reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Kruszka - my też chodzimy na Romera tylko do kobietki.
Dodatkowo cały czas na rehabilitacje - właśnie zaczęliśmy kolejną serię 10 spotkań.
Moja malutka zaczeła się w nocy ciągle budzić na jedzenie ( 3-4 razy) i wstawać już na zabawę o 5 rano. Wtedy już obudzi starszego dzieciaka i tak z zapałkami w oczach wszyscy nie śpią od 5. Może jest głodna i powinnam jej juz coś wprowadzać oprócz "cycka". Sama już nie wiem. Wizytę u pediatry mam dopiero 8.04.

Co do terminów to ja jakoś nie przywiązywałam wagi. Nie pamiętam ani kiedy testowaliśmy, ani poczęcia <jeśli chodzi o datę>. Natomiast pamiętam "sexik" , który prawdopodobne spowodował II kreseczki.
Szkoda, ze teraz tak nie można poszaleć. Tabletki odstawiłam, bo mi nie służyły, a gumki fuu.
Dziewczyny które karmią ( i nie tylko) stosujecie jakieś zabezpieczenie - oprócz "wstrzemięźliwości" ? :-)

reklama
A ja byłam wczoraj u gina mojego na kontroli. Już się za nim stęskniłam:-D Wszystko jest w jak najlepszym porządku:-)

Tak czytam ile wasze dzieciaczki wypijają i powiem że mój coraz mniej pije:eek: w dzień pije 100ml x 5 i 2 razy w nocy. Kiedyś wypijał po 120 a teraz nie chce. Dziś rano wypił 0 6.30 70ml i jeszcze nie woła. Nie wiem może to dlatego że tak go dziąsła swędzą, mam mniejszy apetyt:confused:

Ale mam okropnego lenia!!!:-D

badka oprócz wstrzemięźliwości stosuję tabsy - ovulan. Zażywa się go bez przerw na okres (nie wiem jak jest przy innych) i ma 28 tabletek. Ale tak się zastanawiam w sumie po co ja to zażywam skoro ochoty na seksik brak a jak już przyjdzie to się nie da albo jestem tak zmęczona, że zasypiam na stojąco..

Mojemu dziecku wyrósł dzisiaj róg na czole. To na pewno dlatego, że zmienia się w małego diabełka :wściekła/y::-D (oczywiście mam na myśli krostkę;-))

Olii dobrze, że przypominasz, bo miałam się właśnie umówić!! Super, że u Ciebie ok :-)

Witam środowo :)

Ooo mały juz wsaje, więc szybko.

Kolejna koszmarna noc. Pobudki co godzinę i nie chciał zasypiac. Cały czas sie wiercił :( Dobrze, że mamy pediatre w piatek to wszystko opowiem, no dermatolog, która mam nadzieje pomoże na skórke Franka.

U nas z seksikiem ok. Bo ja mam chęć i M również:-)

Dobra lecę do malego ...

Pati pati współczuję Tobie i synkowi...ale dobrze że macie to już za sobą...

Ostkapa mi się wydaje że Zosia jest w 5 miesiącu...bo juz skończyła cztery i zaczeła kolejny...jeśli chodzi o tabele to w ogóle się tym nie sugeruje...moje dzieci zawsze inaczej się rozwijały, a teraz Hanka je /wg tabeli z mleka/ jak dziecko 3 miesięczne...

Olii w zwiazku z karmieniem u nas to samo. małe porcje, czasem zaskakują mnie że aż tak małe...Hanka w nocy też potrafi wypić tylko 70, potem rano ledwo 60...no cóż...też myślałam że to może dziąślaki...chyba coś już kupię do smarowania...

Babyduck świetnie że z Kubą ok...co do spania na brzuchu...to chyba w dużej mierze zależy od dziecka...Hanka w życiu nie uśnie na brzuchu /żeby nie było układałam ją tak ze sto razy/, a jak uda mi się ją śpiącą tak położyć to po 5 min jest już pobudka...a naprawdę od maleńkości ją tak chciałam usypiac...teraz dałam sobie spokój...

