reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

ja boje sie brac na wlasna reke lekow. Mnie ostatnio też jakby troche szczypało, ale przeszło szybko. Może to też być od pęcherza. Też pójdę jeszcze w poniedziałek na betę i od razu zrobię tsh i FT4 bo muszę też iść do swojego endo, ale najpierw chcę mieć ciążę potwierdzoną przez gina. No beta przyrosła, ale jest wysoka wg reszty dziewczyn, dlatego troche sie przestraszyłam, no ale odpowiada mojemu tygodniowi. Może to faktycznie bliźniaki, ale to by była niespodzianka.

Gratulacje michellka :-)

reklama
witam was weekendowo kochane, my dziś pędzimy na imieniny mojej babci... Będzie szał bo się dowiedzą.... wiem,że jeszcze wcześnie i nie chciałam tak wcześnie mówić o bobo ale i tak się domyślą1 wiedzą o poronieniu, o tym że się staramy.... a poza tym dziw nad dziwy będzie jak się okaze że nie palę i kieliszeczka za babci zdrowie wypić nie mogę;)
3majcie kciuki żebym to przeżyła;pppp

Nanulika, mnie też dzisiaj imprza czeka-roczek. Będzie tam cała rodzinka i pewnie wyjdzie na jaw informacja, bo naprawdę zapach kawy jest dla mnie zabójczy.....
Witam nowe koleżanki ;-)

Witam :)
Podczytuję Was od tygodnia, a dokładniej od poniedziałku, kiedy to teścior pokazał II krechy :)
W poniedziałek zrobiłam także betę - 179,3 (31dc), a w środę powtórzyłam - 420,9(33dc).
Wczoraj byłam u gina, zrobił mi usg - jeszcze nic wyraźnie nie było widać, ale powiedział, że zarysowuje się pęcherzyk ciążowy w macicy, więc na kolejnej wizycie (30.03) powinniśmy zobaczyć już serduszko.
Jestem pełna obaw, czy tym razem dotrwam do końca; gin kazał mi się pozytywnie nastawiać i brać zalecone leki. Jak widać w mojej sygnaturce jestem po trzech niepowodzeniach :(

Mam nadzieję, że pozwolicie się przyłączyć - w grupie raźniej i czas szybciej leci :)

im nas więcej tym lepiej - witaj agamati :)
widzę, ze bety podobne jak u mnie i trochę mnie twój post uspokoił, skoro mówisz, że na wczorajszej wizycie widziałaś zarysowujący się pęcherzyk, bo wynika z tego, że to całkiem możliwe, że u mnie w pon nie było jeszcze widać nic.

mnie dziś coś brzuch pobolewa. a porządki miałam w planach.

Witam :)
Podczytuję Was od tygodnia, a dokładniej od poniedziałku, kiedy to teścior pokazał II krechy :)
W poniedziałek zrobiłam także betę - 179,3 (31dc), a w środę powtórzyłam - 420,9(33dc).
Wczoraj byłam u gina, zrobił mi usg - jeszcze nic wyraźnie nie było widać, ale powiedział, że zarysowuje się pęcherzyk ciążowy w macicy, więc na kolejnej wizycie (30.03) powinniśmy zobaczyć już serduszko.
Jestem pełna obaw, czy tym razem dotrwam do końca; gin kazał mi się pozytywnie nastawiać i brać zalecone leki. Jak widać w mojej sygnaturce jestem po trzech niepowodzeniach :(

Mam nadzieję, że pozwolicie się przyłączyć - w grupie raźniej i czas szybciej leci :)

a moja w 34 dc 381 :/
chyba nie wytrzymam i zrobię jeszcze jedną betę przed wizytą...

Witam nowe mamy :-)
Sunovia szczypać może od samej globulki - ja teraz leczę się pimafucinem i jak czytałam ulotkę to tam było napisane że od samej globulki coś tam może szczypać... ale jeśli nie czujesz się pewnie to w poniedziałek do lekarza..

Jak byłam u lekarzy to mówili mi żebym się tymi małymi infekcjami nie martwiła bo to nie dotyczy dziecka.. Gdyby była tragedia - zaczerwienienie , potworne swędzenie i pieczenie a do tego ból to wtedy nie ma na co czekać....

Witaj agamati1 ;-) Ja na moim pierwszym usg tez nie za bardzo cokolwiek widziałam. Lekarz znalazł pęcherzyk 3,19 mm, ale nie był do końca pewien czy to pęcherzyk... To usg miałam w poniedziałek. Teraz w poniedziałek idę ponownie i zobaczymy. Jestem pełna nadzieii. W ogóle to jeszcze raz przyjrzałam sie swojemu cyklowi i wyszło, że w ciążę mogłam w sumie zajść 19 marca, a wtedy bardziej by mi się wszystko zgadzało... ehhh... moim obliczeniom nie będzie końca, aż nie dowiem się, że jest wszystko ok i na miejscu

no na razie tak źle nie jest, może się nie rozwinie do poniedziałku. taką prawdziwą masakrę to miałam właśnie w czasie owulacji, dlatego w ogóle nie wierzyłam w to, że w tym cyklu może się udać. a jednak.

nanulika, nie nakręcaj się :)

hanoos, 19 lutego chyba? :)
ja też jakoś wtedy miałam owu, bo w tym cyklu po raz pierwszy wybrałam się na monitoring. 17 lutego pęcherzyk był piękny duży i gin kazał działać, 18 po powrocie z ostatkowej imprezy zrobiłam test owu i były piękne 2 krechy, a 20 pęcherzyk był już pęknięty :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry