reklama
kachutka oj tak kazde dziecko inne
Moj chetnie jadl z butli od samego poczatku i to byla dla mnie nagła ulga, bo z butli najadal sie w 10 min, a nie siedzial godzine. Z tym ze rownoczesnie w ruch poszedl smoczek, bo przez silny odruch ssania chcial miec w buzi cos non stop.
Odciagalam swoje mleczko laktatorem dlatego w koncu sie zorientowalam jak male ilosci mleka mam. A jak Maciek dostal butle po raz pierwszy to sie na nia doslownie rzucił, bo taki był wyglodzony biedak
Moj chetnie jadl z butli od samego poczatku i to byla dla mnie nagła ulga, bo z butli najadal sie w 10 min, a nie siedzial godzine. Z tym ze rownoczesnie w ruch poszedl smoczek, bo przez silny odruch ssania chcial miec w buzi cos non stop.
Odciagalam swoje mleczko laktatorem dlatego w koncu sie zorientowalam jak male ilosci mleka mam. A jak Maciek dostal butle po raz pierwszy to sie na nia doslownie rzucił, bo taki był wyglodzony biedak
wiesz kachutka bo ja miała kiedyś w nocy bóle jak na okres i to ze 3, 4 razy aż z bólu się obudziłam wiec może to jakieś przepowiadające ale ogólnie mam zwracać na ból taki jak tuż przed dostaniem okresu tak?
jadę do pracy na chwilkę wlecę wieczorkiem i poczytam co mi odp
Ostatnia edycja:
wiesz kachutka bo ja miała kiedyś w nocy bóle jak na okres i to ze 3, 4 razy aż z bólu się obudziłam wiec może to jakieś przepowiadające ale ogólnie mam zwracać na ból taki jak tuż przed dostaniem okresu tak?
Hmmm, tak do końca to nie wiem:-( Może niech inne dziewczyny które już rodziły też się wypowiedzą. U mnie był to właśnie taki ból jakbym mega okres miała dostać. Tylko że ja nie miałam żadnych przepowiadających, czasem twardniał mi brzuch i tyle. Z porodem różnie bywa i od różnych rzeczy się zaczyna. Mnie odszedł czop...A np. nimfii pisze, że w ogóle odejścia czopu nie zauważyła...Także co kobieta to inny scenariusz. Ale myślę, że jak się już "zacznie" to się zorientujesz, że to "to" Nie znam nikogo kto by przeoczył poród
Nie znam nikogo kto by przeoczył poród
Eee..kachutka na kanale TLC bodajże leciał taki serial o pannach , które wogóle nie wiedziały , że są w ciąży, niejednokrotnie jak zaczynały rodzić to myślały, że mają jakieś zatrucie, a z bólami partymi szły na kibel robić koopę ..i dziecko wpadało do muszli....to dopiero akcje...mi się to w pale nie mieści. Ale na poważnie, te pierwsze skurcze to różnie można odczuwać, ale jak one są regularne i coraz mocniejsze to już kobieta ma pewność, nie da się przeoczyć, to fakt )))))
kasiek2511
Fanka BB :)
kati82 ja równiez potwierdzam, że jest to taki ból jak by sie @ miała zacząć.Mi nie odeszły wody tylko rano w dzien porodu trochę śluzu z krwią(pewnie to był ten sławny czop). Tego samego dnia ok 17 zaczęły mi sie dopiero regularne skurcze, które mogłabym własnie opisać jak ból na @
mary-beth
Cześć dziewczyny!
Nocka dziś nieprzespana, ręce mnie straszliwie bolą i już normalnie nie mogę! :--( Siedzę dziś więc w krzakach... Do tego skurcze dość bolesne, ale nieregularne.
Julianna - trzymam kciuki za akcję porodową!
Agalodz - przykro mi, że tyle przeszłać, ale dobrze, ze już po wszystkim!
Ankusch - ja też polecam zadzwonić do gina i zapytać.
Dobrze, dziewczyny, ze opisujecie, jak to się u Was z porodem zaczęło, bo ja np. nie wiem, czego się spodziewać... Teraz mam te skurcze od paru dni, ból jak na @ i straszne parcie na szyjkę, ale skurcze nie są regularne. Ufff, mam nadzieję, że niunia niedługo zdecyduje się wyjść.
