reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

AAAAA!!!! Stało się!!!!! Przekręcił się!!:-D:-D:-D Z plecków na brzuszek na razie. Ale jestem dumna!!!!!:laugh2::laugh2: haha

Maria, a jak teraz jest u Was? Reaguje teraz na dźwięki czy dalej nie? Błażej też nie od razu reagował na dźwięki, nie odwracał się za głosem, a teraz bardzo ładnie to robi. Nie martw się, zwłaszcza, że badanie w szpitalu wyszło dobrze.. :-)

reklama
Babyduck - gotuje najpierw warzywa z odrobina oliwy z oliwek , a gdy zmiekna dodaje ryz i jeszcze gotuje z 15 min,a pozniej wszystko miksuje w blenderze. Jak dodajesz miesko to tak ostatnie 5 min ,ale wczesniej ugotowane osobno.

Multiplicamini - super,ze ze sluchem wszystko dobrze i brawa za przekrecenie!

Ostkapa - moj Synek tez mamusi zrobil prezent na Dzien Kobiet i postanowil nie isc spac w dzien w ogole (tyczy sie Starszaka),wiec dzien mialam bardzo ciezki,ale juz jest koniec i jest weekend ,a to oznacza posiadanie Meza w domu :tak::tak:

Dziewczyny, nie stresujcie sie co jakie dziecko robi, Wierzcie mi,ze kazde dziecko jest inne i ma wlasny rytm rozwijania ... nic zlego sie nie dzieje! szkoda nerwow ...

Pozdrowienia. Milej nocy!

wczoraj, ku mojemu wielkiemu zdziwieniu, mieliśmy wizytę pielęgniarki środowiskowej. pani wypytała o kupki, jedzenie, spanie, ciemieniuchę, podnoszenie główki, szczepienia... no o wszystko:-)

u nas z okazji Dnia Kobiet i początku weekendu mąż wylądował w łóżku z grypą, szlag by to... teraz wszystko na mojej głowie:-( a tak lubię weekendy, wtedy mogę się podzielić na maxa obowiązkami i chociaż troszku odpocząć. oby tylko Zosię i mnie ta choroba ominęła, starczy tych zarazków.

ja chcę po skończeniu Zosi 4 miesięcy podać jej marcheweczkę - mam dać sok wyciśniety (łyżeczkę), czy ugotowana marchewkę zblendowaną?

Ostatnia edycja:
Ja na Dzien Kobiet od Meza nie dostalam nic... (chociaz tydzien wczesniej kupil mi biale roze). Za to dzisiaj wygralam tort smietankowy,a byl to konkurs z okazji Dnia Kobiet ( w zyciu niczego nie wygralam!!!!!!!!! :szok::-D) Pytanie bylo jesli jestem kobieta to dlaczego kocham nia byc,wiec napisalam :
Jak na kobietę przystało jestem zmienna jak pogoda, szczęśliwa jak nigdy, zdrowa jak dąb, uparta jak osioł, nadopiekuńcza po Matce, oszczędna po Ojcu, zgryźliwa jak przed @, zwariowana jak nastolatka, pamiętliwa do bólu, zakochana na zabój, pracowita jak pszczółka, zaradna taka jaka mama być powinna... Temperament mam duży,ale mojemu Mężowi on służy :tak:

Poprawił mi się humor od razu :-D

Ostkapa - podaj jej jak wolisz ;-)

My dzisiaj jedlismy andruty ( plakal jak mu zabieralam), zupke , kaszke bananowa i nawet dalam sprobowac jabluszka z bananem,ale nie smakowalo za bardzo,bo bylo zimne,a on kocha cieple dania.

Piszcie co u Was!

Ostkapa, wspolczuje. izolujcie chlopaka od siebie, bo nawet katar u niemowlaka sprawia, ze noce sa z glowy.
Taycia, gratulacje!
ja bylam na chwile w pracy :-) dogadac sie co i jak z powrotem.
uslyszalam, ze mi waga jeszcze nie zeszla po ciazy (!)
no ale nie zeszla, fakt :-)
wszystkie laski paznokcie w kolorze szminki, a ja cud, ze mialam skarpetki do pary ;-)
mały placze w dzien i w nocy. jest swietny, podnosi tylek do raczkowania, ale z rekami jeszcze nie moze sobie poradzic, wiec takie skoki wykonuje do przodu, spada na twarz i ryczy. no i nauczyl sie pierdziec ustami.
testy alergiczne z krwi nic nie wykazaly, a mlody caly wysypany :-(

