reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

hej :)
dziewczyny jaki jest dobry krem przeciw rozstępom ??? bo nie mogę się zdecydować. Mi by sie przydała taka poducha bo ostatnio źle sypiam :(
Ja mam wizytę w poniedziałek i nie mogę się doczekać co będzie choć na ostatnim usg na 80 % chłopak, czy ktoś tak miał może a jednak potem się okazało że wyszła dziewczynka?? bo ja mam jeszcze wielka nadzieje na córkę :) :):tak:

reklama
Pati pati ja tez mam wizyte w poniedzialek i tez na 80% chlopak i tez nadzieje na corke
forum.28dni.pl/discussion/57/902/przyszke-mamusie/
Zobaczcie pod koniec tej strony jest rysunek jak ksztaltuje sie plec i jak jest do siebie podobna na poczatku

Ostatnia edycja:
Witam się w końcu :-)
Rogal niezmiennie jest w czołówce mojej listy zakupowej, ale jakoś jeszcze nie zdecydowałam się, jaka firma. Jakie macie doświadczenia w tym temacie??

hej :)
Ja mam wizytę w poniedziałek i nie mogę się doczekać co będzie choć na ostatnim usg na 80 % chłopak, czy ktoś tak miał może a jednak potem się okazało że wyszła dziewczynka?? bo ja mam jeszcze wielka nadzieje na córkę :) :):tak:

Tak, u dalekich znajomych 3 razy na USG potwierdzony na 100% chłopak, urodziła się jednak córeczka.

Andziak kiedyś u nas sasanka wklejała link do stronki z fotkami i z USG jak się rozwijają genitalia u płodów, zapisałam sobie więc wklejam:
Embryo Development external genital sex organs - angle of the dangle boy or girl ultrasound gender scan - Baby2see To prawda, że długo jest baaardzo podobne!

pati_pati mnie w aptece kobieta poleciła krem pharmaceris, niestety nie pamiętam ceny, a czy dobry to się okaże za kilka miesięcy ;p czasem jak idę późno się kąpać to już potem nie chce mi się smarować, na początku w 3 m-cu krótko stosowałam zwyczajną oliwkę z johnson's a od 4 m-ca właśnie ten krem.

hej
jestem z tego rocznych kwietniówek
ja przez całą ciążę stosowałam olejek dla mam babydream z rossmanna. Nie wiem czy to dzięki oliwce, ale żadnego rozstępu nie było :-) a co do płci, to u mnie do 8 miesiąca była dziewczynka, a póżniej okazało się że chłopak hehe. Ale od początku coś czułam, że będzie boy:-D

Ostatnia edycja:
Witam się z Wami na szybko!

Oglądałam Polskę wczoraj no i trochę się zawiodłam :-( dzisiaj kolejne mecze,więc siedzę jedząc mandarynki i wpatruję się w TV. Mąż pojechał do kolegi,a co... należy mu się chwila odsapnięcia od Żony i Synuśka :-D:-D:-D:-D jeszcze 3 dni i dowiem się kto mieszka w brzuszku... wtorku,pojawiaj się już :-DNa rozstępy stosowałam Fissan, teraz nie stosuję nic,bo mi się nie chce. Rozstępów nie miałam w pierwszej ciąży to moze i w drugiej też nie będzie ;-)

Agamati -trzymam kciuki, żebyś się już dowiedziała &&&&&&& a jakie masz przeczucia?
Wesoła Kobietko - ja kupowałam w sklepie internetowym, który ma punkt odbioru niedaleko mnie i jak do nich zadzwoniłam to mi powiedzieli, że będę mogła na miejscu zobaczyć tę poduszkę przed zakupem. okazało się że jednak już nie mają tego egzemplarza pokazowego ale jak już tam pojechałam i się napaliłam to kupiłam bez oglądania. ja za swoją dałam 139zł, wiem że można innych firm kupić taniej, ale ja nie potrafiłam nic wybrać a wczoraj już mnie tak bolał rano kręgosłup że się długo nie zastanawiałam. wczoraj pierwszy raz od dawien dawna usnęłam na lewym boku i spałam bez kręcenia do 6 rano. u mnie to duży sukces
pati_pati i Andziak0307 - powodzenia na wizytach i trzymam kciuki żeby się okazało że to dziewczynki &&&&&&&&&&&&&

witam się niedzielnie i informuję, że uwielbiam moją poduszkę ciążową Dreamgenii. przespałam całą noc na lewym boku i się ani razu nie przekręciłam. nie sądziłam, że dla mnie - osoby zasypiającej do tej pory tylko na prawym, jest to w ogóle możliwe. a w ogóle to jest mi w niej tak przyjemnie, że chyba i po porodzie będę jej długo używać.
miłego i słonecznego dnia mamuśki :-):-):-)

reklama
Witajcie Dziewczyny! :)
ale odpoczęłam...właśnie wróciłam z weekendu od rodziców i dawno nie było mi tak dobrze :) aż nie chce mi się jutro mykać do pracy :(

Pati_pati
- jak najbardziej może się to zmienić. Mi lekarz jak za pierwszym razem mówił, że chłopiec to podkreślał dwa razy że to nie na pewno - to tylko na 90%, a co dopiero na 80%. Moja przyjaciółka do 7-8 miesiąca miała na 80% chłopca, nawet do brzuszka zwracali się już męskim imieniem a potem nagle zmiana frontu - okazało się dziewczynką :) Także spokojnie - jest to jak najbardziej możliwe.
Ja u siebie jestem pewniejsza określenia płci - bo ostatnio lekarz powiedział, że jest się w stanie o wszystko założyć, że to chłopczyk i że nic się nie zmieni. :) Był bardzo pewien, i mówił że wszystko bardzo wyraźnie widać. :)

Zastanawiam się nad tą poduszką / rogalami o których piszecie. Nie znam się na tym - ale zaczekam aż będzie mi niewygodnie spać. ;)

Taycia - super, że po pierwszej ciąży nie miałaś rozstępów. :) Też bym tak chciała. :) Od jakiegoś czasu zastanawia mnie od czego zależy to że jedne mają a inne nie.

Do góry