reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

mary-beth własnie po to jest forum :) zeby sienbie wspierac. wiadomo mamy oparcie w najblizszych ale nie ma to jak pogadanka z dziewczynami :)

tez myślałam o butelce ale póki co nie kupiłam. jak juz mały będzie to bedę dokupywac to co trzeba. a że mam tuz za rogiem sklep z dzidziusiowymi rzeczami to mój z kartka polezie i kupi co trzeba :) i chyba nawet ostatnio mi tam takie pokazywali. brakuje na takich małych popierdólek, butelki, termometru i takich tam. w sumie to sama nie wiem co jeszcze dokupić. wyszłam z założenia że jak juz będzie kacper w domu to wtedy będziemy wiedzieć :)

własnie oglądam ciąża z zaskoczenia.... to jest dopiero jazda :) wszystko niby ok, zyjesz jak zawsze , nagle cie boli strasznie i rodzisz .....

Ostatnia edycja:
reklama
mi jest jakoś baaardzo ciężko uwierzyć w te wszystkie ciąże z zaskoczenia, zwłaszcza biorąc pod uwagę to, jak się teraz czuję i to że przecież dziecko co chwilę kopie! dziwna faza jak dla mnie ;-)

Też oglądałam kiedyś te ciąże z zaskoczenia.Potrafię uwierzyć że jak dziewczyna jest otyła to długo może nie wiedzieć o ciąży, jak się odchudza non stop to okres się spóźnia wiecznie. Ale jak jakieś szczupłe nie czują ruchów dziecka to już dziwne dla mnie...ale to wszystko w USA się dzieje a tamtakie matoły że głowa mała:nerd:

Ja też oglądam te ciąże z zaskoczenia wierzę, że może tak być gdy kobieta jest otyła i ma zaburzoną gospodarkę hormonarlną nie ma okresu co miesiąc, a lekarze mówią, że ma nikłe szanse na ciażę,moja kuzynka ważyła z 120kg przez ciążą i też nie wiedziała, bo nie czuła nic wcale a nikt nawet by nie pomyślał też, że jest, no bo przecież dalej była otyła i tylko to brzuch nie rósł do przodu........................................ no i jeszcze ostatnio nowy program oglądam porodówka w środę o 20.30 to jest na faktach na pewno w szpitalu kręcone ostatnio mało nie pękałam z śmiechu jak babka która rodziła cały czas zadawała pytania i mówiła o kupie i o gazach taka zabawna była...

mery beth na pewno bedziesz najlepsza mama na świecie i bedziesz wiedziala co dobre dla dziecka ;-) Jesli chodzi o decyzje o CC to ja na Twoim miejscu raczej na pewno też bym sie na to zdecydowala :-) Powodzenia!

Ten serial "ciąża z zaskoczenia" wydaje sie być mocno ustawiona przez rezysera, jak i kilka podobnych ;-) Wczoraj ogladalam polska wersje "nie mów pannie młodej" gdzie byl akurat chłopak z Krakowa - dostal 40 tys zlotych zeby w 2 tyg przygotowac wesele (kupic skunie slubna, zamowic sale itp), a jak wiem ile trwaja przygotowania przedślubne to nie widze szans zeby to ogarnac tak szybko i to bez pomocy panny młodej :sorry2:

No ale nic, przecież jakoś musza przyciagać uwage telewidzów.
Choć sama nie wierze w te scenariusze to lubie poogladac.

Hej, za mną noc-okropność:no: Bolały mnie strasznie biodra, zwłaszcza lewe a właśnie na lewym boku lubię spać...Poza tym siku byłam chyba 7 razy, Mała cały czas pchała mi się na pęcherz, bo czułam kłucie...Dopiero nad ranem spało mi się jako-tako...Na szczęście pogoda nastraja pozytywnie, bo jest znowu bardzo ładnie...

mery-beth ja też mam dwie butelki dr browns, koleżanki bardzo mi je zachwalały...:tak:

Miłego dnia wszystkim!

Hej laseczki:-)
Kachutka nie zazdroszczę nieprzespanej i obolałej nocki:szok:
U nas nocka fajna, Majeczka piła ok 23, potem ok 3 i ostatnio ok 7:30. Teraz leży i coś opowiada:-D:-D:-D Myślę że sie kimnie trochę a potem standardowo spacerek ale dziś z ciocią i dalej bo ja muszę iść do pracy więc pójdziemy wszystkie a jak ja pójdę załatwiać to dziewczyny będą spacerować:tak:
Pogoda rzeczywiście nastraja pozytywnie, już świeci słonko:-):-)
Miłego dnia mamuśki:tak:

onanana Super Ci Malutka śpi, widać masz spokojne dziecię:tak: Mój synek też od początku tak ładnie spał i nigdy ze snem nie miał problemów a jak skończył 6 miesięcy to przesypiał całe noce...Mam nadzieję, że Tosia pójdzie w jego ślady...
Udanego spacerku Wam życzę!

Ja się zabrałam za wygotowywanie butelek i laktatora:rofl2:

Dzień dobry kochane!:)
U mnie nocka OK, obudziłam się standardowo o 5:30 i padłam znowu!:szok:Wstałam dopiero o 9:30, po tych tabsach na obniżenie ciśnienia, odpływam...
onanana to prawda pogoda jest boska! Ale Ci zazdroszczę tych spacerków!!:)Nio i niunia rzeczywiście jaka grzeczna! Wykorzystujcie pogodę ile się da, nie wiadomo ile jeszcze cieplutkich dni nam zostało:)
Od rana znowu mam skurcze, nieregularne, ale bolą coraz mocniej i do tego plecy

reklama
Do góry