Buziaki! Miłego weekendu!
Nocka dziś nieprzespana, ręce mnie straszliwie bolą i już normalnie nie mogę! :--( Siedzę dziś więc w krzakach... Do tego skurcze dość bolesne, ale nieregularne.
Julianna - trzymam kciuki za akcję porodową!
Agalodz - przykro mi, że tyle przeszłać, ale dobrze, ze już po wszystkim!
Ankusch - ja też polecam zadzwonić do gina i zapytać.
Dobrze, dziewczyny, ze opisujecie, jak to się u Was z porodem zaczęło, bo ja np. nie wiem, czego się spodziewać... Teraz mam te skurcze od paru dni, ból jak na @ i straszne parcie na szyjkę, ale skurcze nie są regularne. Ufff, mam nadzieję, że niunia niedługo zdecyduje się wyjść.
Buziaki! Miłego weekendu!
kasiente
ja tez kosza nie kupuje tlaseczki a powiedzcie mi, jakie macie kosze na zużyte pieluszki i chusteczki przy kąciku do przewijania? Bo nie wiem sama, jaki byłby najlepszy.... Nie widzę sensu w kupowaniu tego specjalnego kosza na pieluchy, bo się nie kalkuluje :/ Myślałam nad takim zwykłym:
KOSZ NA ŚMIECI 3L OKRĄGŁY STAL NIERDZEWNA CHROM (1850866602) - Aukcje internetowe Allegro
I jaką lampkę nocną polecacie przy miejscu na karmienie? Bo wiem, że powinna dawać lekkie, ciepłe światło, tak by nie wybudzać dzieciaczka w nocy przy karmieniu.... coś takiego może być ?
Dotykowa lampka lampa nocna 3 poziomy św 8 wzorów (1888415605) - Aukcje internetowe Allegro
Za dużo tego wszystkiego jest, trudno się zdecydować
ylko walsnie te chusteczki o ktoreych dziewczyny juz wspomnialy moja psiapsiolka bardzo je sobie chwali)) a co do lampki to piekne sa ikeaow ale ja na razie nic nie mam poza lampka wmontowanaw nianie zobaczymy jak sie sprawdzi w pokoju i najwyzej sie cos kupi malego do pokoju zeby dawalo cieple miekkie swiatelko))
hm...a dlaczego chcesz doprowadzic do rozwierania i skracania szyjki oraz do rozpoczecia akcji porodowej naturalnej jesli masz miec CC? Jesli i tak masz w srode ustalony termin to po co chcesz sie katowac???? Lepiej podobno zeby akcja skurczowa sie nie zaczela przy cesarce. Moze lepiej odpuscic???doświadczone koleżanki mam dwa pytania
czy można mieć skurcze jakiekolwiek a akurat w trakcie bycia na ktg można ich nie mieć i wtedy ktg nie pokaże nic
i jak się odczuwa skurcze? czy jak będę miala jakiekolwiek skurcze to jest opcja bym nie wiedział że to - to ? i jakie macie już rozwarcie bo ja dopiero 1cm i trochę szyjkę skróconą wiec nie wiem czy do środy jakieś skurcze się pojawią a miałabym mieć wtedy cc
. na razie popijam liście malin jakoś wchodzą mam też przepis na herbatkę z werbeną i zajadam wiesiołek jak się nie ruszy to we wt sex schody itp
DZIĘKI Z GÓRY ZA ODP
wbrew temu co suwaczek mowi wcale sie nie czuje ociezala i przemeczona natomiast brzuchol od tych walonych rozstepow mnie swedzi, jestem juz spakowana, w chacie jest czysto tylko zlozyc lozeczko i kupic materac i wanienke i juz wiec sie ruszam, siedze se okrakiem na krzesle i czekam az moj syneczek zechce sie odepchnac nozkami i zaczac sie rodzic n
Aaa co do ZZo u mnie w spzitalu, jak juz mowilam, niestety NFZ nie refunduje do sn tylko do cesarki. Pewnie za jakas kwote mozna sobie kupic ale szczerze wam powiem ze mnie to nie interesuje. Wiem ze bol bedzie potworny, tzn spodziewam sie mocnego bolu, ale jestem zdania ze to sama natura i to co bede czula podpowie mi co mam robic zeby szybko urodzic. Poza tym polozne tez wiedza co robic. Jest moziwosc inna niz zzo, ale to zalezy jak sie bede czula.....