Mdmd, moja Lenka dalej ma suche placki na nóżkach, na brzuszku też skóra nieciekawa, ale zmieniłam jej płyn do prania na Ariel Sensitive i jest troche lepiej, spróbuję jej jeszcze dawać Latopic, może coś pomoże, opinie ma dobre. No i cały czas testuję pieluchy wielorazowe, muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczona jakie to łatwe a jak już się zrobi cieplutko i wszystkie wkłady będą szybciutko się suszyły w słoneczku na balkonie to będzie super extra. No i śmieci znowu się mieszczą w kontenerze, a że mieszkamy w domku i kontener nam opróżniają raz na 2 tygodnie to widać duużą różnicę. Dziś jadę do M1, jest kiermasz Handmade i może dokupię tetrę bambusową na testy :-)

Multiplicamini super!!!gratki dla Malucha!!!

Pati pati u nas pomogła zwykła zmiana mleka:) troche oporów jeszcze było ale jak podałam butle po dłuuugim spacerze i Młoda była nieziemsko głodna to nie miałą wyboru

Taycia super że wygrałaś konkurs...powiem Ci szczerze ze ja też nigdy nic nie wygrałam...ale pewnie poprawił Ci się humor...ja od męża też nic nie dostałam ale za to w sobote zapowiedziałam ze kupujemy blender i jak juz kupilismy to grzecznie podziękowałam meżowi za piękny prezent na Dzień Kobiet:)

mdm u nas też pierdzenie usami...najlepiej jak Hanka je mleko i nagle jej się zachce!!!co chwila muszę czyścić okulary:)

dziewczyny u nas już ok...Hanka je mleko modyfikowane od dwóch dni w dzień...w nocy cycoch bo nie mam siły wstać:zawstydzona/y:. Ale żeby nie było tak kolorowo to...zaczęły się problemy z kupami...wcześniej Młoda robiła jedną dużą na dzień a teraz od dwóch dni jest przyblokowana...co mam zrobić???znacie coś na popędzenie malucha? ile kup powinno być na mm? sorki ale ja kompletnie nie pamiętam jak było w przypadku Lilki, poza tym karmiłam ją cycem dłużej.kurde specjalnie najpierw dawałam Hance mm tylko wieczorami zeby organizm się przyzwyczaił a to i tak nic nie dało...no i drugie pytanie. Hanka kompletnie nie ma ochoty na picie...może dlatego ją tak przytkało...w zwiazku z tym przyblokowaniem trochę poczekam z rozszerzeniem diety...mam nadzieję że organizm Młodej się przyzwyczai do tego mleka...pomóżcie...
Acha...no i pytanie o kubek niekapek...stosuje ktoś już? może to za wcześnie...kurde czuję się jak nowicjuszka a przecież mam już odchowane dziecko:confused::baffled:

Basia - 75, ja smaruje malego mascia cholesterolowa z wit A i D (taka na recepte, robiona w aptece), z każdym dniem jest lepiej. sterydow nie uzywa sie w przypadku dzieci ponizej roku.
Aniii, my na problemy z kupa dostalismy zalecenie od gastroenterologa 5-30 ml soku jablkowego lub gruszkowego. koniecznie bez cukru. poza tym jest tez jakis masaz na zaparcia. musialabys pogooglac .

Ani ja jeszcze poczekam z niekapkiem:) co do kupek u nas też zastuj od dwóch dni,teraz dostal mleko z kleikiem i zaczął pchać mmm... zaraz zobaczę czy jest...no i udało się jest:tak:

Tycia gratuluje :-D

Multiplicamini jak np. wchodzę do pokoju i mowie już chłopczyk idę do ciebie to wzrok pada juz jak wchodzę wiec chyba slyszy:)
Brawa dla Błażejka :-)

reklama
Mdmd - biedna jestes z tym placzkiem,ale pociesze Ciebie,ze moj Aniolek za mlodu dostal rozki i dzisiaj mial koszmarny dzien,az mu musialam Nurofen dac,bo tak tarl dziasla,ze szok! :-(

Anii
- ile razy dajesz cycka w nocy? jesli tylko raz lub dwa to i tak dalabym dziecku w ciagu dnia wode do popicia albo herbatke rumiankowa (super dziala na brzuszek) , do tego masaze , wycieranie odbytu ciepla gabka, w ostatecznosci czopki glicerynowe.

Ja niekapka nie daje, sprobowalam raz i sie zachlysnal. Ze Starszakiem sie nie spieszylam i teraz tez uwazam,ze mamy jeszcze na niego czas.

Ide spac. Padnieta jestem...

Kruszka - where are you?

Do góry