reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Gratuluję nowym mamusią!

15godz. to dłuuugo ale moja mama mnie rodziła 24:szok: grrrr i tego się boję:baffled:
Pewnie jeszcze ja będę gdzieś na szarym końcu... 24 idę do szpitala ale czy już tam zostanę? jeśli nie to 27 mój gin mnie kładzie na oddział. Ale powiem wam szczerze, że psychicznie nastawiam się na tego 24 listopada:-)
Od rana boli mnie podbrzusze-już wieczorem nienajlepiej się czułam:baffled:

reklama
Jest drobniutki, ale i tak nie miałam się co spodziewać, że będzie większy, hehe. Córa mi się urodziła 2750g.

Malutki cały czas śpi, karmimy się piersią, jednak kapturki są niezastąpione! To dzięki nim się nie poddałam, gdy z moich brodawek zrobił się wielki strup. Zółtaczki nie było śladu, jedynie co to CRP podwyższone ze względu na zielone wody. w poniedziałek miał 8, a we wtorek już 4,1. No i wypuścili nas w 4tej dobie, a mały już w 3ciej czekał na mnie:-).

Podczas cięcia były problemy z wydobywaniem malca, miałam zrosty jak nie wiem, trwało to 30 min. Lekarze się naszarpali, ale wszystko na szczęście skończyło się dobrze :)

moda mamusia, babyduck wielkie gratulacje!!!!!!!

ostkapa ja juz mam na suwaczku 40 tydz :(:( i nic się nie rusza :(
CzarnaAnutka mamy tak samo jak się nie ruszy to mam się zgłosić we wtorek.... a ty w poniedziałek.

Właśnie wróciłam z ktg, zostały zanotowane 2 skurcze. Kolejne ktg w poniedziałek. Pytałam też lekarza o te moje hemoroidy, zalecił nasiadówki z rumianku w średnio ciepłej wodzie, powiedział ze leków mi nie da i tyle, grrr...

Coś z tym "przenoszeniem" musi być, bo spotkałam w szpitalu parę, którą znam ze szkoły rodzenia, są tydzień po terminie.

Dziewczyny trzeba coś zrobić, jakoś zmusić te nasze dzieciaczki do wyjścia:-)

Babyduck gratulacje, poród rzeczywiście długi ale najważniejsze, że maleństwo jest już z Wami po tej stronie. Wracajcie do sił i dużo zdrówka!!!

Od rana boli mnie podbrzusze-już wieczorem nienajlepiej się czułam:baffled:
Mnie zaczęło pobolewać nad ranem, i boli do teraz. To nie skurcz ale uczucie jak przed okresem, czuję to cały czas. Do tego jak się przekręcam z boku na bok to czuję kłucie w pachwinach. Ale ja się nastawiam na poród na dniach, a dokładnie w ten weekend :) zobaczymy :)

Ostatnia edycja:
Mnie zaczęło pobolewać nad ranem, i boli do teraz. To nie skurcz ale uczucie jak przed okresem, czuję to cały czas. Do tego jak się przekręcam z boku na bok to czuję kłucie w pachwinach. Ale ja się nastawiam na poród na dniach, a dokładnie w ten weekend :) zobaczymy :)

a skąd wiesz że w weekend?:-)

reklama
Ból podbrzusza jakby minął ale nadal czuję dyskomfort. Wzięłam się więc za sprzątanie, umyłam teraz głowę, idę suszyć i jadę po obiadku z mężem do miasta po stolik i szafkę do salonu:-)
Cały czas czuję wilgoć w kroczu:baffled: a mój śluz zrobił się beżowy i jest okropnie gęsty-jak galaretka! Może to czop?

Do góry