reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

A co do ZUSu, to dziewczyny, weźcie mi powiedzcie o co chodzi?? Dlaczego Wam Zus płaci? Ja dostaję normalnie wypłatę od pracodawcy... A tu widzę wszystkie w temacie oprócz mnie:sorry2:

jak poszłam pierwszy raz na zwolnienie, to wypłacał mi pracodawca pieniądze, ale po 33 dniach przejął mnie ZUS. Potem wróciłam do pracy na miesiąc, a następnie znów wylądowałam na zwolnieniu, ale tym razem ZUS płaci mi za całe zwolnienie.

reklama
A co do ZUSu, to dziewczyny, weźcie mi powiedzcie o co chodzi?? Dlaczego Wam Zus płaci? Ja dostaję normalnie wypłatę od pracodawcy... A tu widzę wszystkie w temacie oprócz mnie:sorry2:

Pracodawca płaci wtedy jeżeli zatrudnia powyżej 20 pracowników i pewnie tak jest u Ciebie ja tez tak mam, ze normalnie dostaje od pracodawcy kasę w terminie wypłaty i w sumie to fajnie bo nigdy nie ma żadnych opóźnień jak w przypadku Zus-u;-)

ja dziś mam wizytę u gina ciekawe czy coś się zmieniło od tygodnia mam rozwarcie na 2-3 cm

w pierwszej ciąży tez brałam Fenoterol odstawilismy w 38 tyg a i tak ciąże przenosiłam:-)

u mnie jest mniej niż 20 pracowników, dlatego przejął mnie ZUS...
gosiagro trzymam &&& za wizytę, może zostaniecie oddelegowani od razu do szpitala.

Hej ja tez czekam na kaske i zus cos sie ociaga w tym miesiacu.
Bylam dzisiaj na ktg i powiedzieli ze jakis postep jest jak do niedzieli nic nie wyniknie samo to mam sie zglosic.

Ostatnia edycja:
Młoda Mamusia ja bym się jeszcze wstrzymała na Twoim miejscu z kapturkami, bo łatwiej dobrać sobie do piersi już po urodzeniu, jak zyskają docelowy kształt. Przynajmniej tak nam mówiła położna na Szkole Rodzenia..

Hehe a to można sobie przymierzyć do piersi taki kapturek ? Przy córce nie potrzebowałam ich, więc nie kupowałam, ale teraz wolę mieć wszystko przygotowane w razie w, bo nigdy nie wiadomo co i jak. A co do zusu to jak dziewczyny wyżej piszą.

Dziewczyny czy Wasze sutki też zrobiły się takie olbrzymie?? Moja to się zrobiły takie wielkie, jak wtedy co córę karmiłam, i strasznie ciemnobrązowe brodawki mam...

A ja nie pracuje.... :( miesiąc przed zajściem w ciąże zwolniłam się z pracy, później oczywiście tego pożałowałam :( więc całą ciąże siedzę w domku. Pomagam mojemu M w papierkowej robocie( on prowadzi firmę) i od niego mam comiesięczną wypłatę :)

Ja mam też od paru dni większe sutki i wielkie brązowe brodawki:szok:

od godziny mnie strasznie mdli .... i czuje jakbym miała zaraz zwymiotować, chyba zrobię sobie mięte.

Hehe a to można sobie przymierzyć do piersi taki kapturek ? Przy córce nie potrzebowałam ich, więc nie kupowałam, ale teraz wolę mieć wszystko przygotowane w razie w, bo nigdy nie wiadomo co i jak.

Dziewczyny czy Wasze sutki też zrobiły się takie olbrzymie?? Moja to się zrobiły takie wielkie, jak wtedy co córę karmiłam, i strasznie ciemnobrązowe brodawki mam...

Jeśli chodzi o kapturki to przymierzyć raczej nie można ;-) Wydaje mi się, że to bardziej chodzi o to, że piersi po porodzie jeszcze się zmieniają, więc jeśli kupisz mniejsze przed porodem, to może się okazać, że i tak nie będą Ci potrzebne i trzeba będzie kupić jeszcze raz. No, ale to też inaczej, jeśli już karmiłaś, to pewnie mniej więcej wiesz czego się spodziewać :-)
Ja na razie nie kupowałam, ale to mój debiut :tak:
Ciemnobrązowych sutków bardzo nie mam, choć są duuuużo dużo ciemniejsze, no i zgadzam się, że zrobiły się przeogromne!!:szok: i lekko przypuchnięte u mnie nadal

reklama
cześć dziewczyny, za dużo napisałyście, nie chce mi się wszystkiego czytać :p:p:p
sylha ale fajne dwa szkrabiki :*
basia gratuluję kolejnej mamusi ;) wszystko ksiązkowo ;) teraz tylko cieszyć się z kolejnego maluszka i tulić i tulić ;-)
dziewczyny, u mnie to m ma większą ochotę na seksik, chyba bardzo go pociągam w ciąży, zresztą widzi mnie w takim stanie pierwszy raz ;) a ja się sobie też podobam nawet, taka nowość to u mnie i brzuszek ładny i cycki spore i tak jakoś inaczej ;)) heheh i już w sumie taki późny tydzień ciąży a on coraz częściej nalega chyba się chce nacieszyć, bo wie, że potem kobieta długo dochodzi do siebie po porodzie..no cóż chce korzystać póki może :-p

Do góry