reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Kati kochana, trzymamy za Was kciuki, wracaj już z Klaudynką do domu!:)
Zrobiłam sałatkę, pogadałam z mamą. Przed chwilką dzwonił mój dziadziu - śniło Mu się, że odeszły mi wody i "pływała" cała łazienka. Skurcze dziś są rzadsze, za to Pola przeogromnie wojuje w brzuchu, cały czas, dosłownie non stop się wierci - a czytałam, że już przed samym porodem ruchów jest mniej i słabsze, więc chyba jeszcze nie nasz czas ;)
Nie mam na razie wieści od madzi, nie bede Jej jeszcze nic pisać, może na wieczór wysle sms, albo jutro ok 9tej, jak myślicie? Mam nadzieje, że już jest po i wszystko u nich dobrze.
ankusch super, że jesteście już w domku! Mam nadzieję, że Twoje dolegliwości szybko miną i bóle brzuszka maleńkiej też!
Margana za Was też trzymam kciukasy, co by malutka zechciała już wychodzić!
Katerinka ​super, że już jestes z malutka!!

reklama
ankusch super ze sie odezwalas i ze juz w domciu jestescie:tak: teraz postaraj sie odpoczywac jak tylko bedziesz miec chwilke a i zycze Ci zeby malutka dala wam wiecej pospac w nocy,bo to wazne jest dla Ciebie jak i dla malej.Caluski i sciskam mocno kochana:-)
Kati82 powodzenia kochana &&&&&&&&&&& i obys juz wrocila do domciu z Klaudia &&&&&& :-)
Cocca chyba nie tylko Polska taka zla jak ja opisuja i raczej wszedzie sie znajdzie chamstwo i swinstwo ze strony ludzi :nerd: ale duzo razy slyszalam od znajomych wlasnie ze tez im samochody porysowali i zniszczyli :baffled: ale co zrobic,mlodziez sie nudzi,roboty nie ma wiec chodza i sie wyzywaja na innych i szukaja dziwnej rozrywki jaka jest niszczenie i demolki rozne :no:
Oj pamietam jak ostatnio obudzil nas huk w srodku nocy az oboje na rowne nogi stanelismy bo okazalo sie ze komus samochod ktos rozwalil,mysmy mysleli ze nam no ale na nasze szczescie to nie nasz ale sasiadowi niezle zmasakrowali fajne BMW,ale tak porzadnie,szyby dwie rozwalili,zrysowali masakrycznie z kazdej strony i do tego popstrykali czyms ze farba odchodzila sama:no: szkoda gadac co to sie wyrabia teraz,az strach spac we wlasnym domu w nocy :eek::oo2:

A u nas zaczynają się powoli pierwsze kolki, przynajmniej takie mam wrażenie. Malutki nie śpi, tylko płacze. Cały czas praktycznie oprócz momentów, kiedy je. Zawsze spanie to poprzedzanie robienia kupki albo gazów i skoro kupka wygląda tak jak zawsze, to chyba mamy do czynienia z kolką. Podobno pojawia się przeważnie po 3 tygodniach, jutro Filip kończy 3 tydzień a u nas już to jest od jakiegoś czasu.
Pomaga noszenie na rękach, odpręża go, a jak się odkłada to po 10 sekundach znowu zaczyna się płacz.
Ehh, słyszałam, że to może trwać przez parę tygodni, mam nadzieję, że tak nie będzie, bo mi serducho pęknie od słuchania tego płaczu...

Ponko a pijesz herbatkę z kopru, czy to nie pomaga?
Margana może się okaże, że w końcu to będziesz miała wywoływany ten poród, najpierw robiliscie wszystko, żeby nie urodzić za wczesnie a teraz.... maleństwo się obraziło i już nie chce wychodzić;-)
Ssabrinaa kurcze, to nawet gorzej niż u nas. Choć od 10 lat mieszkam we własnym domku w małej miejscowości zamiast w mieszkaniu w dużym mieście i przez ten czas czułam różnicę, cisza, spokój. Niestety teraz się to zmienia, młodym się nudzi, chodzą po nocy niszczą wszystko co napotkają na drodze a szkoda bo miejscowość jest zadbana:no: ale dochodzi też do tego, że wieczorem sama to boję się wyjść...
Ankusch fajnie, ze znalazłaś chwilę dla cioteczek z bb. Życzę Ci spokojnej nocy!

Kati trzymam mocno &&&&&&&&& za Was!
Ankusch fajnie że do nas zajrzałaś, mam nadzieję, że jakoś przetrwacie nockę!
Gola myślę, że dzieciątko się wycisz, jak zaczyna czuć skurcze macicy, bo na pewno nie jest to dla niego komfortowa sytuacja. A tak kto wie, może TO się rozkręcić z godziny na godzinę jak u niektórych mam :-)
Ponko przykro, że Mały się męczy, mam nadzieję, że znajdziecie sposób na kolki. Wiem, że te chwalone Sab Simplex są dobre, ale znalazłam opinie, że to dlatego, że mają wyższe stężenie Simeticonu (który jest też w innych kroplach na kolki) i zamiast niego można podawać więcej kropelek.np.Bobotic. Czytałam na wątku bangla.pl.
Cocca, Margana będę trzymać za was &&&& 2.11, ja też mam wtedy wizytę, ale myślę, że u mnie narazie za wcześnie na jakiekolwiek fajerwerki a Wy poznacie już konkrety.

Cocca no własnie ja już jestem nastawiona na wywoływanie:baffled: Malutka sie obraziła, ze nie chcielismy jej wypuścić kiedy ona chciała, więc teraz nie chce wyłazić;-)

Angun to za ciebie też bedę trzymac kciuki!

hej kochane!

Ale dzisiaj mam zamulony dzień, w nocy prawie nie spałam, opiłam się wieczorem Karmi i herbatek u sąsiadów i wstawałam co godzinę siku, bosko ;-) Dzisiaj chcieliśmy kupić jakieś firanki do pokoju dziecięcego, ale nic mi nie wpadło w oko, może w śr gdzieś jeszcze poszukam.

Katerinka, widziałam Twoją Pati na fb, śliczna jest! taka puca mała, słodka :-) fajnie, że masz już ją przy sobie :-)
Kati trzymam za Was kciuki! fajnie, że już będziesz miała to za sobą
Gola, co za masakra z tą kradzieżą, ale ten koleś Ci z torebki pieniądze wyciągnął, czy nawet nie wiesz jak to było? w szoku jestem!
Ankusch, fajnie że się odezwałaś, oby z dnia na dzień było coraz lepiej!
Margana, no ciekawa jestem czy w końcu samo Cię weźmie, czy będziesz się musiała stawić w szpitalu. Może wjedź gdzieś na 10 piętro i zbiegnij kilka razy, to się coś ruszy ;-);-)

Teraz mam wrażenie, że za chwilę będzie więcej rozpakowanych mamusiek niż w dwupaku, ja mam cały czas przeczucie, że poród będę mieć wywoływany.

reklama
julieet gdybym tylko mogła tak sobie pobiegać po schodach:sorry2:Ja robię co mogę, nie oszczędzam się za bardzo, ale ja po prostu niewiele jestem w stanie zrobić. Z dnia na dzień coraz bardziej mnie wszystko boli i kłuje, już na prawdę ledwo chodzę. Dziś np. rozwiesiłam pranie na suszarce, trwało to moze z 5 min. i myślałam, ze umrę tak mnie bolał brzuch i kręgosłup:baffled:

Do góry