reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Witam mamusie :-)

u nas dalszy ciąg upałów ale będzie deszcz, wczoraj też na wieczór była burza i popadało :tak:

Anek gratuluję ząbka u nas na razie nic nie widać
syl fajnie że spacerówka się spodobała małemu my jeszcze w gondoli nie umie się przerzucić na spacerówkę, no to ząbek też lada dzień się pokaże
mim oj bardzo duży ten guz przyznam że też pierwszy raz taki widzę, życzę aby szybciutko zanikł
onanana fajnie że wypad do Krakowa się udał
Mikado nich słoneczko jak najdłużej u Was świeci udanego i miłego spacerowania
niunia szczere kondolencje,

Liwa upodobała sobie słowo dada, ogólnie jest bardzo grzeczną i radosną dziewczynką zdarza jej się popłakać jak jest zmęczona, do wszystkich się uśmiecha do każdego pójdzie na ręce, jedynie czego się boi to jak odpalamy kosiarkę ale jak już dłużej kosiara jest na chodzie to już wszystko wraca do normy :tak:

Martttika, onanana, Anek wy w najbliższych dniach wracacie do pracy, to nic innego mi nie pozostaje jak życzyć Wam aby godz. w pracy szybciutko Wam mijały, nie zapomnijcie o nas wpadajcie w miarę możliwości :tak:

Miłego dnia

P.S
U nas już coś się chmurzy:szok::rofl2:

reklama
syl no jest ciągle MAMA, TATA, BABA, może dlatego,że ja mu ciągle wałkuje i powtarzam to samo i coś spamiętał, a jak mu się udało powiedzieć, to się kapł i teraz ciągle, a jak płaczę to dopiero krzyczy

Hej maminki :-)
Ja dzisiaj maloaktywna tez,dotarlo do nas sloneczko wiec wiekszosc dnia spedzilismy na swiezym powietrzu korzystajac ze sloneczka i braku opadow :-D super bylo znowu tak sobie polazic bez celu z malym a kolo 12 wzielam wkoncu te zaslony z sypialni i poszlismy do pralni ale maly byl ciekawski wszystkiego tam,pralki chodzily i chuczaly wiec bylo ciekawie dla niego no a po obiadku poszedl sie zdrzemnac i myslalam ze jeszcze gdzies wyskoczymy no ale maly jak zasnal kolo 14 tak sie dopiero obudzil przed 17 :szok: oczywiscie ja sie tez polozylam i spalam z Samim :zawstydzona/y::-D U nas takze brak zabkow i jak na razie nie widac zeby cos tam sie klulo chociaz maly slini sie na potege a i do tego fajnie mu sie pluje i buczy na ustach z ta slina no i te rece wiecznie mietali piastke w buzi no nic zobaczymy jak to bedzie u nas z tymi zebiskami bo np mojej siostry niunia(ona jest z lipca) no to ma teraz jakies 9 miesiecy a brak zabkow u niej dalej jest:szok:
Sami od kilku dni strasznie lubi lezec na brzuszku i robi takie smieszne samoloty,a tak to fajnie wyglada to jego latanie a on jeszcze tak przy tym piska i gada ze hej a w momencie odpoczynku tak slodko na raczkach sie podnosi na kilka sekund i wraca do latania :-D:-D
mim ale wielki guz!!! mam nadzieje ze Maksymilian szybko dojdzie do siebie.
onanana no to mialas fajny wypad;-) mam nadzieje ze powrot do pracy przyniesie tylko wam wiecej przyjemnosci kochana i czas bedzie Ci szybko lecial zebys mogla szybko do Majeczki wracac ;-)
Gola gril sie udal,super taki wypad do znajomych,pogaduchy,smiechu po pachy ale super,zazdroszcze ;-) my planujemy jakis piknik na niedziele jesli nam pogoda dopisze :-)

Kochane nie pamietam co komu jeszcze mialam odpisac,wiec przepraszam jesli kogos pominelam ;-)
Zmykam do mojego smyka bo juz po kapieli jest ale trzeba go jeszcze pomeczyc zeby poszedl spac o normalnej godzine po takim spaniu popoludniowym :-D
Milego wieczorka maminki,usciski i calusy dla dzieciaczkow ;-):-)

Ale tu cisza!!!!
Kochane dziękuje za wsparcie.
Wyniki Mai w miarę, tzn krew ok ale z moczem co nie tak i musi brać przez 7 dni furagin i potem powtórka badania.
Dzisiaj została zważona i wyszło 8035, a więc przez tydzień przybrała 335 gram:-) Natępne ważenie jak pójdziemy z wynikami siusków. Powiedzialam lekarce o tym sporym ulewaniu (które zwiększyło się po derbidacie) i powiedziała że jeszcze obserwujemy a jak jej nie przejdzie to do gastrologa:-(
Przepraszam ze tylko o sobie ale chyba się zbieram do spania bo mnie coś bierze...

