reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

A i miała sie własnie podpytać i tak ciągle zapominam? Czy którejś z was wyskoczyły może podczas ciązy brodawki na ciele????

Bo mi cała masa takich małych malusich brodaweczek, na szyi mam całą masę, jest też koło pachy, pod cyckiem ale najgorsze że nagle z dnia na dzień dwie wyskoczyły w miejscu intymnym i teraz tak z Ł się zastanawiamy jak ja mam się do porodu tam do ładu doprowadzić? bo ni cholery jakoś nie wiemy jak je ominąć(są niedaleko siebie)
Zapytam gina może zna takie przypadki ale wątpię potem jak już po porodzie dojdę do siebie pójde do dermatologa może mi to wytna czy coś bo normalnie jedna na drugiej
u mnie w pierwszej ciąży się pojawiło sporo i tak już zostały ,a tym razem mam spokój
oj
Nimfii widze,ze mamy bardzo podobnie.Ja jakoś teraz też mam mniejszy stres co do porodu,a większy co z Maciusiem będzie ;-) taki chyba urok podwójnych mam;-) Mam nadzieję,ze problemu nie będzie z dojechaniem kogoś do Maćka jakbym się na IP wybierała ;-) Tylko mnie w kolejnych dniach takie sprawy organizacyjne martwią,czy m będzie miał wolne,zeby się mógł nim zająć,chociaz mały i tak do przedszkola chodzi,ale trzeba zawieźć,odebrac itd.,no i zaraz po moim powrocie do domu jak to będzie wyglądało,bo ja nie będe w stanie z malutką wozić starszaka do przedszkola.Najlepiej by było,aby m miał to tacierzyńskie,trudno przepadnie mu tydzień jeśli nie doczeka do przyszlego roku,ale chyba innego wyjścia nie będzie,zwłaszcza,że chodzi dopiero tydzień do pracy po swoim L4.
bardzo możliwe że to przypadłość podwójnych mam bo ja też głównie myślę co będzie z Kubą jak pójdę rodzić , a i kilka moich koleżanek mówi o tym samym hehehe:-)
Co macie na obiad? U mnie dziś pierś z kurczaka(smażona póki sobie smażonych nie odmawiam) z gotowanymi brokułami i ryżem :)

Jak pojem to do doktora uderzamy
też staram się teraz nadrobić i jem smażone ,a na obiad mam rosołek z wczoraj a do tego będzie gulasz ze świderkami :tak:
majuska dzieki za info :)
Czyli skoro herbtaka ma wplyw na zmiekaczanie sie szyjki, a ja mam ją juz miękka i z rozwarciem, to moze jednak nie powinnam jej pic?
Juz sama nie wiem , co robic w tej kwesti.... Ale chyba ja odpuszcze na kilka dni.
Do czwartku mam brac jeszcze magnez a wiec zgodnie z zaleceniem gina raczej powinnam trzymac ciaze choc te kilka dni - do 38TC.
porod

cos takiego znalazlam, moze kogos zainteresuje conieco na temat sztucznego i naturalnego wywolania porodu.... oraz info o przygotowaniu do porodu
na twoim miejscu bym sobie darowała picie tej herbatki no ale to oczywiście twoja decyzja ;-)
A Ja mam ostatnio maly dylemat i nie wiem co z tym fantem mam zrobic....od soboty jakos tak meczy mnie swedzenie skory tzn tak od tylka w dol,tylek,uda i lydki:eek: dzisiaj nad ranem nawet sie przebudzilam bo mnie tak swedziala skora ehhh sucha skora nie jest gdyz po prysznicu zawsze smaruje sie oliwka albo jakims balsamem a alergie wykluczam bo proszku nie zmienialam ani nic w jedzeniu.Meczy was cos takiego tez dziewczyny?????
a może powinnaś używać tylko oliwki albo tylko balsamu , może przez to że zmieniasz tak się zaczeło dziać ??

reklama
margana fajnie ze masz mozliwosc zadzwonic do gina w razie watpliwosci :tak: Zawsze to masz kogos doswiadczonego "pod reką"

aniasm tak wlasnie zdecydowalam ze odstawie herbatke :tak: Przyznajmniej do wizyty u gina w 39TC lub w 40TC a jak do tej pory akcja sie nie rozwinie to najwyzej wtedy ja podpije :tak:
W pierwszej ciazy herbatki nie pilam, moze nie jest mi to do niczego potrzebne? Porod bez znieczulenia znioslam calkiem, calkiem i pod sam koniec mialam w miare naturalny rozwoj akcji.... No a teraz i tak powinno pojsc łatwiej ;-)

Gola, szczerze mówiąc, to wątpię żeby to był znak zbliżającego się porodu ;-) no chyba, że ten poród będzie za 3 tygodnie, to tak ;-) ja się nie doszukuję żadnych objawów, bo z tego co zauważyłam wśród moich koleżanek, to zazwyczaj wszystko się działo z zaskoczenia albo poród był wywoływany w szpitalu, mimo stosowania tych wszystkich metod domowych, także czekam sobie spokojnie, już bliżej niż dalej ;-)

Margana, no to chyba w każdym szpitalu na takiej zasadzie podają zzo, mi jest wszystko jedno, byle podali i byle nie bolało, ponoć przy 7cm rozwarcia jest największy kryzys, zobaczymy... A co do tych kieliszków, to ja już sama nie wiem, kumpela mi mówiła, że normalnie butlą dokarmiali, pewnie wszystko zależy od zmiany pielęgniarek.

ja sobie kupiłam sok z granata bo czytałam kiedyś że ma dobrze działać na skurcze :tak: więc pewnie już niedługo sporo go wypije hehehe ;-)
no u mnie niestety poród był bardzo ciężki więc mam nadzieje że tym razem będzie odrobinę lepiej :tak:

Co do rozstępów lub swędzenia skóry na brzuszku.
Przez 6 m-cy używałam balsamu na rozstępy z DAX Perfecta Mama - 150 ml za 23zł i ciągle skóra była sucha i swędziała, więc smarowałam kilka razy dziennie. Ale stwierdziłam, że nie stać mnie na to i kupiłam na dzień mleczko na rozstępy dla ciężarnych marki ROSSMANN 200 ml za 12zł. I od tego czasu nic innego nie chcę! Jest mega tłusty, świetnie nawilża, wystarczy mi smarować rano i wieczorem i skóra jest miękka, elastyczna i tłusta. Jest przy tym strasznie wydajny. Dax to lipa.
Po porodzie też będę dalej używała ten z rossmanna na rozstępy, POLECAM.
1.jpg

aniasm moze moj porod nie byl jakis super lekki, ale takie konkretne skurcze mi dowalily dopiero na ok 3-4h przed wyjsciem Macka a wczesniej czekalam na rozwuj akcji momentami nudzac sie strasznie. Co nie zmienia faktu ze sama koncowka juz zameczyla mnie i mojego meza, a nawet i Macka :-p No ale nie ma co wracac do przeszlosci.
Liczmy poprostu ze drugi porod bedzie łatwiejszy :tak:

Ej, a jak chodzi o swedzenie skóry brzuszka - to przyznam szczerze ze ja o tym zapomnialama calkowicie odkad stosuje Oilan do kapieli ze 2-3 razy w tygodniu. Nawet pępek mi nie dokucza tak jak w pierwszej ciazy ;) Poza tym oliwka Bambino i krem na brzuszek Dax Cosmetics. Dla mnie jest okej.

Ostatnia edycja:
No to się przespaliśmy a teraz obiadek :-)
Ja też używam balsamu (wcześniej oliwki ale załatwiłam nią kilka piżam) z tej firmy, jest ok, żadnego swędzenia nie mam, ale na piersiach i na pośladkach rozstępów trochę wyszło... Na pośladkach takie krótkie i wąskie, także się łudzę, że jak zbledną, nie będą aż tak widoczne.
Ja tą herbatkę z malin mam i zamierzam jej spróbować, jak już będzie wszystko przygotowane, ale myślę, że wielkich fajerwerków ona nie czyni.:-D

Ja też używam kosmetyków Babydream: oliwki i mleczka. Osobiście wolę oliwkę. Specjalnie wkładam podkład pod prześcieradło, żeby nie tłuścić kanapy,bo ona mega tłusta jest.

reklama
Ja mam specjalne majtki zakrywajace brzuch wlasnie po to aby nie brudzic oliwka ubran :tak: No i sa dla mnie wygodne bo pepek nie ociera o ubrania a bardzo tego uczucia nie lubilam.

Do góry