reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Emy kochana,trzymam mocno kciuki i modle sie za Jasinka,wszystko bedzie dobrze &&&&&&&&&&&&&

Kati82 witaj kochana z powrotem ;-) a wiadomosc o suwaczku wyslalm Ci wiadomosc prywatna ;-) mam nadzieje ze Ci pomoglam :tak:
mirelka uuuuu wspolczuje kochana,mnie tak dwa dni bolal kregoslup i bole krzyzowe mnie tak meczyly ze myslalam ze po scianach bede chodzic no ale na szczescie dzisiaj jest cisza jak na razie ani skurczy ani boli krzyza wiec pewnie u mnie sie uspokoilo albo taka cisza przed wielka akcja :tak: a mnie wczoraj na te bolace plecy to prysznic z ciepla woda pomogl,no ale jesli sie martwisz brakiem ruchow malej to moze zadzwon do lekarza a jak nie to jedz na IP.
Niuniunia Ja tam nie mam problemow z ruchami synka ale pamietam ze dziewczyny kiedys o tym pisaly i w ciagu dnia niby robi sie jakies 3 pomiary w pewnych godzinach ale ruchy no to wiadomo jakies kopniaczek delikatny czy jakies wypychanie to na pewno powinlo byc.Moze sprobuj zjesc cos slodkiego albo napij sie Coli ona pobudza i dzieciaczki zazwyczaj po niej sie budza i szaleja.A jak nie to jedz na IP kochana niech sprawdza co z niunia,jesli sie zamartwiasz.

Ostatnia edycja:
reklama
martwię się bo dziwi mnie to, że od 2 tyg czułam te ruchy i było w porządku bo chociaż te 3-4 razy dziennie się odezwała, a teraz cisza. U mnie te wypchnięcia to nie było tak jak zwykle jak sobie nóżkę wypychała czy coś innego tylko tak dziwnie. Ogólnie lekarze mówią, że macica sama z siebie też potrafi wypychać brzuch więc teraz nic nie wiadomo. Spróbuję spokojnie posiedzieć do tej 18 i zobaczymy. Jeśli nic się nie pojawi to zadzwonię do gina.

niunia jak się martwisz jedź na ip lepiej dmuchać na zimne !!!
dziękuje za cieple przyjęcie
a jeszcze jako ciekawostkę pochwalę się że bliznę mam b.nisko sama jestem w szoku że tak nisko , dziewczyny u mnie z pokoju płaciły po 2.5 tys z cc a mają na lini majtek takich wysokich szokjeszcze nad włosami !!! ja jeszcze ze 3 palce pod włoskami na bikini a i cc robiła mi koleżanka z którą chodziłam do klasy w szkole podst. ale przypadek :))))

Niuniunia jesli juz tak dlugo sie zamartwiasz a i do 18 to jest sporo czasu kochana wiec moze lepiej pojedz na IP niech sprawdza co z niunia,bo po co masz sie nie potrzebnie martwic,niby lekarze mowia ze jesli kilka godzin dziecko nie daje o sobie znac to trzeba jechac i sprawdzic.Ja bym pojechala juz jakbym nie czula synka od wczoraj.Lepiej dmuchac na zimno tak jak Kati pisze!!!
Kati no to super z ta blizna,no i jaki zbieg okolicznosci,kolezanka ze szkoly robila ci CC,no tylko pozazdroscic kochana :-) sliczny suwaczek a i niunia tak slodko wyglada na tym zdjeciu :-D

Kati Ja też mam tak nisko bliznę, tak że spokojnie można chodzić w bardzo skąpym kostiumie kąpielowym i jej nie widać;-) A mam do Ciebie pytanko i do innych mamuś które miały CC. Jakie miałaś znieczulenie? ZZO czy podpajęczynówkowe? I jak długo musiałaś leżeć plackiem? Bo ja mam do wyboru i nie wiem które wybrać:confused:

mnie nikt nie pytał jakie chce mieć znieczulenie po prostu dziabneli'' w kręgosłup i tyle z tego co wiem zzo jest bardzo nisko a to po pajęczy.jest wyżej - jeśli dobrze rozumiem ja miałam to drugie i nie było źle, kazali leżeć około 12 godz. na płasko ,ja mialam głowę lekko uniesioną ale jak przyszła inna zmiana położnych mówiły że po 6 możemy się ruszyć , ale my z dziewczynami z pokoju stwierdziłyśmy lepiej dmuchać na zimne i wolimy dłużej i dopiero pierwsze wstanie bylo po 12 godzinach bez chodzenia tylko ''tuptanie'' w miejscu :) oczywiście jak położna obiecała nam jakąś fajną nagrodę :))) ja miałam mokry wacik do umycia twarzy hi hi pić moglam wodę małymi łyczkami bez podnoszenia głowy jak wróciło czucie w nogach a całą resztę robiły położne za nas my tylko patrzyłyśmy na nasze maluszki ale szczerze naprawdę było dobrze gorzej jak poszłyśmy na oddział normalny taki powrót do rzeczywistości wszystko same robiłyśmy taki szok jak się ma pierwsze dziecko
sabrina dziękuje za komplement o córci ona jest taka boska że nie mogę jeszcze w to uwierzyć że to moje dzieciątko :*

emy ogromne współczucia jestem z Tobą oczywiście pomodlę się za Twoje maleństwo bądź dobrej myśli musi się udać i się uda !!!!!!!!!!!!!!!!!!! trzymam kciuki i życzę zdrowia dla ,malucha i siły dla Ciebie

dzięki dziewczyn dzwoniłam do lekarza i mam przyjechać lepiej dmuchając na zimne, bóle krzyżowe nadal są i podbrzusze boli chodzę jak staruszka, dam znać co i jak sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie :tak:

Mirelka trzymam za Ciebie kciuki;*** Ja jeszcze poczekam troszkę i też zadzwonię do swojego gina niech mi sprawdzą co się dzieje bo czytałam, że jeśli 12 godz nic się nie czuje to trzeba od razu to sprawdzać, a u mnie to już ponad dobę... Kochana życzę Ci, żeby akcja porodowa już się zaczęła;)

reklama
Kati82 przepiękna jest Wasza Córeczka. Super zdjątko.

Niuniunia20 śmigaj szybko na IP, mi zawsze lekarz powtarzał, że brak ruchów dziecka na tym etapie ciąży jest powodem do pojawienia sie w szpitalu. Być może Mała ustawia sie do porodu i dlatego jest mniej aktywna, ale dla świetego spokoju lepiej to sprawdzić. Albo zadzwoń do lekarza (jeśli masz taką możliwość) może on coś doradzi.

Do góry