

reklama
Cześć.

Chciałabym tylko powiedzieć że przez jakiś czas nie będzie mnie na forum. Moja mama jest bardzo chora. Powoli się pakuję i jadę do PL. Nie mogę się pozbierać. Łzy cały czas napływają mi do oczu. Trzymajcie kciuki żeby dało się coś jeszcze zrobić.

Do góry