reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Cześć dziewczyny
Gratuluję udanych wizyt. Ja mam dzisiaj po południu wizyta i usg genetyczne ale powiem Wam, że jestem przerażona i pełna obaw do tej wizyty. Od niedzieli mam plamienie - delikatne ale jednak brązowawe - identyczne jak mialam w 7 tc.... nawet sobie dzisiaj odpuściłam pracę i leżę grzecznie w łóżeczku...ale strasznie się martwię i z niepokojem czekam na dzisiejszą wizytę.....tak bardzo chciałabym, aby wszystko było ok..... myślałam, że w 12 tc to już będzie lepiej i nic złego się nie wydarzy.......a tutaj jednak....

reklama
Fillifionka to w takim razie wypoczywaj i na pewno wszystko będzie dobrze.
Nanulika widzę, że mamy podobny grafik wizyt :-) nie wspominając o suwaczku... może chodzimy do tego samego lekarza ;-)
Xantina trzymam &&&& za dzisiejszą wizytę, wszystko będzie dobrze!!!!

Ostatnia edycja:
Zdjecia z USG trzeba miec do wgladu lekarzy w karcie ciazy czy mozna sobie je np. wkleic do albumu? Bo chcialam zaczac robic album i nie wiem.. :/

Hehe moze tak nikita:)
Tylkko aniolka mialam 2 miesiace pozniej niz ty.......

Czy nadal o nim myślisz? Ja w marcu wyłam jak głupia, w czasie jak miałam mieć termin porodu. Nawet teraz łezka mi się kręci w oku, myśląc, że mogłabym właśnie wychodzić na spacerek z moim maluszkiem- tak pięknie świeci słońce. Jedyne co mi dodaje otuchy to to, że teraz mój Aniołek czuwa nad swoim braciszkiem/siostrzyczką i wiem, że wszystko będzie dobrze.

Ja mam taki segregator A5 i tam kolekcjonuje wyniki i zdjecia z usg (zawsze dostaje dwa i wklejam je na biala kartke,opisuje i do foliowki).... taki albumik niby:)

dzień dobrzy dziewczyny ... jeszcze raz dziękuję za wiarę i wsparcie ... teraz to już tylko może być dobrze ...

ja karty jeszcze nie mam choć wczoraj doktor pytał czy zakładamy, ale ja nie chciałam bo to prywatna klinika i chodzimy tam tylko z wiadomych względów a wszystkie badania będę robiła już w gp ze skierowania. dziś poszukam adresu i autobusów jakie tam jadą i pojadę na dniach.

Lola a ty masz tą książeczkę co upoważnia do darmowych leków? będziesz robiła badania na zespół Downa ? ponoć czasami trzeba upomnieć się o to ... snami się nie przejmuj bo to wychodzą tylko strachy podświadomości ... chociaż ja zawsze sprawdzam w senniku jak mam jakiś niepokojący znak we śnie.

xantina ... spokojnie leż, może to termin miesiączki bo czasami w terminie można leciutko plamić, na badaniu koniecznie zapytaj jak się ma kosmówka bo czytałam że plamienia mogą świadczyć o jej delikatnym odklejaniu się. Takie plamienie to nie musi być coś strasznego, jestem najlepszym dowodem na to :* trzymam kciuki

za oknem pochmurno i zimno, cudnie mi się spało i miałam super sen ach aż zadzwonił listonosz domofonem hehe

Ostatnia edycja:
Nikita pewnie,ze mysle-mimo ze tak wczesnie go stracilam.... ale wierze ze teraz bedzie dobrze bo aniolek czuwa nad swoim nastepca*

reklama
Qwas- bardzo się cieszę , ze u Ciebie wszystko ok:)
Ja byłam juz u GP w 6 tyg ciąży i juz jakoś miesiąc temu dostałam listy z datami do midwife oraz na USG prenetalne oraz dodatkowa czego zazwyczaj tu nie dają to na wizytę do specjalisty, która mam dziś na 15. Wizytę u poloznej juz miałam i ona powiedziała , ze mnie będzie prowadził lekarz specjalista ? . Tak wiec bardzo się cieszę bo ogólnie bardzo bałam się tu rodzic itd a tak może nie będzie tak zle. Jak potwierdzi się, ze są dalej blizniaki to będę tez z racji tego mieć wiecej wizyt:) ale pewnie i tak co jakis czas będę chodzić do polskich klinik bo przecież Ci debile angielscy przez cała ciążę nie robią ani jednego badania ginekologicznego co przecież tez jest bardzo ważne ! Jeszcze nie mam tej zniżki na leki , dziś się o to spytam. A ty jak najszybciej idź do GP bo na te USG tez się czeka i żeby za późno nie poszła .

Do góry