reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

I mi czas zbyt szybko ucieka... :sorry: u nas dziś ciepło ale mokro:eek:

Idę z małym do lekarza bo katar i kaszel nie mija! Fajnie się wasze dzieciaczki rozwijają:-) Tymek śmiga już 2miesiące-wszyscy byliśmy tym zaskoczeni. Ale każde dziecko rozwija się swoim rytmem. Za dużo raczej nie mówi mama, tata, baba, nie, tak, bam i takie jakieś proste słówka. Dużo nadaje po swojemu np gliko, gliko:-D

Nie mam ochoty w ogóle na sprzątanie:baffled:

A no i byłam wczoraj u gina mojego bo mam problem z wysiłkowym nietrzymaniem moczu:baffled: i jeśli już zakończę porody to czeka mnie operacja. Czy któraś z was spotkała się z tą przypadłością?

reklama
Aneta i ja się wcale nie dziwię, że myślisz o świętach :) my tu w Polsce zapewne doczekamy się śniegu dopiero w styczniu/lutym, kiedy to ma przyjść zima 100-lecia :p. Cóż... ja za śniegiem nie tęsknię, aczkolwiek święta powinny być białe :)

Ostkapa gratuluję postępów :) my mamy szczepienie za tydzień, ale pewnie będzie darcie na całą przychodnię, bo ona strasznie delikatna jest :p tylko badanie krwi przechodzi bez najmniejszego pisku :)

babyduck my tez już od jakiegoś czasu jeździmy w tym 9-18kg. Zosi było bardzo niewygodnie w tym małym i musieliśmy zmienić fotelik. My mamy Romera - bardzo jesteśmy z niego zadowoleni:-)zresztą Zosi widać że jest wygodnie:-)

ech, drugą noc Zosia jest marudna. Oby to było przejściowe.
Zosia dziś z moja mamą siedzi, bo niania musiała wziąć nagle wolne(sprawa rodzinna). Przyznam że trochę się denerwuję...

Lena od niedawna jeździ w Romer King Plus, dla nas jest ok, wygodny dla małej, jak w nim śpi to głowa jej nie leci do przodu a teraz są wyprzedaże kolekcji 2013, ja kupiłam w sklepie stacjonarnym za niecałe 600zł a wcześniej były za ok 900zł, od razu sprzedawca zamontował mi go w aucie
A co do szczepienia MMR to nie wiem kiedy nam się uda, mała niby nie choruje ale każdy ząb jest okupiony katarem a raz był stan podgorączkowy, teraz chyba 4 dolna się przebiła, dziś udało mi się ją zobaczyć przez moment, no i nie wiem czy ryzykować szczepienie przy takim katarze, jednak wtedy jest organizm osłabiony, od września 6 ząbków się pojawiło, jak wcześniej nic to teraz nadrabia

Ostkapa a jaki model Romera masz?
Ja myślałam właśnie o tym King Plus, jak Basia. Przekonują mnie 4*ADAC i w tej grupie to jeden z tańszych modeli oceniony dobrze. Ewentualnie Maci Cosi Priori XP albo Rubi, oba 3*. Mam tylko nadzieje, że chłop mój nie będzie chciał przyoszczędzić i nie wybierze byle tańszej opcji. W sumie fotelik będzie używany sporadycznie, bo nie mamy samochodu.

reklama
babyduck my mamy też romera king plus, chyba z 2009 roku,. kupiliśmy używany na Tablicy w bardzo, bardzo dobrym stanie za ok. 350zł. Faktycznie jak Zosia w nim śpi to głowa jej nie leci do przodu. poza tym on ma "regulowane oparcie", znaczy ma możliwość przechylenia bardziej do tyłu oparcia.

Do góry