reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Ja bylam w prywatnym laboratorium i musialam sobie sama kupic glukoze i ja przygotowac. Nikt mi tez nie powiedzial, ze trzeba caly czas siedziec, zreszta nie bylo kogos kto by mnie mial pilnowac hehe

reklama
niteczka dziękuję za pocieszenie, tak właśnie zrobię :)

Zadzwoniłam, i pani mi powiedziała, że mogę kupić sobie glukozę chociaż u nich też jest, ale wtedy już oni nie pobierają opłaty więc lepiej sobie przyjść ze swoją, powiedziała mi o tym, że badanie potrwa 2 godziny, więc żebym była przygotowana na to. Zapytałam się o cytrynę i pani powiedziała, żebym sobie wzięła połówkę bo ja stwierdziła "będzie to łatwiej przełknąć". Myślę, że dam radę :))

Ostatnia edycja:
mi pani doktor kazała zabrać ze sobą wlaśnie cytrynę i coś do czytania, nie wiem jak ja te dwie godziny wysiedzę:) co to zgagi- to też ostatnio niestety miałam po weekendzie u teściów- za dużo dobrego i ciężkiego jedzenia chyba było.

Dziewczyny mam pytanie z innej beczki- kupujecie coś dla dziecka w lumpach?
bo ja ostatnio takie zajęcie sobie znalazłam- latam po secondhandach i szukam fajnych ciuszków dla Maryśki. Ostatnio znalazłam 2 pary ślicznych spodni, sweterek, bluzę i bluzeczkę- wszystko za całe 3.11zł.:tak:

Kathrin jak tylko będę znała płeć ruszam na łowy właśnie do lumpexu, mam kilka rzeczy nowych, które kupiłam w ciemno, neutralnych, ale warto połazić po secondhandach, bo tam można spotkać małoużywane, markowe i przede wszystkim dobrej jakości rzeczy. Jak weszłam do sklepu z artykułami dla niemowląt to się załamałam cenami kombinezonów, spodenek, sukieneczek itd. Oczywiście jeśli kogoś stać może kupić wszystko nowe, ale jakością niektóre nowe rzeczy nie przebiją tych z drugiej ręki. Z rozmów z koleżankami wiem, że też mają mnóstwo rzeczy z ciucholandu i gdy dzieci wyrosną nie jest im szkoda. Jedyne czego nie kupię w ciucholandzie to bucików, bo te muszą być nowe, no ale zanim będę myślała o butach to będzie już zima 2013 :D

ja już parę sukieneczek i śpioszków mam właśnie z lumpka i to z metkami Marc&Spencer i H&M :) nowiutkie za ponad 10 rzeczy dałam 30 zł a w sklepie zapłaciłabym z 200 zł. Wystarczy wyprać i jak nowe :):-)

Ja tez zadzwoniłam do swojego laboratorium i zapytałam czy muszę kupić glukoze. Na szczescie nie muszę. Zapytałam tez o cytryne i pani powiedziała ze mogę sobie przynieść więc luksus. Badanie mam dopiero za tydzień ale juz sie zaczynam stresowac.

A kiedy macie wynik z testu glukozowego, czy tego samego dnia? Ze względu na przedłużony urlop przełozyłam wizytę o tydzień, idę 30.07 na godzinę 18 i nie wiem, czy uda mi się rano załatwić ten test, morfologię i badanie moczu - zamierzam badania zrobić w labie w szpitalu

Siaalala - nie ma za co; a teraz przynajmniej już wszystko wiesz. :)

Wesoła Kobietko - dlatego napisałam najczęściej w prywatnych, ale jak widać bywa różnie. :) Mi niestety Panie powiedziały żebym przygotowała się na 2 godzinki spędzone w przychodni. Wzięłam książkę i zleciało.

Mi nikt z kolei nie powiedział o cytrynie i dałam radę bez. :) Jak bym wiedziała to bym na pewno skorzystała :)
To nie jest takie straszne - Pola nie stresuj się. To poprostu baaardzo słodki napój. I wszyscy mówią, że z cytryną jest lepsze także na pewno będzie dobrze :)

Kathrin - pewnie że tak, kilka ciuszków dostałam już od znajomej która sama mówiła że kupowała w lumpeksach. Jak tylko wpłynie mi kaska to też ruszę na łowy :)

Basia-75 - moje wyniki były na drugi dzień - musieli posłać krew do laboratorium. Wyniki obciążenia glukozą w przychodni do której chodzę są tak szybko jak zwykła morfologia i badanie moczu.

reklama
Do góry