reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Aaaa.. ja myslalam,ze za dwa dni bede swietowac studniowke, wpisuje w suwak,a tam 94 dni!!!! :szok: jejku!

Siaalala -
oj ja tez tak mialam. W sumie do teraz lubie sobie przegladac allegro i szukac jakis perelek,chociaz lapie sie na tym,ze bez sensu czasami wydaje pieniadze. Teraz juz robie to rzadziej,ale w pierwszej ciazy siedzialam jak glupia :tak::tak: uwielbiam robic zakupy. Dzisiaj poszlam do Nexta i wydalo mi sie 36 e :baffled: ale co nakupowalam to moje,no i nie dla Robaczka w brzuszku tylko starszego Smyka ;-)

Ja chustowac na pewno bede,bo inaczej sobie nie wyobrazam ogarniania dwoch Maluchow... szukam jakis fajnych chust na necie...

reklama
Wychodzi na to ze ja kupuje jak szalona :)

Mam juz dwa lozeczka ( biale), podwojny wozek, 2 foteliki samochodowe, sporo ubranek dla noworodkow, pare buteleczke, smoczki, ostatnio posciel do lozeczek kupilam- taka fajna w literki i misie i ciagle cos sobie do ubrania kupuje bo tak uroslam ze juz sprzed ciazy NIC na mnie nie wchodzi. Nawet bielizna juz za mala :)
I wszystko to kupuje po ofertach, wyprzedazach bo inaczej bym zbankrutowala totalnie.

Hahah Taycia rozbawiłaś mnie :)) z tą studniówką, możesz świętować 90dni :D już niedługo ja też nałogowo przeglądam allegro, jak zobaczę coś w sklepie to porównuję cenowo, zbieram się do większych zakupów, już niedługo się zaczną, póki co nakręcam męża :) sama nie chce się tym zajmować, i wolę iść z Nim i wszystko wybrać wspólnie.

Dziewczyny ja ostatnio też ciągle na allegro przeglądam, ale jak tak patrzę na ciuszki to w sklepach są chyba ładniejsze. Też jestem zielona i mam tylko parę ciuszków, które dopiero wczoraj kupiłam ;p

Ja narazie kupiłam pare ciuszków ale ciut większych bo wiem że na początku dziecko szybko rośnie i wole kupić już coś większego. Po córce mam neutralne kolory więc nie będę szaleć ze śpioszkami itp.
Mam też butelkę z TT smoczki ale może kupie nowy zobacze. Napewno musze mieć laktator bo w szpitalu nie miałam a cycyki chciały mi pęknoć miałam takie kamienie że aż bolało. Wózek mam ale chce kupić sobie szelki. Musze sobie liste zrobić.

To ja pójdę jutro za waszym przykładem i zrobię jakąś listę. Chyba już czas :)

Taycia - jak znajdziesz jakąś fajną chustę to daj znać. Myślałam aby może pójść na jakieś warsztaty chustowania. Z tego co widziałam są jakieś różne typy tych chust.

Ja chyba trochę rzeczy kupię w sklepie, a część (pewno większą) przez internet.

Dziewczyny mam pytanie (zwłaszcza do tych z doświadczeniem :) ) - na różnych stronach o wyprawkach dla dziecka znajduję zwykle że powinno być 4-6 kompletów kaftanik/body+śpioszki albo body+pajacyk, ... . I ogólnie ok - tylko skąd mam wiedzieć czy powinnam mieć te 4-6 w rozmiarze najmniejszym 56 czy może 62? Czy to i tak mało (jakoś tak mi się wydaje jak będę przebierała) i lepiej kupić tyle albo i więcej w 56? Wiem, że może to głupio brzmi ale naprawdę czuję się zielona.

niteczka83 - w twoim przypadku radze poczekac z ubrankami jeszcze troszeczke. Kup wszystko inne a do tematu ubranek wroc jak juz bedziesz kolo 32-34TC bedziesz mniej wiecej potrafila przewidziec dzieki pomiarom z USG jakiej wielkosci bedzie dziecko.
Noworodki szybko rosna i przybieraja na wadze wiec jak bardzo chcesz juz teraz kupowac to wybierz wiekszy rozmiar- nie zmarnuje sie :-) dziecko szybko w nie wskoczy.

reklama
Niteczka - podobno najlepsze chusty to 100 % bawelna albo z bambusem lub jedwabiem,ale one sa mega drogie. Ja chyba zdecyduje sie na NATIBABY.

Ja kaftanikow, spodenek w ogole nie uzywalam jak dzidzia byla mala. Tylko pajacyki i bodki. Moje dziecko urodzilo sie w 38 tyg i mierzyl 52 cm,wiec ubranka niektore ubranka na 56 ciagle byly za duze. Ja jednak wiecej mialam na 62 cm,bo moja siostra rodzila duze i dlugie dzieci i kazala mi nakupowac wiecej wiekszych. Teraz mam nawet kilka mniejszych niz 56 cm,bo moze dzidzia znowu zadecyduje wyjsc wczesniej.

Do góry