reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Ostkapa,podobnomusza wypasc wszystkie wlosy, ktore nie wypadly w ciazy dzieki hormonom, wiec nie da sie tego zbierania uniknac. mnie tez to denerwuje, tym bardziej, ze mam dlugie wlosy :-(
a kaszki glutenowe do jedzenia w dowolnych ilosciach (nestle , bobovita) sa po 6.miesiacu, a do "glutenowania" po łyżeczce po 4.

reklama
Dziewczyny, z tymi wypadającymi włosami jestem przerażona, wychodzą dokładnie garściami, lęk mnie ogarnia gdy muszę je rozczesać, dlatego najchętniej non stop bym chodziła w kucyku lub koku, a jak przychodzi do mycia włosów to już mogłabym z tych wypadniętych zrobić pewnie perukę :-D. W przyszłym tygodniu mam wizytę u dermatologa właśnie z tego powodu więc podpytam czym mogę je wzmocnić jako karmiąca mama :)

Ostkapa pytasz o mój wzrost - mam 170 cm, dziś jak zresztą zawsze stanęłam na wadze i co... oczywiście znów mniej... :no:

Mamusie a czy w ciąży pojawiły wam się popękane naczynka tzw. pajączki, jeśli tak, to jak sobie z nimi poradziłyście?

Crazy Girl pogratuluj męzowi...chyba niewielu by się tak udało. zazwyczaj jak dziecko budzi się w nocy to wtyka się butle aby jak najszybciej zasnęło i dało pospac nam. przynajmniej u mnie tak jest...ups

Taycia witaj z powrotem...super chłopaki. pewnie jesteś z nich dumna...ja nie mogę się nadziwić moimi dziewczynami...baaaardzo je kocham...nawet nie wiedziałam że tak bardzo można....

Taycia jakbym o swoim meżu czytała!!!gdzie oni się uchowali???a może to my tak przyzwyczaiłyśmy???bo jak Lilia była mała to mój łaził za nią wszędzie, w nocy wstawał...a przy Hance jeszcze nie zaczał a juz mu się znudziło...

Ostkapa kurcze a może uda Ci się jeszcze cos kupić, zamówić na te chrzciny...no...hmmm...właśnie doczytałam że masz juz tę sukienkę...super...czekamy na fotki

Ostkapa wypadajace włosy są i moją zmora choć nie karmię piersią...jak myję włosy to mam wrazenie że one lecą ze mnie kępkami...jestem przerazona...zawsze miałam ładne grube włosy a teraz d...a

Badka dobrze że wracasz powoli do sił...grypa żołądkowa och...to straszliwe, raz miałam na tyle ze nawet sily na łazenie nie miałam...snułam się po scianach...wiec wiem co to za ustrojstwo

Hej dziewczyny lubicie kawkę z mlekiem??? ja własnie wczoraj dorwałąm prosty przepis na zrobienie mleczka kokosowego. dziś wypiłam z kawką...pychota mimo że kokosu nie za bardzo lubie...będę teraz go ukręcac dopóki mi się nie znudzi...w ogóle dorwałąm fajną stronkę z przepisami wegan...weganką nie jestem ale mięsa mogę nie jeśc w ogóle /w post zjadłam tylko raz z grzeczności:tak:/ a takie warzywno owocowe przepisy mnie rajcują...fajne dla mamuś które karmią cycochem, nie mogą nabiału a są uzależnione od niego jak ja...postaram się wkleić link, może mi się uda
DOMOWE MLEKO KOKOSOWE Z WIÓRKÓW

Weganie: dania główne

Anii - mój był inny jak był tylko Starszak. Teraz mamy ich dwoje i chyba mu sił nie starcza... a co powiedzieć mam ja? :crazy: My kobiety to jednak przerąbane mamy.... :-(

Ostkapa - moje włosy wypadają jak nawiedzone i już dawno nie karmię piersią... porażka :-(

Miałam się pytać... i,co? utworzony został ten zamknięty wątek dla Nas żebyśmy mogły potwierać sobie galerię z dziećmi i nami samymi? bo chyba Alicja miała Nam założyć,ale później poleciałam do Pl i nie wiem jak się skończyło...

