reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Hmm 6 tyg- długo :(ale domyślam się, że po porodzie to i tak czas szybko zleci.
Też tak myslalam co do francuskiego, ale nie wiem w takim razie jakie inne metody na estera ;)?
E-stera miała pewnie na myśli, że jak teraz mąż boi się zrobić krzywdę fasolce to niech się Tobą zajmie w inny sposób :laugh2::laugh2::laugh2:
Tematy mamy bardzo życiowe :-D U nas przytulanki w normie, początkowo to mi wzrosło bardzo libido i odczucia się niesamowicie poprawiły! Teraz, niestety, wróciło do normalności, no cóż.. może w II trymestrze się znów poprawi :-D

reklama
Witam poniedzialkowo z drogi do pracy.... ehh - zeby mi sie chcialo tak jak mi sie nie chce... jeszcze taka piekna pogoda sie zapowiada! A tu w biurze czlowiek siedziec musi.... chyba sie na jakis pattrol po terenie dzisiaj wybiore:D
Zazyc troszke sloneczka:)
Coz no.... byle do piatku!
Zazdroszcze Wizytujacym dzis i trzymam kciuki oczywiscie!

Cześć dziewczyny :)
mam pytanko: czy któraś miała taki chwilowy ostry ból brzucha że aż zgięło ja wpół? :( Jestem przerażona...i to nie na żarty.
Wczoraj zaśmiałam się i tak niewiarygodnie mnie zabolało, chciałam wstać to nie mogłam się wyprostować. To nie było to zwykłe kłucie co zawsze. Do teraz pobolewa mnie - już sama nie wiem czy to brzuszek czy to tam gdzie maleństwo. Tak było przez całą noc jak kładłam się z boku na bok to czułam takie lekkie pobolewania - trwają 2-3 sekundy. Ledwo spałam... Normalnie zwariuję. Boję się dzisiejszej wizyty jak nigdy - nie chcę nawet pisać czego się boję ;( Mykam do pracy bo się spóźnię... :(
Przepraszam, że tak z rana ale jestem bardzo przejęta i zdenerwowana...

Alicja - ja dzwonilam do swojej fryzjerki i pytalam jak z farbowaniem wlosow bo mam za 2 tygodnie komunie a tydzien pozniej wesele i powieidziala mi ze moge normalnie farbowac w pierwszej ciazy sie balam ale teraz jak mi mowi to doswiadczona fryzjerka

Taycia - tez jadlam watrobke i bardzo lubilam teraz tez wcinam

Elzu - wlasnie rozmawialam wczoraj z kolezanka ktora mi go polecila i dalej mowi ze dla niej byl ok wiec jej powiedzialam ze byl ok bo nie masz porownania z naprawde dobrym lekarzem. Elzu ja wcale nie odberalam tego ze bronisz tego konowala :)

Nikita - ja tez sie przytulalam zeby wczesniej urodzic a chociaz w terminie i du...a , pilam nawet olej rycynowy zeby skurcze ruszyc , lazilam po schodach i nic moja byla uparta brzuch mi sie nawet nie obnizyl

Ja sie oczyszczalam rowno 6 tygodni i rowno po 6 tygodniach dostalam miesiaczke

u nas wczoraj byl wypadek moj M wypial mala z wozka i jej nie zdjal tylko sama zeskoczyla efektem jest to ze trzepnela na beton i ma mega rozwalone wargi wyglada jak pigi i opuchniete dziaslo na gorze z lekko cofnietym zebem chyba sie zlamal ale dostal popalic co za sierota jak mozna samo dziecko puscic
wczoraj jeszcze bylo jako tako ale dzis wyglada tragicznie az dziecko ma inna twarz

ok zmykam oddac auto do mechanika bo dzis jestem umowiona na przeglad auta jade daleko niedlugo wiec warto sprawdzic czy wsio ok a pozniej z mala do dentysty

zycze milego dzionka

Ja również witam się z rana.
Niteczka dobrze, że masz dzisiaj wizytę to lekarz zobaczy co się dzieje u maluszka.
Sasanka aż mi się słabo zrobiło jak przeczytałam co się stalo Twojej dzidzi :(
Życzę udanego dnia. Czekam na wieści z wizyt