hey dziewczyny, u nas dziś znów świetna pogoda musimy korzystać, bo od jutra ponoć ma być o wile mniej stopni i pochmurno, no i do pracy się wraca :/ udał nam się urlop te dni od piątku do dziś takie słoneczne dwa razy byłam na słońcu, a się opaliłam ;) Miłego dnia kochane buziaki

Witam mamusie :-)

u nas też kolejny ciąg upałów, Liwa dziś spała do 7.00 ale żeśmy pospali, zbliża się pierwsza drzemka, nasmaruje ubiorę małą i do wózka na spanko na taras do cienia wystawię
onanana fajnie że Maja przybrała, życzę aby następne badanie moczu było ok. pozdrawiam

Miłego dnia życzę :-)

Hej, nie było mnie parę dni ale podczytuję tylko nie mam kiedy odpisać. mój A. ma urlop to czas razem spędzamy głównie, ale o Was nie zapomniałam :)

Dziewczyny, które wracają do pracy: Strasznie mi przykro, że musicie maluchy już zostawiać. Prędzej czy później każdą z nas to czeka niestety, oby dni w pracy leciały szybko żebyście mogły wrócić do Waszych maleństw!!!

U nas piękna pogoda ale to ostatni dzień. Jutro ma padać deszcz i mają być burze ale mimo wszystko zdecydowaliśmy się na wyjazd do Olsztyna na działkę. Nawet jak siedzieć w mieszkaniu to wolę zdecydowanie tam a nie u siebie w domu.
Filipek zaczął wołać głośne "BABAŁA" i teraz jak coś się ekscytuje to woła "babała, błebłe babała" itd, a my zrywamy boki ze śmiechu.
Nie odpisze wszystkim bo muszę się zbierać, za około 3 godziny ruszamy w trasę. Buziaki dla wszystkich mam i miłego weekendu Wam życzę, oby nie u wszystkich lało jak to zapowiadają :tak:

Witajcie dziewczyny!
Widać, że każda z nas stara się skorzystać z pięknej pogody. My wczoraj na tarasiku u rodziców, mąż tylko mi przychowrował, jakiegoś wirusa załapał, dostał gorączki, ale dziś już lepiej. Trochę się o Artura błam, ale jest pogodny i rozgadany.

Onanana cieszę się, że Majunia tak szybko przybrała. A te bakterie w moczu to może od złego pobrania?
Andrzelika fajnie, że wolne ci się udało i mieliście ładną pogodę, Alanek pewnie zadowolony , że spędził tak miło czas z rodzicami.
Ponko pewnie, że warto zawsze posiedzieć na świeżym powietrzu niz w mieście. Filipek też ma pewnie radochę, że odkrył nowe dźwięki :-)
Ssabrina zrób Samiemu zdjęcie, jak "lata", fajny z niego wesoły chłopczyk.
Mim, ale biedak sobie guziora nabił, mam nadzieję, że czuję się lepiej.
Anek gratuluje ząbalka, u nas idą jednocześnie dwie dolne jedynki.
Martttika, Onana, Anek- życze bezbolesnego powrotu do pracy, pierwsze dni pewnie będą trudne, ale jakoś to minie. Mnie też to niedługo czeka...

No nic, spadam wieszać pranko a potem jak Mały wstanie po drzemce, to jedziemy do moich rodziców.
Miłego dnia laseczki!!!!

reklama
Hej maminki :-)
U nas poranek ok nocka tak samo,butla po 3 a potem o 6 i koniec spania jakos tak kolo 7 juz,maly szaleje od rana chociaz pogoda jest znowu barowa,pochmurnie i chlodno no ale jesli nie bedzie padac to na jakis spacerek bysmy mogli wyskoczyc :tak: Rano zapodalam malemu po 9 sniadanko kaszke angielska z Hippa i nie smakowala malemu i sie nie dziwie bo mnie tez nie smakowala :baffled: zjadl kilka lyzeczek ale sie krzywil przy tym wiec stwierdzilam ze nie ma sensu mu tego dawac skoro mu to nie smakowalo no ale ze tego zjadl malutko to dalam mu jeszcze butle i wypil jakies 120ml mleka :tak::-) Musze zakupic jakas polska kaszke i znowu sprobowac te mleczno-ryzowe bo po ostatnim razie to mial problem z kupka po niej no ale przerwa juz dosc dluga jest wiec trzeba ponowic probe :tak:
onanana super wiesci no i jak fajnie przybrala Maja w takim krotkim czasie,trzymam kciuki za nastepne badanie moczu oby bylo w porzadku ;-)
Angun postaram sie uchwycic jego samoloty ale bedzie ciezko bo Sami jak tylko widzi aparat to normalnie staje sie posagiem bez ruchu :-D cos wykombinujemy ;-) Milego pobytu u rodzicow no i zdrowka dla chlopa co by mu wirus szybko odpuscil i nie pozarazal was.
ponko no to przyjemnej podrozy i wypoczywajcie tam ;-) fajnie slyszec takie nowe dzwieki u bobasa one sa takie slodkie :-)

Milego dnia babeczki ;-) Mam nadzieje ze u wszystkich jest slonecznie i cieplo :-D

Do góry