reklama
olii88
Fanka BB :)
Ostkapa ja bym jednak tych łusek nie zdrapywała. Oliwkuj i ścieraj palcami-trzyj ale delikatnie. Ja przynajmniej bym tak robiła.
Od wczoraj nie karmię już żadnym cyckiem ponieważ uszkodzoną mam także drugą brodawkę. Synuś dostaje tylko butlę-100ml co 3godziny. Jest szczęśliwy ale ma w dzień problemy z zaśnięciem bo wcześniej zasypiał przy cycku
Od wczoraj nie karmię już żadnym cyckiem ponieważ uszkodzoną mam także drugą brodawkę. Synuś dostaje tylko butlę-100ml co 3godziny. Jest szczęśliwy ale ma w dzień problemy z zaśnięciem bo wcześniej zasypiał przy cycku
Ale przecież witamina K jest już w mleku modyfikowanym. D też i jeśli dziecko wypija 800 ml mm, to zaspokaja jego dzienne zapotrzebowanie na tę witaminę. Jeśli wypija mnie, to podaje się kapsułkę co drugi dzień.
Kuba (w 6 tygodniu) je 7 razy dziennie, co trzy godziny. W nocy rzadziej, zależy kiedy się obudzi. W dzień zjada 120 ml, w nocy podobnie, ale mleko jest dwa razy rzadsze, żeby łatwiej było trawić.
Kuba (w 6 tygodniu) je 7 razy dziennie, co trzy godziny. W nocy rzadziej, zależy kiedy się obudzi. W dzień zjada 120 ml, w nocy podobnie, ale mleko jest dwa razy rzadsze, żeby łatwiej było trawić.
Martynkkka
Zaangażowana w BB
Siemanko :-)
Jak w 2010 roku urodziłam Bastka to kazali w momencie przejścia na mm odstawić wit.K ale nadal podawać wit.D,,, teraz jak wychodziłam ze szpitala to powiedzieli żeby jak się karmi mm to w ogóle nie podawać witamin.
Ciekawe czy można tymi witaminami zaszkodzić maleństwu jeżeli np. się daje mm i jeszcze dodatkowo podaje te witaminy?!
Jak w 2010 roku urodziłam Bastka to kazali w momencie przejścia na mm odstawić wit.K ale nadal podawać wit.D,,, teraz jak wychodziłam ze szpitala to powiedzieli żeby jak się karmi mm to w ogóle nie podawać witamin.
Ciekawe czy można tymi witaminami zaszkodzić maleństwu jeżeli np. się daje mm i jeszcze dodatkowo podaje te witaminy?!
multiplicamini
Maria, nam mówili tak jak Tobie, czyli, że K można odstawić, a D podawać cały czas.
A tak właściwie to do kiedy witaminy się podaje????
A tak właściwie to do kiedy witaminy się podaje????
reklama
illusion87
Ja karmię mm i pediatra, a wcześniej położna nam powiedziała, że K trzeba odstawić, bo inaczej przedawkujemy. Natomiast jak w 6 tyg. pójdziemy się szczepić, wit. D zamieniamy na CebionMulti.
Pozdrawiam po długiej nieobecności:-)
Pozdrawiam po długiej nieobecności:-)
Podziel się: