reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

xantina trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę ;-) jestem pewna, że wszystko jest dobrze.

qwas gratuluje udanej wizyty i super fotka maluszka :-)
ja jeszcze dwa tygodnie i zobaczę swojej bobo :-D

miała być dzisiaj ładna pogoda a za oknem taki wiatr, że głowę urywa i zbiera się na deszcz...ciekawe kiedy w końcu zawita wiosna.

reklama
Lola i qwas, na darmowe leki i dentyste dostaje się kartę, od midwife powinniście dostać taki formularz do wypełnienia, to należy wysłać na podany adres i odeślą Wam kartę.

Ja właśnie chwile grozy przeżywam i wyć mi się chce z bezsilności:-( mam śluz taki brązowy, seksik był przedwczoraj więc nie wiem czy nie od tego ale starsznie się denerwuję, do gp naawet nie dzwonię bo pewnie zlekceważą, stwierdziłam, że jeśli się powtórzy do jak mąż wróci to jadę na ostry dyżur, tam przynajmniej jest szansa, że mnie ginekolog zobaczy i usg zrobią.
a już tak spokojnie zaczęłam się czuć zwłaszcza, że wreszcie dostałam list z terminem usg, mam w przyszłą środę czyli dokładnie na koniec 12tyg

szczebiotka spokojnie ... ja z moimi plamieniami nie miałam szczęscia na pogotowiu bo nawet nie chcieli mi zrobić usg ... mam nadzieję, że w tak zaawansowanej ciąży już ci zrobią i nie zlekceważą jak mnie .. mocno trzymam kciuki żeby wszystko było ok.

Lola i qwas, na darmowe leki i dentyste dostaje się kartę, od midwife powinniście dostać taki formularz do wypełnienia, to należy wysłać na podany adres i odeślą Wam kartę.

Ja właśnie chwile grozy przeżywam i wyć mi się chce z bezsilności:-( mam śluz taki brązowy, seksik był przedwczoraj więc nie wiem czy nie od tego ale starsznie się denerwuję, do gp naawet nie dzwonię bo pewnie zlekceważą, stwierdziłam, że jeśli się powtórzy do jak mąż wróci to jadę na ostry dyżur, tam przynajmniej jest szansa, że mnie ginekolog zobaczy i usg zrobią.
a już tak spokojnie zaczęłam się czuć zwłaszcza, że wreszcie dostałam list z terminem usg, mam w przyszłą środę czyli dokładnie na koniec 12tyg

spokojnie ja to przerabiałam już kilka razy jesli współżyłaś to na pewno jest to tego powód wstrzymaj sie troszkę i wszystko przejdzie nie przesilaj sie odpoczywaj jesli brązowy to może być byle krwi nie było to słowa mojego lekarza w ciązy zdażają się takie rózne kolory śluzów tak więc nie pierwszy i nie ostatni raz wszystko na pewno dobrze :).

Hej dziewczyny. Po dzisiejszej wizytacji lekarzy dostalam nakaz leżenia, wstawać mogę jedynie do toalety. Dostaję 3 razy dziennie luteinę. Na wczorajszym USG lekarz mówił o wynaczynieniu ale na bardzo małym obszarze. Kazał być grzeczną dziewczynką i powinno być ok:)
Qwas super, że u Ciebie dobrze.
Sasanka jak córcia?

co to to wynaczynienie ?? i czemu musisz leżeć cos chyba ominełam bo nie w temacie jestem

Szczebiotka- nie martw się tymi plamieniami , przecież sama widzisz na przykładzie dziewczyn , ze nie świadczą o niczym złym . Mi lekarz powiedział , ze często kobiety maja plamienia albo nawet lekkie krwawienia czy jak w moim przypadku bóle brzucha w dniu planowej @. Ja miałam 4 tydz temu przez tydz takie bóle brzucha i teraz znowu coś mnie pobolewa. A moja Tesciowa miała przez 3 mies krwawienia w dacie jak miała dostać @. Pamiętaj , ze jak pójdziesz na ostry dyżur to możesz czekać pare dobrych godz zanim cię przyjmą bo najpierw z wypadków itd. A jak sprawdzisz w jakich godz działa Early pregnancy unit to tam idziesz i tylko kobiety w ciąży przyjmują do 20 tyg. W każdym szpitalu są rożne godz zazwyczaj wcześnie rano od 8. Ja byłam 3 tyg temu i czekalam tylko 40 min a pamietam jak qwas pisała , ze poszła na emergency to czekała pare godz i i tak jej nie zrobili USG

Ostatnia edycja:
hej

przeczytałam wszystko, ale bardzo pobieżnie, bo znów czuję się, jak z krzyża zdjęta
wstałam rano, zjadłam śniadanie, opróżniłam zmywarkę i zapakowałam na nowo i ... znów mi się słabo zrobiła, musiałam wszystkie okna pootwierać i jakoś siedzę, pilnuję obiadu ...
muszę powiedzieć mężowi, żeby sobie w pracy obiady wykupił chyba, bo ja nie daję rady
czuję się jak niedomagająca stuletnia babcia i jest mi z tym okropnie :(

Szczebiotka, tak jak dziewczyny piszą - to pewnie po przytulaniu. odpoczywaj i nie denerwuj się :*

hej

przeczytałam wszystko, ale bardzo pobieżnie, bo znów czuję się, jak z krzyża zdjęta
wstałam rano, zjadłam śniadanie, opróżniłam zmywarkę i zapakowałam na nowo i ... znów mi się słabo zrobiła, musiałam wszystkie okna pootwierać i jakoś siedzę, pilnuję obiadu ...
muszę powiedzieć mężowi, żeby sobie w pracy obiady wykupił chyba, bo ja nie daję rady
czuję się jak niedomagająca stuletnia babcia i jest mi z tym okropnie :(

Szczebiotka, tak jak dziewczyny piszą - to pewnie po przytulaniu. odpoczywaj i nie denerwuj się :*

hej
To widzę że masz tak jak ja... to jest straszne ja już od 2 tyg nie gotuje no z wyjątkiem zup bo to tylko mogę. Mam wstręt do mięsa surowego tzn nie mogę go przyrządzać myc i przyprawiać :( ogólnie to ciągle mi sie kręci w głowie i najchętniej to bym z łózka nie wychodziła!!! Mam nadzieje że niebawem mi to przejdzie.....

hej
To widzę że masz tak jak ja... to jest straszne ja już od 2 tyg nie gotuje no z wyjątkiem zup bo to tylko mogę. Mam wstręt do mięsa surowego tzn nie mogę go przyrządzać myc i przyprawiać :( ogólnie to ciągle mi sie kręci w głowie i najchętniej to bym z łózka nie wychodziła!!! Mam nadzieje że niebawem mi to przejdzie.....

Niestety i ja się muszę do Was dopisać, zero energii, obiad robię ze łzami w oczach, bo na sam widok mnie mdli, nadal wymioty i kompletny brak energii. Czuję się jak przebity balonik (z mdłosciami) :-D Wczoraj jeszcze mnie straszne skurcze łydek złapały, ale naszczęście magnez pomógł.

reklama
Do góry