reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Witam
Widzę, że większość z nas miała fajna noc. Mnie pod wieczór złapał solidny, migrenowy ból głowy. W nocy mnie też budził aż w końcu się poddałam i wzięłam panadol. Ostatnio w dzień mogłabym spać. Nuży mnie strasznie, nie mam siły. A w nocy spać nie mogę:crazy:
Co do ruchów to też nie liczę. Zwracam tylko uwagę czy są. Gdzieś wyczytałam że jak nic nie czuć przez 12h to dopiero można zacząć panikować. A Mała ma faktycznie różną aktywność. Raz się wierci jakby chciała bokiem wyjść a raz trzeba ją motywować.
esmeralda ja na moim kremie do depilacji jest napisane żeby w ciąży nie stosować. Zawiera też amoniak. Nie wiem czy to z tego powodu czy tak profilaktycznie. Ja bym nie stosowała ale z drugiej strony nie używa się go jakoś bardzo dużo i bardzo często. Skoro wszystko jest dobrze to nie ma co szukać dziury w całym. Zapytaj gina na wizycie z ciekawości.

reklama
Co do spania to niestety takie są uroki 3 trymestru... Ja też śpię z kojcem, ale zbyt wiele mi on już nie daje :-( Do tego nad ranem przychodzi do nas do łóżka taki jeden mały Gagatek i stawia do pionu,bo a to mu się siusiu chce, a to przytulić by się chciał, a to piciu....

Tak skąd ja to znam... Synek właściwie ze mną śpi, mąż sie musiał przenieść do drugiego pokoju. Na środku łóżka robię murek i tak śpimy. A rano skapitulowałam, włanczam mu bajki i mam jeszcze z pół godziny drzemki.

Z tym liczeniem też dałabym sobie spokój, ale mam przykaz wpisywania ich na kartę ruchów płodu i potem jest sprawdzana na wizycie w poradni patologii ciąży:cool: Lekarz powiedział tak, że jeżeli tych ruchów jest mnie niż 4 na godzinę po głównych posiłkach to na pogotowie:baffled: i tym właśnie zaczęłam się denerwować.... ogólnie zrobiła się teraz Mała spokojniejsza, ale jak ją zaczepiam, to odpowiada.
Z tymi poduszkami to jest tez niezły kocioł, mam dwie większe, twardsze, jedna pod brzuch, a druga między nogi:sorry:

reklama
Do góry