reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Domyślam się, że tej ciąży ten "lekarz" nie będzie Ci już prowadził...
Tyle można się nasłuchać o gin, że czasem aż strach komuś zaufać :-(

reklama
pola wyjdz wczesniej z pracy i lec do ginekologa prywatnie albo zadzwon

ja dzis tez mam plamienia ale tzw stará krwiá czyli kawa z mlekiem, bede lezala caly dzien ... co za nerwy :(

dziewczyny czy wy miewacie, lekkie skurcze klucia ale nie duze? jak to u was wygláda w ciagu dnia??

Qwas tobie leżenie pomoże te brązowawe długo u mnie były tak że jak będziesz leżała to będzie dobrze natomiast jesli chodz o kłucia to u mnie na razie nic nie kłuje ani boli może ja mam już rozciągniętą macicę od tych ciąż i jest inaczej takie delikatne ciągnięcie czułam . .

Pola - kropka hmm jeśli taka jak to brzmi to pewnie nic nie znaczy gdybyś jednak przy podcieraniu zobaczya że jest jej więcej to koniecznie lekarz szpital a przedewszystkim cudowny lek to dupek i leżenie nie fajne no ale czasem konieczne mi pomogło i na razie jest ok

HANOOS - nareszcie się odezwałaś już się martwiłam że coś się stało dobrze że wszystko o :)

Ostatnia edycja:
u mnie wlasnie lekarz sie wahal co do dupka i stwierdzil ze puki co zostajemy przy cyclogescie i utrogestanie i zastanawiam sie czy rzeczywiscie nie powinnam brac dupka :/

u mnie wlasnie lekarz sie wahal co do dupka i stwierdzil ze puki co zostajemy przy cyclogescie i utrogestanie i zastanawiam sie czy rzeczywiscie nie powinnam brac dupka :/

Z tego co wyczytałam to jest to również progesteron dupek jest bardziej znany i polecany twojego leku nie znam wiesz ja jest przedstawiciele dupka może byli skuteczniejsi w gabinetach w gatce i zdobyi rynek :) co nie znaczy że twój lek jest gorszy :)

ALicja - zdjęcie super ciut ciut większe od mojego twoje ma 2,89 a moje 2,75 a jak u ciebie na usg wskazuje na tyd ciąży bo mi że młodsza o tydzień od suwaka u Ciebie jest jeszcze ciałko żółte ??

Ostatnia edycja:
ech nie wiem ale jak lekaz sie wahal to powiedzial ze wtedy by zalecil dawke 2 razy po pol tabletki dupka zamiast utrogestanu wiec dawka byla by malutka z tego co sie orientuje

e-stera, moj Julek dostal podstawowe i darmowe szczepienie w Anglii (gdzie sie urodzil), a jak przyjechalam do PL i zdecydowalam sie kontynuowac ten sam program to sie okazuje, ze to ten platny - najdrozszy, bylam w szoku. Mysle, ze jesli o ta dzidzie chodzi to zdecydujemy sie tylko na te, ktore finansuje kasa chorych. Moja siostra jest wielka przeciwniczka szczepien i zamierza w ogole nie szczepic dziecka (za miesiac rodzi) jesli chodzi o prawo, to bedzie musiala zplacic grzwyne okolo 600zl - zeby sanepid dal jej spokoj.

matyjasowa, masz jeszcze czas na kupowanie :) mysle ze 6 miesiac jest ok, jeszcze nie bedzie Ci tak ciezko, bo odkladac na ostatnia chwile tez lepiej nie.

pola. mam nadzieje, ze to nic zlego.

qwas, ja nie mam zadnych skurczy ani buli, jedynie czasami jak np leze i kaszlnę albo dzis dzwignelam synka tak nagle, to mnie uklulo po lewej na dole.

MagdaP3011, witaj :) ja tez jestem listopadowa poraz drugi (tylko wczesniej w 2010). Zycze nudnej i ksiazkowej ciazy :)

co do szczepionek znow bede kontrowersyjna pewnie, ale stane w ich obronie. I nie do konca rozumiem mamy, ktore nie szczepia swoich dzieci,
Dzieki szczepionkom wyeliminowalismy wiele chorob, ktore zabijaly lub kaleczyly na cale zycie dzieci. W mojej rodzinie byl np przypadek choroby Heinego- Medina (wirus polio) ktora przyniosla straszne inwalidztwo.

I to nie jest tylko sprawa jednej matki i jej dziecka. Jesli mala grupa matke nie zaszczepi swoich dzieci, nic sie nie stanie , bo wiekszosc populacji jest zaszczepiona i wirusy sie nie roznosza, ale jesli taka grupa bedzie znaczaca statystycznie - choroby, ktore wyeliminowalismy dzieki szczepionkom moga wrocic.
Przepraszam jesli kogos urazi, ale odmowa przyjecia podstawowych szczepien - rowna sie dla mnie w wierze w zabobony.

Zobaczcie na statystyki umieralnosci dzieci do 1 roku zycia przed wprowadzeniem szczepien i obecnie.

Medycyna ma nam sluzyc.

Od razu zaznaczam, ze nikogo nie chcialam obrazic, ale jako, ze sa tu wypowiedzi przeciw szczepieniom, uwazam, ze trzeba tez przedstawic inny punkt widzenia.

Ostatnia edycja:
reklama
Ulala prawdę mówiąc nie znam jeszcze daty wg usg, spytam przy następnej wizycie. Mi też się zdaje, że tam jest jeszcze żółte ciałko, ale jak zwykle zauroczyłam sie oglądając maluszka i już o nic nie spytałam ...

Qwas
ja mam czasami lekkie (a nawet bardzo lekkie) bóle po lewej stronie, gin powiedział,, że tak moze byc bo jejeczkowałam z lewego jajnika. A tak to jak za szybko się zerwę to czuję brzuszek :-)

MagdaP witaj :-)

Pola ja też bym na wszelki wypadek, żeby sie nie stresować poszła do gina.

Do góry