reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

niteczka no to już jutro ;) jestem pełna nadziei, że wszystko dobrze, kurcze, ale muszę jakoś o swą kondycję psychiczną zadbać, bo jak tak dalej pójdzie to moja dzidzia znerwicowana się urodzi ;O

reklama
po 2 h od wypicia 75 g glukozy 180. norma jest do 140.
na razie dietę mam ustaloną i mierze cukier glukometrem, a jak to nie zadziala to insuline bede wstrzykiwac.
w pierwszej ciazy tez mialam cukrzyce, wiec nie boje sie, ale przyznam , ze jest to uciazliwe. trzeba z zegarkiem w reku pilnowac por posilkow i byc na wsyztko przygotowanym: miec co trzeba w lodowce i nosic jedzenie ze soba jesli sie gdzies wybiera.

przed proba obciazenia glukoza nie mozna ograniczac weglowodanow min. 3 doby, bo wynik moze wyjsc zafalszowany.

Ostatnia edycja:
La Mari - wiesz że coś w tym może być. W sumie to uwielbiam Muszyniankę i była ona u Nas w lodówce od zawsze ;) i nie miałam skurczy. Ale od jakiegoś miesiąca przestawiliśmy się na Muszynę (jest tańsza i równie smaczna) :) Pewno Muszynianka miała mnóstwo potrzebnych mikroelementów w tym magnezu.

Esmeralda - powodzenia jutro - a jutro już coraz bliżej. :)

Mdmd - szkoda, że musisz drugi raz przechodzić przez cukrzycę ciążową; z jednej strony wiesz już co i jak ale zawsze lepiej byłoby gdyby tej cukrzycy nie było. Ja jeszcze przed glukozą wiec jeszcze nie wiem...

Taycia - dasz radę z dwójką. Moje koleżanki bardzo sobie chwalą teraz dwójkę dzieci z jak najmniejszą odległością (te co tak mają). Wiadomo że na początku będzie ciężko. Nas też namawiają aby tak do 1-3 lat to już mieć kolejne Maleństwo na świecie jak się uda :)

Judka-k, Olii88, Ulala - gratuluję udanych wizyt :)

Ostatnia edycja:
Jutka, Judyta, Olli, Jannet-ka gratuluję udanych wizyt !!

Judyta i Jannet-ka gratuluję Wam synków !!

Mdmd współczuję tej cukrzycy ciążowej :-/

Bett mi też puchną stopy, dziś już nawet od rana, ale u mnie to akurat latem normalne, że puchną, tylko teraz w ciąży i przy tych upałach bardziej.

hej dziewczyny !!!! ;)) niteczka dzięki, chyba mocno zaciskałaś kciuki ;)) jestem już po połówkowym, wszystko jest idealnie ;) wpisałam się na wątku o usg ;) brzuchol jeszcze jest napięty taki jakiś, ale lekarz stwierdził, że główną przyczyną jest właśnie to że za bardzo szaleję jak już coś robię i się nie oszczędzam, no i kolejną przyczyną na brzuszek jest brak magnezu i na stresy to samo, także mam wcinać magnez i tabletki rozkurczające i powinno być git ;) no i uważać na siebie!!!!!!!!!!

aha, mam małe pytanko, dziewczyny, ile przytyłyście od początku ciąży do teraz?? bo ja zaledwie 3 kg, z czego powiedziałabym, że tylko 2kg, bo ten pierwszy to zaraz wskoczył jak przestałam pracować, a ja kiedy byłam na jakimś urlopie czy coś to zawsze tyłam :p więc ten pierwszy kg to nie od ciąży raczej :O.. no a nawet jeśli, to chyba trochę mało co nie?? ale lekarz jeszcze nic mi nie mówił na ten temat... więc chyba jest git

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Esmeralda ja do niedawna nie przybrałam na wadze ani kilograma, ale przy ostatniej wizycie gdy położna mnie ważyła wyszło mi 2,5 kg na plus, a obecnie jest 5kg. Każda kobieta przybiera na wadze indywidualnie, możesz sobie sprawdzić jaka waga jest odpowiednia dla Ciebie w danym tygodniu ciąży. Podaje linka Kalkulator wagi w ciąży, Twoja waga w ciąży (Ciąża) | Viggo.pl

Esmeralda - gratuluję udanej wizyty, ja też przytyłam 3kg, mi lekarz wcześniej mówił że do 20tc powinnam przytyć max 4kg ale tak naprawdę póki mam dobre wyniki i dzidzia odpowiednią wagę to im mniej tym lepiej.

Esmeralda - starałam się :) cieszę się że wszystko wporządku i że jesteś spokojniejsza. Gratuluję wizyty :)

Ja przytyłam od początku ciąży dokładnie 1,5 kg. Ale lekarz nic ostatnio nie mówił więc też myślę że jest ok. Myślę że jeszcze sporo przytyję tylko wszystko przedemną. A brzuszek mam całkiem spory ;)
A na temat witaminek - ja biorę chyba jakoś od 12 tygodnia, a i tak mam brak magnezu (niesamowite skurcze). Maleństwo wysysa ze mnie ;)

Judytaw
- gartuluję udanej wizyty i synka :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja przybrałam 6kg więc waga mi teraz podskoczyła w poprzedniej ciąży max 59kg przy wadze 53kg:-)
Judka-k Olii88 Ulala również gratuluje udanych wizyt;-)
Judyta i Jannet-ka gratuluje synków
Esmeralda gratuluje córeczki

Ostatnia edycja:
Do góry