Wiecie co Wam powiem, jednak na wschodzie Polski pod tym względem jest baaardzo tanio i nie dziwię się, że tyle osób z Warszawy chociażby u nas rodzi. Cesarka w prywatnej klinice 1800 zł (z resztą w jednej z lepszych w Polsce). W państwowym szpitalu dając w łapę za 1000 zł zrobią. Gdyby komukolwiek przyszło się płacić parę tysięcy nikt by się nie decydował, bo jednak zarobki tutaj są zdecydowanie niższe, a życie tak samo drogie.
reklama
Ssabrinaa
Podwójna Mama ☺️
onanana dokladnie,tez bym sie nigdy nie zdecydowala na CC i jeszcze za to placila tyle kasy,dla mnie CC jest tylko wyjsciem awaryjnym w naglych przypadkach zeby pomoc dziecku i matce jak sa jakies komplikacje ehhh no ale co zrobic sa rozni ludzie ;-)
Gola84
Fanka BB :)
onanana - Te majty wielorazowe mam! 2 szt w opakowaniu a podkłady tzn te podpaski czy cuś to jest to z Belli mam dwa opak. - będę zmuszona wykorzystać. a jeśli mogę spytać nacinali Ci krocze? Bo mojej koleżance udało się bez nacinania (tej co ma Leonka), ale ona miala opłaconą położną i ta robiła wszystko by uchronić kroczeEeee nie wiem po co się na CC decydować bez wskazania. Ja chwilę po porodzie (oczywiście po odleżeniu 2 godzin z Majką) byłam pod prysznicem i chodziłam. A po CC trzeba leżeć dobę bez ruszania głową!
Dziewczyny kupcie sobie koniecznie podkłady z hartmanna, są rewelacyjne. Te z belli albo z Absorgyn jak dla mnie za małe i bez kleju, beznadzieja. I majtki Hartmanna wielorazowe. Są rewelacyjne!!
Gola, opłacona położna nie zawsze równa się z brakiem nacięcia krocza, moja kumpela była pod opieką wykupionej położnej, a i tak ją nacięli i jeszcze pękła na domiar złego, inna natomiast rodziła bez żadnych pleców i nie nacinali jej, także to wszystko zależy od kobiety i pewnie od tego, na kogo się trafi :-)
A co do CC, to u nas można bez problemu załatwić, wystarczy dobrze zagadać z lekarzem.
A co do CC, to u nas można bez problemu załatwić, wystarczy dobrze zagadać z lekarzem.
Ssabrinaa
Podwójna Mama ☺️
Zgadzam sie,to ze oplacona to nie znaczy ze uchroni przed nacieciem Ja bym wolala byc nacieta niz co bym miala brzydko popekac ehhh moja siostra rodzila teraz w lipcu i popekala okropnie bo nie zdazyli jej naciac kiedy probowali wypchnac jej mala bo utknela w kanale,tragedia
A mnie cos brzuchol pobolewa
A mnie cos brzuchol pobolewa
Ja to już sama nie wiem, jak to jest z tym nacinaniem, ostatnio czytałam, że lepiej goi się pęknięcie, ponieważ nie jest tak głębokie, jak nacięcie, kilka razy też słyszałam taką opinię od koleżanki, która rodziła w Anglii właśnie, pewnie ile szpitali i lekarzy, tyle opinii. Ja się raczej nastawiam na nacięcie, wolę się pozytywnie rozczarować jakby co ;-)
Sabrina, może to dziś ??? :-):-):-)
Sabrina, może to dziś ??? :-):-):-)
AniaSm
moim zdaniem chyba lepsze nacinanie niż pęknięcie , mnie pocieli wiec przynajmniej prosto ;-)a popękać można też głęboko i potem ciężko się to zszywa
jeśli chodzi o opłaconą położną to myślę że nie ma zbyt wiele do powiedzenia w sprawie nacięć bo jeśli dziecko jest duże i ciężko mu się przebić przez kanał rodny to raczej nie ma na to wielkiego wpływu
jeśli chodzi o opłaconą położną to myślę że nie ma zbyt wiele do powiedzenia w sprawie nacięć bo jeśli dziecko jest duże i ciężko mu się przebić przez kanał rodny to raczej nie ma na to wielkiego wpływu
onanana
Gola u nas położne też chcą chronić krocze i mnie nie nacinali ale niestety popękałam... Ale jakoś tego drastycznie nie przeżywam, nie wiem nawet ile mam szwów.
Musiałabym opisać poród ale hmmm.. boję się że mogę Was wystraszyć a wcale bym tego nie chciała bo mimo wszystko to wspaniałe przeżycie
Co do podkładów to sama zobaczysz, zawsze możesz męża wysłać do apteki, mój latał co chwilę i teścia nawet pogoniłam po osłonki na brodawki;-) A majtki te Hartmannowe miałam 5 szt a szczerze używam tylko dwóch bo jak ściągam to zaraz piorę i tak na okrągło:-)
Ssabrinaa hmmm???
Musiałabym opisać poród ale hmmm.. boję się że mogę Was wystraszyć a wcale bym tego nie chciała bo mimo wszystko to wspaniałe przeżycie
Co do podkładów to sama zobaczysz, zawsze możesz męża wysłać do apteki, mój latał co chwilę i teścia nawet pogoniłam po osłonki na brodawki;-) A majtki te Hartmannowe miałam 5 szt a szczerze używam tylko dwóch bo jak ściągam to zaraz piorę i tak na okrągło:-)
Ssabrinaa hmmm???
Ja tez rozmawialam z moim ginem o nacinaniu i powiedzial,ze lepiej naciac, taka rana szybciej sie goi. A peknac mozna na wiele sposobow, nie tylko w obrebie skory ale i miesni,po takich urazach zdarzaja sie nietrzymanie moczu czy wypadanie macicy.
reklama
W
winki80
Gość
Ja rezygnuje. Nie rodze. Oglądam ten program na TLC i jestem przerażona. Poród jest obrzydliwy, koszmarnie bolacy i ja nie chce. Dziewczyny ja wysiadam , nie rodze. Boje sie. Mam kryzys.