reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Alicja, co do tych pasow, to ciekawe, czy przy twoim "patencie" nadal one działaja tak powinny w czasie uderzenia, bo z tymi adapterami nadal pasy Cie trzymaja, tylko ten na dole zamiast na brzuchu to pod.

Crazy Gril, ja sie przyznam, ze nawet nie wiedzialam, ze w zarowce jest rtęć :/

Widze, ze dziewczyny korzystaja z pogody, bo tak cicho :) i dobrze, slonko dobrze wszystkim zrobi (tylko nie w nadmiarze).

reklama
hej
ja spałam bo nie mam co się pogodą cieszyć :/ zimno i czekam tylko jak lunie ech ...
K od rana w pracy a ja leżę z tabletką, potem ogarnięcie i zrobię ciasto niedzielne dla chłopców :)
powinnam sobie ustawiać budzik bo takie długie spanie jest męczące ale jakoś wcześniej nie mogę się obudzić
a no i znalazłam w necie fajny mikser ręczny, przyda się do tych ciast bo blenderem już nie wyrabiam heh

wczoraj korzystając z niepadającej pogody byliśmy na zakupach i w końcu znalazłam lekkie ładne baletki do sukienek, miałam ich kiedyś kilka par ale przy przeprowadzkach wszystkie mi wyparowały :/ no ale całe szczęście że jeszcze się mieszczę w sukienki ... cud jakiś ...

Wesoła Kobietka tak pytam bo w pierwszej ciąży byłam na przyzierności karkowej i też byłam zadowolona ale też długo to nie trwało. Teraz chciałabym iść ale nie wiem teraz który tydz. będzie najlepszy ogólnie chce

Maria, ja miałam tamto badanie za darmo, ale pytałam z ciekawości ile normalnie kosztuje i babka powiedziała mi, że usg 220 zł, zawsze możesz zadzwonić upewnić się :) teraz też jeszcze będę mieć na nfz a potem to w 30 tyg. już płatne. Jak tam zadzwonisz to one same pytają, kiedy ostatnia miesiączka i powiedzą Ci, kiedy najlepiej zrobić to badanie. Ja będę tam dzwonić chyba w przyszłym tyg. jak będę w 17 tyg. bo wcześniej chyba nie ma sensu.

Elzu ja już dawo słyszałam o tym.. Ale tylko w energooszczędnych.. w zwyklych nie ma...

Byłam na małych zakupach spożywczych i padamm. :( idę spać....

witam was po urlopie :)
Szczegolnie nowe dziewczyny i dziekuje pieknie tym z was, ktore o mnie pytaly.
Staralam sie sledzic glowny watek przynajmniej na telefonie, ale widze, ze wypaczkowaly zupelnie nowe watki :)
U mnie straszna burza- koniec swiata prawie :) zimno, ciemno i oberwanie chmury.
Baardzo mi sie nie chce jutro do pracy isc - zwlaszcza, ze to pierwszy dzien w nowej pracy.

I szybko bede musiala o ciazy powiedziec, bo brzuszek juz troszke wreszcie widac.
Jak tylko zrobie zdjecia to dodam w odpowiednim watku.
Zlamalam sie tez i kupilam kilka pajacykow :))

post pod postem, ale poprzedni byl wczorajszy :)
Nie wiem czemu, ale zawsze mam wrazenie, ze jak nie mam czasu na forum to duzo sie dzieje, a gdy mam czas zagladac to cisza.

Dzis wstalam o 5.30 juz niestety, a teraz biegne do pracy.
Trzymam kciuki za wizytujace dzis i milego dnia wszystkim :)

Dreddka, trzymam mocno kciuki za pierwszy dzień w nowej pracy!!! Daj znać po.
Za wszystkie wizytujące dziś również trzymam mocno kciuki!

Miłego dnia

Witam się po weekendzie :-)

Sanns ważne, że jest wszystko dobrze. Trzymam kciuki za resztę wizyt!

Dreddka koniecznie opisz wrażenia z nowej pracy!

Dzisiaj rano mój Szkrabik połaskotał mnie kilka razy. Super uczucie!! :-D

Miłego dnia dziewczyny!

reklama
czesc dziewczyny, witam po weekendzie

dla mnie bardzo udanym, choc niestety wrocilam chora
znow to moje nieszczesne gardlo i nos zatkany na maksa :(

kupilam sobie wreszcie spodnie ciazowe, wiec juz nie musze sie cisnac w dzinsach,
chociaz brzuszek jeszcze malutki, wciaz wyglada jak po dobrym obiedzie

odebralam wyniki testu PAPPA i wyszlo mi cos takiego
ryzyko biochemiczne + nt, test podwójny, trisomia 18 + nt - <1:10000 (ponizej cut off)
ryzyko wieku 1:890
czyli tu wszystko ok, ale
f B-HCG 45,5 ng/ml; 1,23 MoM (wartosci referencyjne 13tc - 19-21, czyli ponad 2 krotnie przekroczone)
PAPP-A 12, 30 mIU/ml; 4,00 MoM (wartości referencyjne dla 13 tc - 4,38, czyli prawie 3 krotnie przekroczone)

zaraz bede dzwonic do lekarza, zobaczymy co powie ...

Do góry