Witajcie! Dopiero doczytalam ze wczoraj poruszalyscie temat seksu. Kurcze, zazdroszczę tym, które maja zwiększone libido. Dla mnie seks mógłby teraz nie istnieć! Od 2 mca ciazy czuje sie ciagle słabo i jestem totalnie nie do życia, a wieczory to juz zupełnie mam wyjęte z kalendarza. Mdłości i osłabienie biorą górę. Mój mąż niestety bardzo nad tym ubolewa a ja jakos nie mogę sie przełamać. Mam nadzieje ze drugi trymestr bedzie lepszy i w końcu wrócą mile chwile :)
Dziewczyny, jakie witaminy bierzecie / zamierzacie brac od 12 tc? Mi sie jutro kończy femibion natal 1 i nie wiem czy mam juz kupować femibion natal 2 (jest dosyc drogi) czy może zdecydować sie na coś innego. Moja lekarka niczego mi nie zasugerowala. Powiedziała tylko ze najważniejsze aby w zestawie witamin był kwas foliowy i jod.

Witajcie! Dopiero doczytalam ze wczoraj poruszalyscie temat seksu. Kurcze, zazdroszczę tym, które maja zwiększone libido. Dla mnie seks mógłby teraz nie istnieć! Od 2 mca ciazy czuje sie ciagle słabo i jestem totalnie nie do życia, a wieczory to juz zupełnie mam wyjęte z kalendarza. Mdłości i osłabienie biorą górę. Mój mąż niestety bardzo nad tym ubolewa a ja jakos nie mogę sie przełamać. Mam nadzieje ze drugi trymestr bedzie lepszy i w końcu wrócą mile chwile :)
Dziewczyny, jakie witaminy bierzecie / zamierzacie brac od 12 tc? Mi sie jutro kończy femibion natal 1 i nie wiem czy mam juz kupować femibion natal 2 (jest dosyc drogi) czy może zdecydować sie na coś innego. Moja lekarka niczego mi nie zasugerowala. Powiedziała tylko ze najważniejsze aby w zestawie witamin był kwas foliowy i jod.

Ja bym kupiła juz 2 jest od 12 ja jeszcze jestem na 1 ale to tylko dlatego że mam nie skończone opakowanie jak tylko skonczę mam kupić 2

niteczka czasem może tak bolec teraz nie każdy ból będzie tragedia rozciąga się macica więzadła będą dawać takie nieprzyjemne odczucia w kroczu kości mogą pobolewać itd... najlepiej zażywać magnez będzie wtedy na pewno dużo mniej takich dolegliwości a mnie dziś normalnie jakby drętwiało zgięcie w pachwinie od zewnątrz ani ciasnych spodni nie mam ani bielizny nie wie od czego to takie uczucie .

Dokladnie,magnez dobry na takie bole.... moja gin za kazdym razem 3 razy pyta czy na pewno lykam MgB6 tak jak mi przykazala 3x1....
A co do witamin, na ostatniej wizycie najpierw powiedziala zebym kupila femibion 2 ale jak ja spytalam czy po skonczeniu opakowania (mialam 6 tab) kwasu foliowego mam kupic kolejne opakowanie, gin zmienila zdanie i nakazala lykac femibion 1 a dopiero jak skoncze opakowanie to przerzucic sie na femibion 2. Dwojka jest chyba od 12 czy 13tyg, na pewno ma jod, wiec mysle ze spokojnie mozesz brac....

reklama
Mój lekarz nie pozwala mi łykać nic oprócz kwasu foliowego. Powiedział, że witaminy dopiero od 14 tc. Co do jodu, to chyba powinnam częściej jeździć nad morze ;-)
Pola nie martw się, w 2 trymestrze na pewno wszystko się zmieni i będziecie mieli miłe chwile, tym bardziej, że kobieta wtedy wszystko bardziej odczuwa.
Kurcze znowu mnie wysypało na twarzy. Mam wrażenie, że wyłazi mi w czasie, kiedy powinnam mieć okres. Czy to tak może "działać"?

Ostatnia edycja:
Do góry