reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

ja z jednej strony jestem szczęśliwa, że jestem na zwolnieniu, bo moja praca pochłaniała cały mój czas i nie miałam go na swoje życie prywatne, a jeśli już go miałam to nie miałam ochoty na żadne rozrywki, bo tak byłam zestresowana pracą i nadchodzącym poniedziałkiem. a z drugiej strony chciałabym jednak mieć pracę, w której mogłabym pracować bez szkody dla ciąży i mojego zdrowia psychicznego, bo mam poczucie, że strasznie marnuję czas, a jakoś nie mogę się do niczego konkretnego zmobilizować. angielski miałam podgonić i nic, męża magisterka czeka nietknięta, mieszkanie do tej pory nie doprowadzone do porządku po remoncie ... eh.

reklama
Monikaaa91, witaj :)

qwas, lubisz prace plastyczne? Mozesz wyklejac album ciazowy :) jak sie wkrecisz, to zajmie Ci czas :), bedzie trzeba sie tez wybrac do sklepu po papiery, po ozdoby - to i powod do spaceru bedzie :)

bett, mi nigdy uczenie sie jezyka w domu nie wychodzilo.. kilka razy probowalam ale po max 2-3 dniach ksiazki i kursy szly w kąt :) moja siostra ma kurs angielskiego z eskk - zeszyty i plyty, bardzo fajny, polecam.

Qwas powodzenia jutro, trzymam kciuki by wszystko bylo dobrze.

Elzu gratuluje pozytywnej wizyty :) co do siusiaka to pewnie jeszcze sie zobaczy

sunovia nie wiem czemu, ale ja zawsze tym wiecej mam czasu tym mniej robie - bo jutro, pojutrze, za chwile zdaze :) A jak jestem zaangazowana w 10 spraw to i 11 wcisne ;-) NIe wiem czemu to tak dziala...

Dzis po pracy po prostu padlam zupelnie, ale to byl dobry dzien.

Z mniej pozytywnej strony - Dziewczyny, czy tez macie problem z zaparciami? Mnie dzis strasznie bolal brzuch napiety etc i nic nie moglam zrobic i chyba juz tak jest od 3 dni - choc pewnosci nie mam. Strasznie mnie to meczy i zastanawiam sie czy to nie do witamin i zelaza..

Ostatnia edycja:
Elzu, gratuluje udanej wizyty!! Daj nam koniecznie znać ile mierzy twój maluch.

Dreddka, jak najbardziej zaparcia są możliwe gdy lykasz witaminy z zelazem. Ja miewam zaparcia i bez witamin i zastanawiam sie co sie bedzie działo gdy zacznę brać żelazo wlasnie (a to juz za 3 dni).
Pij duzo wody i jedz warzywa. Doraźnie mogą pomoc suszone śliwki

Ja na zaparcia niestety cierpię od początku ciąży. Są lepsze i gorsze dni. Jak już jest naprawdę źle to biorę czopki glicerynowe. Są bezpieczne dla kobiet w ciąży.

na zaparcia polecam siemię lniane ...

Elzu, bardzo lubię ale najbliższy dział papierniczy itp mam dobry kawałek drogi od domu i w sumie potrzebowałabym chyba jakiegoś dużego notesu czy jakoś tak , co?? nie wiem jak się zabrać ... na razie jestem na etapie zakładania małego bloga ze zdjęciami ...

jutro wizyta po miesiącu i nerwy mnie nie opuszczają, przecież w miesiąc zmiany są wielkie, już zaczęłam sobie wmawiać że brzuch mi nie rośnie , że to czy tamto ... pierdoły które mącą w głowie :/

dzieki dziewczyny- warzyw jem sporo, pije tez- ale chyba sprobuje tez sliwki i zapytam w aptece o te czopki glicerynowe - jesli to potrwa dluzej - naprawde zaczyna byc bolesne.
Podreperuje tez swoj francuski, bo w tej chwili nie mam zielonego pojecia jak w zadnym obcym jezyku powiedziec czopki glicerynowe :-)

Hejka!

Ja zaparcia mam od samego poczatku ciazy. Pomaga mi jogurt '7 zboz' albo kawa :-D

GRATULUJE UDANYCH WIZYT!

Elzu - czyzby drugi Synus?? :-D
Qwas - powodzenia na wizycie!!!

Ja odliczam dni do mojego USG,ale jeszcze wydaja mi sie wieki..3 tygodnie zostalo :-D brzusio rosnie,ale Dzidzie nadal slabo sporadycznie czuje...szkoda,bo Synek juz w 17 tyg byl bardzo zywy,a Maz sie smieje,ze dziewczynka ma malo sily...czy to on czy ona dowiemy sie na USG.

Milego wieczoru Babeczki!

ja tez mam problemy z zaparciami, mi pomaga sok z cytryny

zaczynam sie jednak troche martwic, ze wszystkie juz czujecie ruchy, a ja nie ...

reklama
Do góry