Parcie czuje juz na krocze i na jelita mlody we wszystko chyba sie pcha ale skurcze u mnie tez jakies niespecjalnie czeste i nie specjalnie regularne...ale juz potrafi bolec jak na okres tak nieprzeyjemnie ze az sie poce Bardzo juz bym chciala byc po wszystkim, bo zawsze jest tak ze im blizej terminu tym bardziej chce sie juz byc po))
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cocca
Cześć Dziewczyny, ja ze względu na problemy z kręgosłupem, nie mogę za częśto do Was zaglądać, bo mam problemy z poruszaniem się, więc nawet pisanie na laptopie w łóżku sprawia mi kłopoty:-( Niestety nie pamiętam co, która dokładnie pisała, ale odpiszę na kilka poruszonych przez Was tematów:-)
Co do lewatywy! Wam może nie przeszkadzać, że trochę popuściłyście, ale pamiętajcie, że przy Was są osoby, które czasami odbierają kilka porodów dziennie i one to muszą wąchać i sprzątać, oczywiście powiedzą, że nie ma się czym martwić, ale jednak postawcie sie na ich miejscu:-)
Co do zezwolenia od internisty na SN, mój gin mi tłumaczył, że interniści znają nas "całe życie", wiedzą dokładnie jakie choroby i w jaki sposób przechodzilismy, my możemy pominąć coś coś się okazuje istotnego przy porodzie, oczywiście takie zesłanie do internisty dobrze świadczy o ginie, bo widać, że nie chce niczego pominąć.
Przepraszam, że tak ogólnie, ale nie mam siły inaczej. Postaram się częściej zaglądać, wczoraj się zalogowałam a nic nawet nie poczytałam
Co do lewatywy! Wam może nie przeszkadzać, że trochę popuściłyście, ale pamiętajcie, że przy Was są osoby, które czasami odbierają kilka porodów dziennie i one to muszą wąchać i sprzątać, oczywiście powiedzą, że nie ma się czym martwić, ale jednak postawcie sie na ich miejscu:-)
Co do zezwolenia od internisty na SN, mój gin mi tłumaczył, że interniści znają nas "całe życie", wiedzą dokładnie jakie choroby i w jaki sposób przechodzilismy, my możemy pominąć coś coś się okazuje istotnego przy porodzie, oczywiście takie zesłanie do internisty dobrze świadczy o ginie, bo widać, że nie chce niczego pominąć.
Przepraszam, że tak ogólnie, ale nie mam siły inaczej. Postaram się częściej zaglądać, wczoraj się zalogowałam a nic nawet nie poczytałam
reklama
Potwierdzam jak bylo u mnie w ciazy pierwszej....
Czopa w ogole nie widzialam.
Skurcze przepowiadajace mialam od 20TC i nasilaly sie z kazdym tygodniem. Przypominaly miesiaczkowe, ale czesto tez bylo to naciskanie/parcie na kanal rodny, polaczone z bolem pleców promieniujacym wzdluz kregoslupa.
Skurczow regularnych nie zauwazylam. Mozna powiedziec ze porod zaczol sie u mnie odejsciem wod plodowych i po tym wiedzialam ze musze jechac na IP. Wszystko było naprawde znośne w natęzeniu bólu. Mocne i nieznośne skurcze doszly dopiero pod sam koniec porodu (ok 2-3h przed narodzinami Macka).
Rodzilam bez znieczulenia ;-)
Ale jesli porod zacznie sie od akcji skurczowej to trzeba sobie liczyc ich czestotliwosc. Do szpitala jechac jak skurcze beda co 5-7min i trwac ponad godzine.
No a ból...
Na pewno trzeba zwracac uwage jesli bol przypomina miesiaczkowy, promieniuje od kregosłupa, albo wydaje sie byc silnym parciem.
Ja swoje bole porodowe pod koniec pierwszej fazy porodu moglam porownac do tego, jakby ktos uderzal mnie kijem po plecach - nie moglam sie ruszyc momentami. Tego juz sie nie da przegapic
majuska tez ogladalam te seriale o ciazy z zaskoczenia niezle scenariusze
Ostatnia edycja: