reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Cześć!

Net mi strasznie nawala od soboty i dziś już 2 razy pisałam Wam posta, którego mi wcięło!!! :wściekła/y::no::crazy:
U mnie już powoli wszystko się klaruje. Wizyta kontrolna w szpitalu w środę, a w przyszłym tyg. mogę się spodziewać CC (muszę tylko datę potwierdzić). :happy2::happy2::happy2: Mam nadzieję, ze nasza niunia zaczeka grzecznie do CC i nie zechce pchać się na świat wcześniej! :zawstydzona/y:

Anna - no to miałaś dziś akcję... Powodzenia jutro w takim razie!

Paula - ja też mam to samo z rękami, ale u mnie to już obie drętwieją na maksa, zaraz potem bolą, a potem nie mam w nich czucia! :zawstydzona/y: I tak już z ponad miesiąc! Chyba się przyzwyczaiłam, bo nawet jakoś noce przesypiam lepiej, ale bywało, ze nic nie spałam... Tak więc współczuję. Jedyne, co wiem, to to że powinno po porodzie przejść samo, a jak nie, to trzeba to zoperować... :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Nimfi - jak tam KTG?

Pepsi - ja też nie chcę rodzić - odkąd wiem, ze będzie CC, to chciałabym, by niunia zaczekała grzecznie do terminu CC! :tak::-)

No, ja już się ledwo toczę... :zawstydzona/y: Pewnie jak większość nierozpakowanych... Plecy i ręce już w zasadzie wysiadły. Brzuch mnie ciągnie strasznie. Oby tylko nic się nie wydarzyło do przyszlego tyg.!

Miłego popołudnia! Mam nadzieję, że tego posta mi nie wetnie! :wściekła/y:

reklama
Witajcie dziewczynki,
ja Was cały czas regularnie podczytuję,ale siedzę od tygodnia u rodziców i nawet nie mam kiedy do Was napisać.
Widzę,że rozpakowujecie się w zastraszającym tempie,jak tak dalej pójdzie to rzeczywiście zostanie nas garstka (nie rozpakowanych)
mi się wydaję,że nie dotrwam do terminu bo już ledwo zipie
od 2 dni czuję się trochę dziwnie, boli mnie brzuch i mam okresowe boleści,ale poboli trochę i przestaje więc na razie nie panikuję ;-)a brzuch mi się tak stawia jakby Nadia chciała wyjść przez pępek :-D
za tydzień w poniedziałek mam wizytę,to zobaczymy co tam się u mnie dzieję.
dzisiaj przyszedł mi wózek w końcu :-) (zdjęcie wstawiam w odpowiednim wątku)
mój D. jak go złożyliśmy powiedział, że już się nie może doczekać pierwszego spaceru i że ja będę się dzidzią opiekować w domu a on będzie wychodził na spacery :-D (tak mu się wózek spodobał)

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę jak najmniej boleści :tak:

Witajcie kochane :)
Wszystkie mamusie, które są dwupaku w pełnej gotowości:) Już nie długo kochane.

Mój słodziak śpi tylko na moich rękach od tygodnia, czekam więc na chustę. Poza tym niewiele...głównie karmię :)

Pozdrawiam wszystkich :)

ps. jak usunąć suwaczek?

martttika moze rodza dziewczyny :-D
Anna no to Ci zrobili niespodzianke,a mysmy myslaly ze Ty juz masz malenstwo przy sobie no ale coz trzymam kciuki za jutrzejszy dzien kochana ;-) &&&&&&&&&&& :-)
nimfii jak tam po KTG??

A Ja sie dzisiaj objadlam:-D zjadlam az 2 duze kotlety dzisiaj:zawstydzona/y: ledwo sie ruszam teraz:-p
Zmykam dziewczyny do mojego A.milego wieczorka brzuchatki ;-):-D

Karmię ja z dwóch cyców i ona sobie potem dalej śpi po 3-4 godzinki:-) w nocy tez luzik,chociaz od dwóch dni co ja nakramię to kupa,przewijam,karmię ,znó kupa i tak sie bawimy ze dwie godzinki:sorry2: nie wiem czy cs zjadłam czy tak ma być:baffled: w sumie to jem tylko chleb z wędliną,ew.serkiem i biszkopty.Nie wiem co jeszcze mogę,bo w spzitalu co innego mówili,a połozna w piątek tez co innego i bądź tu człowieku mądry:baffled:

Majcia w ogóle nie płacze,az tak dziwnie mówię wam,w porownaniu do MAciusia to oaza spokoju.Oby jak najdłuzej:tak:;-)

Wczoraj się z Maja werandowałyśmy 30 min i dzisiaj tez planuję,chociaz jak tak ciepło to nie wiem czy z nia nie wyjśc w południe na spacerek.Jak myślicie?
I wczoraj też wyszłam po tygodniu z domu
biggrin.gif
wprawdzie do Polo i wyrzucić śmieci,ale zawsze coś
wink2.gif
Nawet się w dżinsy wbiłam,ale mnie roche potem plecy bolały,widac jeszcze za barzdo mnie w pasie cisną .
Tata zakochany w córeczce,mówi do niej "nasza Malinka" :-) ale boi się przy niej cokolwiek zrobic,bo taka malutka
:sorry2:

Maja puszcza bąki i mam schize czy aby nie kupa sprawdzac czy nie,czy przebierac czy nie,budzić czy nie
baffled5wh.gif
Dam jej jeszcze chwilę i idę na kawę.

Mam wszystko jak ty :)

weszłam w spodnie ulubione, tylko smieci i sklep szybko :)

tata nosi na rekach i wyznaje córce miłość

nie martw sie bąkami tylko ciesz. Póki wychodzą na zewnatrz to nie ma kolek. wydaje mi sie ze napedzaja je herbatki laktacyjne. jak Patrycja w sypialni puszcza wiaterek to w salonie słysze :)

byłam dzis załatwic macierzynski w pracy...

a powedzcie mi kochane,bo ja sie nie orientuję, jakie teraz musze miec dokumenty do becikowego i ile mam czasu na załatwienie tego?

do konca 2011 nie potrzebne jest zasw o opiece lekarza

hej kochane:-)
U mnie nocka do bani. Majka dała popalić:szok: Idę zaraz na targ ją sprzedać;-);-)
A tak poważnie to ryczy ze chce pić a jej się aż ulewa po ostatnim jedzeniu:rofl2:
Teraz chcę żeby się kimła chwilę i muszę nas szykowac na wyjście. U mnie nadal problemy z karmieniem... cały czas mi krwawią te moje brodawki- już nie wiem czym to leczyć. Każde przystawianie malej to mega ból:no: Kupiłam już ten purelan i prawie cały zużylam, nic to nie dało (swoją drogą mama kupiła mi identyczną maść z Ziajki też czysta lanolina tylko 4 razy tańsza). Cały czas wietrzyłam piersi, dziś pierwszy raz spałam w staniku bo już mam dośc zalanego łóżka... I wiecznie mam strupy... już tracę nadzieję że będzie lepiej:-:)-(

ja spie w staniku z wkładkami tylko koniecznie lanolina smaruje po kazdym karmieniu...

dzisiaj kupiłam kapturki i z lewej karmie przez niego a z prawej bez. póki co rewelacja. Mi strupki znikneły, od pt nie dawałam piersi tylko odciagałam i smarowałam w kółko. od dzis kapturek

Muszę się już chyba do gina zarejestrować, za 2 tygodnie kończy mi się połóg :szok: W ogóle blizna mnie boli tam na dole od nacięcia, chyba mi się rozerwała, spojrzałam w lusterku i dziwnie to wygląda a przy siusianiu piecze...:baffled:

oj współczuję... ja uzywam tantum rosa i naciecie wogóle nie boli
za to boli bardzo hemoroidek :szok: i łechtaczka jak cholera :angry:
no i niestety nie minał jeszcze ból miednicy przy obracaniu sie w łóżku. zmalał ale w duecie z nowymi bólami opisanymi powyzej jest całkiem niemiły:baffled:

niestety mimo ze zeszła mi opuchlizna (12 kg mniej 8 dni od porodu:happy:) dalej nie wchodzi obrączka i boli nadgarstek. daje mu 2 tyg i ide do chrurga
czy wolno uzywac masci przeciwbólowych ??

pochwale sie. dostałam od meza kryształowe serduszko na złotym łańcuszku wypełnione grudkami 24 karatowego złota "za tego szkraba"
tylko szukał tego dwa dni po szafach bo chyba kupił dawno i po remoncie nie pamietał gdzie dał :-D

mała wypluła cyca, ide pod prysznic i lulać

Dziewczyny, obudził mnie skurcz - byłam w WC i wkładka była "różowa" - taki delikatny róż, jakby to ująć "róż majtkowy", zrobiłam siku i za chwilkę wkładka też delikatnie różowa, jakby śluz różowawy , skurcze też delikatne - czyżby coś się zaczynało...
Dziewczyny na bank mi odchodzą wody, przed chwilą tak mi się polało, że cała wkładka i majtki mokre (sorki za dosłowność) kolor blado różowy, pójdę pod prysznic i będziemy się zbierać do szpitala (moja mama mi wykrakał poród 8.11;-))
Trzymajcie za nas kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło, dam znaka którejś z Was co i jak.
papapa

Ostatnia edycja:
reklama
Gola84 powodzenia życzę i zdrówka dla Ciebie i dzidzi.
Też już bym chciała żeby się u mnie zaczęło...:-(

Do góry