reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
Tak mialam robiony test Pappa ale juz 2 tygodnie temu jak mialam wizyte u poloznej i wszystkie badania krwi :szok: A usg dzis i wtedy ona wprowadzila dane do kompa i porownala na miejscu i wyszlo , ze jest niskie ryzyko zespolu downa choc np mi wyszlo 1:717 a niby ryzyko jest jak jest mniej niz 1:140 . Np moja kuzynka miala 1:6000 wiec bardzo niskie. Ale nie mam zamiaru juz wnikac od czego to zalezy , ze jedni maja tak a inni nizsze ryzyko. Wazne , ze nie kazali mi robic tych inwazyjnych badan. Wymiar NT tez ok bo 1,7 a w drugim , ze mniejsze to 1,2.
A z objawow to wiekszosc kolezanek , ktore ma coreczke mialy ochote na slodycze a ja np zawsze kochalam slodycze a w ciazy nie za bardzo i na poczatku jadlam ogorki i wszystko co kwasne i dopiero pozniej troche sie to odmienilo i sie smieje i mam nadzieje , ze to moze ta druga to dziewczywczynka.

Dzięki za wyjaśnienie :)

Fajnie byłoby jakbyś miała parkę :) A ja właśnie przed ciążą jadłam dużo ogórków kiszonych, korniszony a w ciąży mnie nie ciągnie, ostatnio wręcz po korniszonie bolał mnie chwilę żołądek, z kwaśnych to jedynie jakieś pomarańcze zjem. Choć to nie jest powiedziane z tym jedzeniem ;)

Wesoła też mam takie wrażenie. A gwizdy... Coś strasznego. Aż mi było głupio, a podobno takich dobrych kibiców mamy...

Kurcze chyba nawraca mi infekcja :( może litry kefiru i lacibios femina, który zamierzam kupić, pomogą... Niby ciąża to fajny stan a ciągle trzeba się czymś martwić i przejmować.

Lola gratki udanej wizyty:) Dziewczyny nie wiem jak Wy ale ja od kilku dni czuje ruchy!!!! na razie to nie sa oczywiscie mega ogromne ale dzisiaj juz byly mocno wyrazne:) nie wiem jak to jest mozliwe ale sie nawet nad tym nie zastanawiam:) skoro są to super!!:) tylko mi nie piszcie ze to nie mozliwe i to sa jelita czy cos tam, bo to nie jest moja pierwsza ciaza i potrafie to rozpoznac. Różnica jest ogromna miedzy ruchami malenstwa a jelit:) mysle ze za kilka dni bedza juz o wiele mocniejsze:)

Ja wczoraj w nocy jak przycisnelam ręka brzuch to wyczulam dwa takie pulsujące punkciki a dziś na USG dokładnie w tym miejscu pani pokazała mi dzieciaczki :)

reklama
Do góry