reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dzien dobry!

Potworek - sto lat dka synka!

Załączniki

• imagesCAEV8A93.jpg
    imagesCAEV8A93.jpg
    10,9 KB · Wyświetleń: 15
reklama
Katerinka mój mąż zaczął chętniej z dzieckiem wychodzić, jak było trochę starsze :tak: teraz z Tomkiem jeżdżą na wyprawy rowerowe, puszczają latawce, grają w piłkę, łażą po jakiś puszczach(bo to ich męskie wyprawy :-p)..a dopóki był mały to z wózkiem też wołami nie mogłam go wygnać z domu :-D
W ogóle to gratuluję kolejnego maluszka w drodze (nie byłam na bieżąco i ta informacja mi jakoś umknęła) :tak:
Nimfii udanego polowania w sklepach:tak:
Potworek najlepsze życzenia dla Twojego roczniaka :tak:

Hej maminki :-)
U nas ok nocka spoko mlody spal w miare spoko i dalo sie wyspac ;-)
A co do Malutka od potworka to moj blad i musialam cos pokickac.
Cocca duzo sily dla mamy.
Katerinka super wiesci kochana niech sobie fasolinka rosnie ;-) a co do lekarza najwazniejsze ze Cie nie splawia i odpowiada na wszystkie pytania.
Gola kochana nawet nie potrafie sobie wyobrazic jak sie czujesz teraz duzo sily kochana.

Dziewczyny, 4 razy dzwonił do rana, nie odebrałam. Wczoraj o 21:30 tez nie odebralam.
Ale łapię się na tym, że ciągle podchodzę do okna, sprawdzam czy nie przyjechał :(

Gola nic dziwnego, ze Pola spala niespokojnie, Dzieci wszystko czuja. Nie wiem co Ci radzic bo nie znam Waszej sytuacji. Gola a jak Twoi Rodzice patrza teraz na niego? jakbym widziala jak moja Cora cierpi,tak jak Ty teraz to bym chyba nie "kochala"ziecia swego. Fajny prezent dostala Polcia, Babcia ma gust i dba o wnusie, a urodziny beda w najblizszym gronie, to chyba najwazniejsze,zebys czula sie dobrze, niz silic sie na duze przyjecie,gdy nie masz na to sily i ochoty. Tez bym nie odebrala , przeciez wiadome jest, ze wroci, pytanie tylko co Ty wtedy bedziesz chciala. no i jedz Chuderlaku,bo pokarm stracisz i dziecko glodne bedzie.
katerinka hahaha juz sobie wyobrazam mine lekarza. Dobrze, ze jestes taka dociekliwa. Najwazniejsze, ze serduszko bije, fasolinka pomalutku rosnie,ale rosnie. z chlopamai tak zawsze, trzeba po stopach calowac, ze cos robia i juz nie mozna im uwagi zwrocic, ze cos nie tak robia.

u nas nocka superowa, jedno karmienie, chcialabym juz tak zawsze, bo czuje sie wyspana,wypoczeta. Mama wrazenie, ze odkad moje dziecko zaczelo reguralnie jesc, to lepiej spi w nocy. Olaf w przedszkolu,a ja rzucam sie na kuchnie rosol i nalesniki. Marika gotuje cos na swojej kuchni. udanego dzionka. pozniej doczytam.

Hej laseczki nocka ok mały miał jedną pobudkę o 4 na mleczko i dospał do 8.30. Jestem dziś wypoczęta szkoda tylko że pada od rana, musimy jechać na drugi koniec miasta do szpitala na wizytę u kardiologa, ale to dopiero po 13. Teraz Oli bawi się w chowanego pod stołem. Mały nauczył się wspinać na pufy i schodzi z nich na głowę, na razie się pilnuje i powoli schodzi podpiera się rączkami i przesuwa je do przodu aż nogi zejdą. Z kanapy uczę go schodzić tyłem ale nie wiem czy zatrybi.

Katerinka Super że widziałaś swojego dzidziusia, to chyba najpiękniejsza chwila w życiu każdej mamy.

Dziś mija roczek jak mój synuś był wyjęty z inkubatora i mogliśmy być ze sobą cały dzień. Pierwsze przytulasy. Ja nie mogłam iść po cesarce do Olka wiec tylko K. go odwiedzał i nagrywał mi go na telefon. Cały czas oglądam pierwszy filmik zaraz po jego narodzinach. Byłam trochę zazdrosna na początku że to K. chodził do niego, trzymał na rękach a Ja nawet go nie widziałam, ale jak dostałam go na ręce to wszystko minęło.

Gola Trzymaj się , jeść musisz bo karmisz nie tylko siebie ale i malutką więc obie musicie dbać o siebie. Nie dziwie się ze wyglądasz za nim, uczucia i wspomnień nie da się wyrzucić na ulicę i zapomnieć w minutę.

Gola kochana to normalne ze go wypatrujesz z dnia na dzien nie da sie zapomniec zwlaszcza ze wy to macie dlugi staz ze soba a te jego telefony jak bedziesz gotowa to odbierzesz i moze juz zaczyna do niego dochodzic co zostawil kiedy odszedl ehh moze jak pouklada swoje sprawy to sie zmieni i jeszcze sie jakos wam uda kochana,nie wiem ale decyzje i tak bedziesz musiala podjac Ty.
anus fajnie ze sie wyspalas u nas dzisiaj o dziwo tez spoko byly 3 pobudki ale i tak wyspalam sie jak nigdy :-)
helenka no to trzymam kciuki dzisiaj &&&&& powodzenia na wizycie ;-)Gratki dla Olusia,zdolniak z niego jest oby nadal byl taki ostrozny ;-)

reklama
GOLA przezwyczajenie od lat robi swoje. To naturalne odruchy czekanie az wroci. Wiesz mam wrazenie ze on bedzie chcial sie spotkac jutro z Pola dlatego dzwonil. Albo tez wiele przemyslal. Jedni potrzebuja duzo czasu aby przemyslec bledy a onnym wystarczy chwila aby zreflektowac sie ze robia blad.

Ej powiem wam ze w tym Carefour szalu nie ma :-/ kombinezony jednoczesciowe tak do roku dla maluchow a dla starszych to juz dwuczesciowe. Oczywiscie rozowych zatrzesenie a dla chlopcow kilka sztuk tylko. Kupilam Kubie kombinezon w rozm 24-30 msc czyli najwiekszy jednoczesciowy jaki byl a rozmiar jak na roczniaka tj od ramienia do pietki ma ok 68cm. Chcialam dluzszy bo taki mamy w domu ale ten co kupilam byl grubszy i dlatego go wzielam ;-) za 29zl to mozna. Jesli z niego wyrosnie przez zime to juz kupie dwuczesciowy jakis.

Edit:
W koncu mam chwile zeby sobie usciasc... Od rana latam to tu to tam. Zakupilam juz skladniki do ciast, a po ciezsze zakupy zostanie wyslany maz ;)

Teraz sobie pije moja czekoladowa kawke i pokusilam sie na zakup ciasta luwr z cukierni :p Smaczka mialam wiec sobie posurfuje po necie troszke. Szukam fajnego prezentu dla Kuby ;) Jakas prosta zabawke z dzwiekiem - to bedzie prezent od mojego taty... ale wczoraj poszlismy do sklepu z zabawkami i tam straszne ceny sobie licza. Na allegro te same rzeczy o 20zl taniej ;)

Ostatnia edycja:
Do góry