Kruszka to super ze nie tylko ja mam taki dylemat co do karmienia...wagowo nasze dzieci też są równe więc może rzeczywiscie nie ma czym się martwic...dzięki za odp.

jeśli chodzi o date poczecia...u mnie w rodzinie wszyscy się śmieją i każdy wie że ja to mam dwie walentynkowe dziewczyny...co prawda z różną data urodzenia ale Hania przyszła na świat wcześniej niż bylo planowe...zresztą pamiętam impreze walentynkową a po niej....hmmmm...cóż to był za ranek...:tak:;-)

Ostatnia edycja:
My już po szczepieniu, 3 dawka 6w1 za nami, Lenka chwilkę płakała ale szybko się uspokoiła przy piersi, następne szczepienie w listopadzie, no chyba, że p.pneumo zaliczymy po drodze :-). Mała koza waży 7500, mam powolutku wprowadzać gluten, a jak się zapytałam o kaszkę orkiszową, to p. dr zrobiła wielkie oczy i czy tam jest gluten:szok:. Warzywka, owocki mam wprowadzać powoli i stopniowo, mogę po 6 m-cu zaczynać, bo mała dobrze przybywa na wadze. Na furczenie w nosku zapisała Mucofluid, znacie ten specyfik może?
Badka, Lena też teraz więcej je w nocy, na szczęście potrafi spać do 8-9

Witam dziś moje dziecko przeszło samo siebie i spał od 21 do 10 rano z jedną pobudką o 3:00 ! Ależ się wyspałam ! Wstałam o 9 i już mi się nudziło :p
Nie było mnie kilka dni a tutaj tyle do nadrabiania :szok: Nie wiem czy ogarnę ! Przed świętami trochę jest do zrobienia tym bardziej że my robimy i siebie i zapraszamy rodziców i brata z rodziną. Mam nadzieję że się wyrobię ze wszystkim. :-)

Babyduck super że z bioderkami Jest wszystko dobrze :) A u nas Mati od urodzenia śpi na brzuchu bo na plecach nie było mowy ! I powiem Ci że bioderka od urodzenia miał zdrowe i lekarz był zadowolony. A śpi długi bo chyba mu cieplej i przytulniej :-D

Kruszka współczuję nocki ! Mam nadzieję że się przestawi ! I trzymam kciuki za wizytę u dermatologa !

Ostkapa mi się też wydaje że nasze dzieciaczki juz w 5 miesiącu. Ale martwi mnie to trochę bo mój jakby stanął w rozwoju. tzn. widzę że bardziej chce siadać, trzyma się juz prost przewraca się na boczki ale za chiny nie chce z pleców na brzuch. Mam nadzieję że się nauczy :) Aaa i jeszcze zaczyna się łapać za stopy jak leży na plecach , pluje strasznie i piszczy jak nie wiem !! :-p

Basia Gratuluje udanego szczepienia ! Oby mój też był taki dzielny ! I waga też ładna :-) My też ważymy 7600 i na piersi ale powoli już wprowadzam nowości na razie tylko marchewka i jabłko ale dzisiaj chce spróbować banana. A jak ten gluten będziesz wprowadzać w kaszce?? Bo ja myślałam żeby od 5 miesiaca dawać mannę do zupek. Jak myślisz?

Ostatnia edycja:
Nasza waga to 8800g na szczepieniu trochę popłakał ale zaraz przeszło. Klata mierzy 45cm wzrost nie mam pojęcia. Mówiła o glutenie ale co dwa dni. Mamy ząbka tzn dopiero się przebija a i z tego co widzę obok też będzie:)

Basia my mieliśmy ten preparat do noska i powiem ci że może i dobry ale śmierdzi przeeeokropnie:-)

Gocha pięknie ci pospał:)

Babyduck super ze bioderka w porządku co do spania na brzuszku moje dziecko tylko tak śpi.

Nic sie nie zmieniło... dziś w nocy jedzenie co 2h, co godzine wiercenie i popłakiwanie i w koncu wstalismy o 5.30...
Mąż powiedział, że jemu sie ławteij wstawało, kiedy ja juz byłam na nogach.

Gocha szalone to Twoje dziecko :-D pozazdrościć.
Ja tez się dziś biore za pieczenie, robie cytrynowca i krówkę tzn robie placki, a przełożę je jutro jak dojade do mamy. A wczoraj zamarynowałam szynke, dzis ją upiekę.

Basia tez masz fajnie z tym rozszerzaniem diety. Ja juz się nie moge doczekac, kiedy zaczniemy cos wprowadzac.

Dziewczyny, którym maluchy ząbkują: czy macie częściej kupki i troszkę rzadsze? Tzn czy Wasze dzieci mają ;-)

reklama
Kruszka my już mamy 2 ząbki ale nie zauważyłam częstszych kup. W ogóle nie zauważyłam zmiany w zachowaniu spojrzałam do buźki a tam zęby :szok: Ciekawe kiedy będą następne !

Maria słuszna waga Twojego dzieciątka ! Gratuluje dzielnego synka no i pierwszego ząbka oczywiście też !:-)

Macie jakiś dobry przepis na babkę drożdżową??

Do góry