reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Zdrapałam te żółte łuski, po wcześniejszym naoliwieniu i zniknęły. Na drugi dzień z rana pojawiły się na czole czerwone plamy lekko wypukłe. czy to następny etap ciemieniuchy czy inne cholerstwo?

reklama
Ostkapa ja bym jednak tych łusek nie zdrapywała. Oliwkuj i ścieraj palcami-trzyj ale delikatnie. Ja przynajmniej bym tak robiła.

Od wczoraj nie karmię już żadnym cyckiem ponieważ uszkodzoną mam także drugą brodawkę. Synuś dostaje tylko butlę-100ml co 3godziny. Jest szczęśliwy ale ma w dzień problemy z zaśnięciem bo wcześniej zasypiał przy cycku:baffled:

Ja teraz chce małemu dawać juz 150ml co 4 godz ale czy się uda zobaczymy ;) na razie pije co 3 godz 120:) Mam pytanko do mam co karmią mm dajecie dzieciom witaminy?

maria ja karmię piersią,ale pytałam neonatologa, jak byliśmy na wizycie czy podawać witaminy, jeśli zmienimy na karmienie mm i się dowiedzieliśmy że witaminy DiK tak czy inaczej podawać należy.

Ale przecież witamina K jest już w mleku modyfikowanym. D też i jeśli dziecko wypija 800 ml mm, to zaspokaja jego dzienne zapotrzebowanie na tę witaminę. Jeśli wypija mnie, to podaje się kapsułkę co drugi dzień.

Kuba (w 6 tygodniu) je 7 razy dziennie, co trzy godziny. W nocy rzadziej, zależy kiedy się obudzi. W dzień zjada 120 ml, w nocy podobnie, ale mleko jest dwa razy rzadsze, żeby łatwiej było trawić.

Siemanko :-)
Jak w 2010 roku urodziłam Bastka to kazali w momencie przejścia na mm odstawić wit.K ale nadal podawać wit.D,,, teraz jak wychodziłam ze szpitala to powiedzieli żeby jak się karmi mm to w ogóle nie podawać witamin.
Ciekawe czy można tymi witaminami zaszkodzić maleństwu jeżeli np. się daje mm i jeszcze dodatkowo podaje te witaminy?!:rofl2:
klz9hdge5yzwxosx.png

reklama
Ja karmię mm i pediatra, a wcześniej położna nam powiedziała, że K trzeba odstawić, bo inaczej przedawkujemy. Natomiast jak w 6 tyg. pójdziemy się szczepić, wit. D zamieniamy na CebionMulti.

Pozdrawiam po długiej nieobecności:-)

Do góry