Anii świetny jest ten pomysł na mleczko, ja karmię cycą i będzie to fajne urozmaicenie mojej i tak dość ubogiej diety bo mam małego alergika :( muszę się tylko wybrać po zapasy wiórków :)

taycia zamknięty już jest, nawet parę fotek się pojawiło. dziwne ze nie dostałaś zaproszenia... może jak wróci Alicja to wyśle.

katalina to masz mniej wzrostu ode mnie, bo ja mam 164cm... zatem laska z Ciebie:-)

mdmd sęk w tym, ze u mnie w mieście w supermarketach nie ma kaszek "po 4 miesiącu"... a jak jedną znalazłam to była owocowa. No chyba ze można po łyżeczce dawać tej "po 6 m-cu"... chyba nie zrozumiałam:-( sorki!

widze ze nie jestm sama z tymi włosami, tak myślałam nad preparatem witaminowym dla mam karmiacych, ale jak piszesz mdmd że musza wypaść, to i pewnie ten preparat ich nie powstrzyma :baffled:

Anii , dzięki za przepis na mleczko kokosowe :-)
Taycia, fajnie, że już w domku jesteście, Twoje chłopaki super są, choć nie zazdroszczę wagi małego :no:
Ostkapa, włosy zawsze wypadają po ciąży, obojętnie czy się karmi czy nie :angry:, moje bardzo wypadały, ale teraz jest lepiej, chyba wracają do normy. No i zazdroszczę wagi, moja stanęła na 58 przy wzroście 160 :no:, chciałabym ważyć 55, nie wiem czy się uda, jak skończyłam karmić średnią córkę, to niestety przytyłam do 61. Teraz juz wiem, że muszę uważać na to, co jem i ile jem.
Chrzciny planuję na czerwiec, po drodze w maju będzie komunia bratanka, tez nie mam kiecki na oku, a muszę mieć taką, żeby się dało Lenkę nakarmić :happy:
Ja też nie mam wejścia na wątek zdjęciowy :baffled:

ostkapa ja sobie radzę z wypadającymi włosami w ten sposób, że częściej odkurzam..;-):laugh2: już nawet nie mam siły się na nie złościć, że ich coraz mniej. Ja mam dziewczyny już na pewno mniej włosów niż przed ciążą, bo zawsze było ich dużo i grubo a teraz smętna kitka :baffled:
taycia a ja widzę, że jesteś w grupie zamkniętej mamy listopad 2012 wśród użytkowników.. Weź sprawdź lepiej czy nie masz gdzieś zaproszenia, a może już zaakceptowałaś tylko nie pamiętasz? A Basię trzeba zgłosić Alicji, widocznie zapomniała..

Byłam dzisiaj u gina na kontroli i wszystko ok, ciąg dalszy tabsów. I niestety żadnej gwarancji, że przestanie mnie boleć przy seksiku..:crazy:

multiplicamini mi na ból lekarz polecił Feminum Activ - zresztą zależy jaki ból. Mi pomaga, jak już dojdzie do zbliżenia to na pewno jest łatwiej:-)

taycia i basia zgłosiłam Was Alicji do zamkniętego.

tak jak obiecałam, tak i wrzucam fotkę kiecki. IMGP1056.jpg

Załączniki

• IMGP1056.jpg
    IMGP1056.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 38
reklama
Ostkapa - jak napisala Multiplicamini rzeczywiscie dostalam zaproszenie,ale ciapa ze mnie... sukienka sliczna!!!!

Ja nawet nie pisze co mi gin powiedziala,bo wstyd. Polecila plastyke krocza.... :baffled::baffled::baffled:

Do góry