reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

nie mogę sobie przypomnieć, czy wzięłam dziś folik. wiem, że się na pewno do tego przymierzałam, ale czy w końcu połknęłam? chyba lepiej wziąć 2 niż wcale, prawda?

reklama
gosiagro 6 tc wychodzi mi od pierwszego dnia miesiaczki czyli 31 styczen.

ok, tak jak u mnie
ale napisałaś ze 4 tydz+5 dzien, to tak usg pokazało?
jestesmy na tym samy etapie ja ide za 2 dni i ciekawa jestem co zobacze, w poprzedniej ciazy widzialam serduszko w 6 tyg, teraz tez miałam taka nadzieje:)

Ależ tu ponuro Babki! ale już...odpędźcie źłe myśli i cieszcie się z czego tylko możecie. Pozytywne nastawienie dużo daje. Nic nie dzieje się bez przyczyny - ja tak sobie zawsze powtarzam i - widocznie tak miało być.
Współczuję Wam złych doświadczeń tzn. poronień. Ja raz zaszłam i jak widać mój Synek był silną fasolką. Zobaczymy jak teraz... czy jest i czy zdrowa i czy serdusio będzie biło... oby... na moje to powinien być min 7 tydzień,więc może uda się mi podpatrzeć Maleństwo :-):-)

Ależ tu ponuro Babki! ale już...odpędźcie źłe myśli i cieszcie się z czego tylko możecie. Pozytywne nastawienie dużo daje. Nic nie dzieje się bez przyczyny - ja tak sobie zawsze powtarzam i - widocznie tak miało być.
Współczuję Wam złych doświadczeń tzn. poronień. Ja raz zaszłam i jak widać mój Synek był silną fasolką. Zobaczymy jak teraz... czy jest i czy zdrowa i czy serdusio będzie biło... oby... na moje to powinien być min 7 tydzień,więc może uda się mi podpatrzeć Maleństwo :-):-)

:-))) Popieram :-)

to może zmieńmy temat na coś przyjemniejszego

powiem wam, że ja zawsze chciałam rodzić wiosną lub latem, bo od razu się można na spacerek wybrać itd. i mój pierwszy termin, majowy, bardzo mi odpowiadał. ale tak sobie myślę, że zimą też jest fajnie. w lecie będziemy paradować z pięknymi brzuszkami, ale jeszcze nie bardzo ogromnymi, więc nam tak ciężko nie będzie, a potem w zimie będziemy miały czas by popracować nad figurami w lecie 2013 zaprezentujemy się na spacerkach jako seksi mamy :)

gosiagro 6 tc wychodzi mi od pierwszego dnia miesiaczki czyli 31 styczen.

Tak ci wychodzi według kalendarzyka ale według usg mniej a na usg lekarz wpisuje datę ostatniej miesiączki i na tej podstawia ocenia czy ciąża prawidłowo się rozwija mam nadzieję że moja ciąża jest młodsza że owulacja była póżniej i może dlatego póżniej wyjdzie to serduszko oby tak bylo choć wymiary są prawidłowe na ten okres ciąży .

Również popieram!!!!! Negatywne podejście źle wpływa na dzidzię i trza myśleć pozytywnie i cieszyć się, że się udało!!!!!:-)

Gosiapro- wiem ;-) a najważniejsze, że mam do niego pełne zaufanie, bo już nieraz dał mi do zrozumienia

Sunovia- ja rodziłam w sierpniu. Od maja ledwo co dychałam,ale o dziwo nogi mi nie puchły,ale czułam się jak wielka , gruba foka. Przytyłam prawie 18 kg ,które zniknęły po 3 miesiącach :-D:-D ja chciałam wstępnie rodzić w lutym,marcu,ale listopad nie jest zły :-) widocznie tak fasolinka zadecydowała i niech jej będzie :-D:-D

Ulala - ciekawe jak u mnie obliczy jak ostatnią @ miałam 29 grudnia :szok::szok::szok: ale żeby nie było 18 lutego u gina ciąża była wykluczona... ciekawa jestem hmmm...

hej babulce-marudulce!
Buźki do góry i uśmiechać się!
Ja też się boję jak cholera! ale postanowiłam się wziąć za siebie i swoje myśli....
Dziś po pracy poleciałam do galerii - zakupiłam magnez B6 w malusich pigułeczkach:)
No i Perfecta mama - mam balsam na rozstępy, krem do biustu i żel do higieny intymnej:)
Potem do domu, ugotowałam gar ogórkowej, zjadłam i padłam:)
Nie ma jak drzemka! Godzinka i od razu mi lepiej:)

A poza tym zakupiłam zeszyt i postanowiłam popisać codzień o tym co czuję..... Dam to kiedyś mojej fasolce - będzie wiedziała jak to było z nią od samego początku;)

reklama
Do góry