reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

julieet gratuluje udanej nocki :-) i zazdroszcze :tak:

A powiedz mi czy ktos wczesniej z lekarzy dawal ci znac ze mozesz zostac w szpitalu od jutra?
Pytam bo mnie jeszcze nikt nic nie powiedzial odnosnie ewentualnego lezenia w szpitalu przedporodowego i sie zastanawiam jak jest z tymi kryteriami - ze jedne z nas przyjmuja wczesniej, a inne pozniej itp.

Dzis moze sie dowiem cos w tej kwestii bo sie wybieram do gina prowadzacego ciaze. Termin porodu wg OM niby na jutro, to dobrze byloby wiedziec co i jak robic przy przenoszonej ciazy ;-)

reklama
nimfii na pewno duzo zalezy od lekarzy i szpitali,co miasto i szpital i lekarz to sa pewnie inne teorie.Mam nadzieje ze cos sie dzisiaj wiecej dowiesz i ewentualnie ustala Ci juz jakis termin po terminowy.
ponko ale mialas sen,nie zazdroszcze.Trzymam kciuki za Filipka dzisiaj &&&&&&&& zeby z bioderkami bylo wsio ok ;-)

julieet I co, zdjęcia nie udało się wysłać, bo nic nie dostałam...:rofl2: Chociaż dziwne skro od Goli do Ciebie dotarło...Może można je jakoś zmniejszyć...?

Ja właśnie wstałam po 2 h drzemce:tak:

Nimfii, mi mój gin prowadzący powiedział, że mam się stawić w szpitalu, w którym chcę rodzić (on pracuje w innym) i oni już mają decydować. Nie rozmawiałam z żadnym lekarzem pracującym w szpitalu, gdzie chcę urodzić, także raczej się nie nastawiam na to, że zostanę, nawet bardzo bym nie chciała! Jeżeli mnie nie zostawią, to chyba i tak się przejadę do swojego gina, bo do 10go mam L4, zobaczymy co mi tam jutro powiedzą.

Kachutka, no to w ogóle dziwna sprawa, bo wyskoczyło mi info w tel, że wiadomość została wysłana, hmmm.

Chciałam tylko wtrącić,że ruchy dziecka wcale nie muszą osłabnąć tuż przed porodem a zależy to od ilości wód. Dziś na wizycie się o tym dowiedziałam bo mój skacze jak szalony i mam dużo wód więc miejsce ma. Mam nadzieję,że to nie jest wielowodzie ale badała mnie lekarka, zrobiła skan i powiedziała WELL.
W kolejce do rejestracji zrobiło mi się słabo bo duszno było, więc zostałam przyjęta bez kolejki (można tak było przy wcześniejszych wizytach:) )
Dziś wybudziły mnie skurcze, dość regularne ale potem zasnęłam i się uspokoiło.
Wielki dzień nadchodzi!! :-)

nimfii- ja też jutro mam jechać na ktg do szpitala, ale nie wiem, czy zostane, czy jak, bo w sumie lekarz nic mi na ten temat nie powiedział kazał mi przyjechać i tyle, a co będzie to nie wiem. Ja to bym chciała żebym już dostała tych skurczy jutro i wtedy na 100% została w szpitalu do porodu :p hehe, ale to moje widzi mi się, a mój syn może inaczej to widzieć i nie będzie chciał wyskoczyć. Ponoć z tymi skurczami czy będą i zacznie się rodzić to chodzi o stopień dojrzałośći łożyska najcześciej, że organizm wie, że to ten czas na poród przez to...jutro dostanę doła jak nic konkretnego się nie dowiem i będę musiała dalej czekać..............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................Mikado- ja nie mam dużo wód płodowych no i mój dzieć ma mało miejsca w brzuchu co wyszło na usg po prostu też każde dziecko jest inne może dlatego jest mu ciasno no i tymi kopniakami i wyciąganiem może próbuje sobie miejsce zrobić, albo się denerwuje bynajmiej lekarz powiedział, że nic się nie dzieje..........................................................................................................................................................................................................................................................................................a jeśli chodzi o becikowe z tym zaświadczeniem to u nas jest potrzebne na 100% bo szwagierka i koleżanka teraz rodziły i w mopsie kazały im to mieć więc nie wiem od czego to zależy od miasta czy jak???

julieet andrzelika fajnie ze w dzien terminu porodu macie zapewniona wizyte w szpitalu ;-) Ja probowalam umuwic sie na KTG wlasnie na jutro, ale dostalam termin dopiero na poniedzialek, wiec czekam przez weekend.
Jesli cos sie bedzie dzialo niepokojacego przez weekend to na pewno wybiore sie tez na IP.

Natomiast dzis mam wizyte u gina wieczorem, wiec opisze dopiero jutro czy mam jakis plan postepowania ustalony ;-) ale nie licze na cud, a raczej na slowa "prosze czekac na skurcze co 7min albo odejscie wód...."

reklama
andrzelika nie wiem na jakiej zasadzie jest przyznawane becikowe z mopsu, ale do tego ogólnego państwowego nie trzeba, a nie sądzę, żeby każdy urząd miał inne przepisy

Do góry