I
inna_a
Gość
jeśli chodzi o to BECIKOWE ogólne to u nas na 100% trzeba iść do mopsu po kartki do wypełnienia danych numeru konta itp...., a później dołączyć do nich kopie aktu urodzenia i zaświadczenie to od lekarza i zanieść im a po tyg gdzieś już pięniążki wpływają na konto tak jest u nas wiem, bo się dowiadywałam i mam szwagierke oraz koleżanki które rodziły w tym roku i musiały tak złożyć, a jeśli chodzi o pięniądze z gminy to zależy od miasta i funduszy, bo u nas nie dają niestety także ja dostanę tylko ogólne becikowe 1000zł i nic poza tym...ale to z tym mopsem na 100% też gdzieś się naczytałam, że idzie się do gminy w mieście, a to nie prawda jednak także nie wiem, gdzieś ktoś piszę w gazetach i wprowadza w błąd człowieka, bo ja już sama w pewnej chwili nie wiedziałam, ale w sierpniu kumpela urodziła i sama z nią akurat byłam w mopsie złożyć to wszystko przy okazji zobaczyłam co i jak.............................................................................................. może tak napisze u nas mops jest z urzędem pracy, a gimna z urzędem stanu cywilnego chyba, że w nie których miastach coś jest razem mops w giminie czy jak i dlatego może być rozbierzność tego gdzie się składa...
Ostatnio edytowane przez moderatora: