reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Witam
Widzę, że większość z nas miała fajna noc. Mnie pod wieczór złapał solidny, migrenowy ból głowy. W nocy mnie też budził aż w końcu się poddałam i wzięłam panadol. Ostatnio w dzień mogłabym spać. Nuży mnie strasznie, nie mam siły. A w nocy spać nie mogę:crazy:
Co do ruchów to też nie liczę. Zwracam tylko uwagę czy są. Gdzieś wyczytałam że jak nic nie czuć przez 12h to dopiero można zacząć panikować. A Mała ma faktycznie różną aktywność. Raz się wierci jakby chciała bokiem wyjść a raz trzeba ją motywować.
esmeralda ja na moim kremie do depilacji jest napisane żeby w ciąży nie stosować. Zawiera też amoniak. Nie wiem czy to z tego powodu czy tak profilaktycznie. Ja bym nie stosowała ale z drugiej strony nie używa się go jakoś bardzo dużo i bardzo często. Skoro wszystko jest dobrze to nie ma co szukać dziury w całym. Zapytaj gina na wizycie z ciekawości.

reklama
Co do spania to niestety takie są uroki 3 trymestru... Ja też śpię z kojcem, ale zbyt wiele mi on już nie daje :-( Do tego nad ranem przychodzi do nas do łóżka taki jeden mały Gagatek i stawia do pionu,bo a to mu się siusiu chce, a to przytulić by się chciał, a to piciu....

Tak skąd ja to znam... Synek właściwie ze mną śpi, mąż sie musiał przenieść do drugiego pokoju. Na środku łóżka robię murek i tak śpimy. A rano skapitulowałam, włanczam mu bajki i mam jeszcze z pół godziny drzemki.

Z tym liczeniem też dałabym sobie spokój, ale mam przykaz wpisywania ich na kartę ruchów płodu i potem jest sprawdzana na wizycie w poradni patologii ciąży:cool: Lekarz powiedział tak, że jeżeli tych ruchów jest mnie niż 4 na godzinę po głównych posiłkach to na pogotowie:baffled: i tym właśnie zaczęłam się denerwować.... ogólnie zrobiła się teraz Mała spokojniejsza, ale jak ją zaczepiam, to odpowiada.
Z tymi poduszkami to jest tez niezły kocioł, mam dwie większe, twardsze, jedna pod brzuch, a druga między nogi:sorry:

reklama
Do góry