reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Szczebiotka[/B] - póki co w Irlandia to nie UK i długo takiego czegoś nie będzie ! i powtarzam ,że chodzi mi o wybór z góry. Jeśli będę musiała mieć cc to życie,ale nie będę wybierała ,bo widzi mi się,bo nie chcę tam popękać... :happy:

To konczac temat powiem ci tylko tyle ze ciesze sie ze mieszkam w kraju gdzie mam wolny wybor i wspolczuje tym co tego wyboru nie maja.
Ty wolisz popekac a ja nie inni tez nie :)

Fillifionka - witaj

Dziewczyny czy Was tez bola nogi mnie bola - myslalam ze za duzo jezdze autem i od pedalow mnie boli ale dzie bylam tylko w pracy i tez mnie bola moze na deszcz bo dzis pada tak teraz pomyslalam

ja juz spodni nie dopinam musze cos zakupic ale u mnie to same dziadostwo zero sklepow dla ciezarnych kurcze gdzie ja mieszkam :-D

reklama
Sasanka - nie wiem nawet czy cc mozna nazwac porodem :-D:-D:-) Fajnie,ze dochodzilas do siebie szybko i zycze Ci aby bylo tak ponownie :tak: bo z tego co wiem wiekszosc kobiet dochodzi do siebie po tygodniu. Gdybysmy zrobily sonde,ktora chce jak rodzic okazalo by sie pewnie,ze co najmniej 50% kobiet chcialo by cc,gdzie w calym kraju takie operacje nie powinny przekraczac 15 % wszystkich porodow,ale wystarczy spojrzec na nasza polska sluzbe zdrowia i wszystko wiadomo..w koncu za piekne oczka pozwolenia na cc sie nie dostaje . Pamietam jak moje Sierpniowki 2011 kombinowaly by dostac zaswiadczenie, ach :-D glebiej nie wnikam. Kazdej Babki indywidualna sprawa :tak: oby tylko dzieciaczki urodzily sie zdrowe !

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Czy któraś z Was też ma mdłości bez wymiotów,,,, takie uczucie jakby coś cały czas stało w gardle..... okropieństwo! Ja się w ogóle czuję dużo gorzej niż w pierwszej ciąży:( Pytam bo jestem ciekawa jak sobie z tym radzicie?! Bo ja już nie mam pomysłów!

witam nowa ciezarowke :)

Ja zaraz z pracy uciekam na lekcje foto, tylko po drodze gdzies choc po jakas buleczke wpadne.

Czy wy tez macie takie straszne napady glodu, pod tytulem: musze, musze zaraz zjesc, bo albo zwymiotuje, albo "umre" :-)? W takich momentach jestem w stanie zjesc wszystko :-)

generalne w tej ciazy wszystko mi smakuje i wszystko zjadam :)

Dreddka - tez mam wilczy apetyt :-D ale nie chce mi sie wymiotowac...czasami jest mi tylko niedobrze jak zjem cos niestrawnego :-D
Madzia - cos w tym jest ;-);-)

Czesc dziewczyny;)
A ja dziś byłam na pierwszej wizycie u poloznej i przeprowadziła ze mną 1,5 godz wywiad , pobrala mi krew ( chyba z 10 buteleczek) - myślałam ze ręka mi odpadnie. Pytała się czy chce badanie krwi na zespół downa to się zgodzilam. Jestem nawet zadowolona bo z racji tego ze jestem po IVF będę miała wizyty ze specjalista a nie tylko z położna ( w UK jest tylko z położna cała ciążę ) oraz ze względu na to , ze bedą blizniaki będę miała tych wizyt wiecej z czego tez się bardzo cieszę;) może jednak nie będzie tu tak zle ... Nawet biorę pod uwagę żeby jednak tu rodzic bo cieżko to zorganizować żeby do Polski lecieć na poród itd. Co do porodu to podejrzewam , ze będę mieć cc ze względu na blizniaki. Ale mi to jest obojętnie, tez zawsze myślałam , ze siłami natury będę rodzic ale naprawdę nie uważam cc za coś gorszego . Uważam , ze nikt nikogo nie powinien krytykować za to jaki poród wybiera bo każdy ma swoją racje. A jeszcze dodam , ze znajomy ginekolog powiedział , ze cc jest mniej inwazyjne dla dziecka. Co do dojścia do siebie to 2 koleżanki po naturalnym porodzie tez tydzień nie mogły się ruszać z łóżka bo tak były obolale a inne po cc czuły się super i na odwrót wiec wszystko zależy , kto jaki poród ma. Jedni rodzą 15 min a inni 48 godz

reklama
Lola - rzadko kiedy blizniaki rodza sie naturalnie. Przewaznie jest to cc. Super,ze bedziesz miala czestsze wizyty!!!

I tu nie chodzi o opinie czy doswiadczenie. Tu chodzi o fakty. Cesarskie ciecie jest zabiegiem chirurgicznym polegajacym na rozcieciu miesni brzucha i wyjeciu dziecka,dlatego tez dziwie sie tym Mamom ,ktore juz na poczatku ciazy wiedza,ze jak cos to chca cc. I juz mi sie nie chce kontynuowac tego tematu,bo wiekszosc z Was nie interpretuje moich notek tak,jak powinno. Oczywiscie,ze jedna zniesie porod lepiej,druga woli byc uspiona i pocieta, jedna meczy sie 3 dni, druga rodzi w 10 min,jedna pieknie, druga moze rodzic co roku. Mi tylko chodzilo o to,ze nie pojmuje wlasnego wyboru cc. W pelni natomiast rozumiem zalecenia od lekarza itp. :eek:

Do góry