reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

W temacie oswietlenia.... To ja nie uzywalam lampek na nocne karmienia :tak: za bardzo razilo po oczach, a takie karmienia trwaly u mnie 1-2h.
Tylko do przewijania wlaczalam na chwile;-)

No i kosza na zuzyte pieluszki tez nie mialam.
Zsikane wkladalam do malego worka, a jak młody zaliczył kupe to od razu worek z pieluszkami szedl do zsypu na śmieci :tak:

reklama
angie ja pracowałam czynnie do wt dziś wlecę do pracy na jakieś drobiazgi jeszcze wiec spoko nie jesteś taka osamotniona w tym temacie
julianna to nie źle z tym czopem z pojemnikiem ja planów nie mam jeszcze a nie chcę typowego śmietniczek wstawiać do pokoiku małej co najwyżej może jakiś wiklinowy - lampka ekstra pomysł ja też takie maleństwo zakupię
agaludz współczuję przeżyć ale kochana najważniejsze że jest już oki i maleństwo jest zdrowe z Tobą :))) trzymaj się jeszcze trochę dołączymy do Ciebie

nimfii Czemu karmienia tyle u Ciebie trwały? :szok: U mnie to było góra 10-15 min. Mały zjadał i szedł dalej spać...I mam nadzieję, że teraz też tak będzie, bo ja jestem strasznym śpiochem!

Julianna no to coś czuje, ze uda Ci się spełnić plany weekendowe:-)A moze już nawet dzić? Zazdroszczę!

Co do kosza na pieluchy to ja nie kupuję nic takiego. Kupiłam paklanki i to wystarczy, a zsyp mam na półpietrze, wiec zawsze można podejść i wyrzucić.

A jesli chodzi o lampkę to mamy taką gwiazdkę z Ikei na ścianie:-)Daje takie fajle lekkie rozproszone swiatło.

mirelka ja jak leżałam na patologii ciąży to codziennie się malowałam. Widziałam, ze niektóre dziewczyny też tak robiły. Teraz też zamierzam brać kosmetyki, a czy bede się malować czy nie to wyjdzie w praniu. Na wyjscie na pewno się umaluję. Ale ja to w ogóle się nie pokazuje nikomu bez makijażu;-)

U mnie kolejna fatalna noc. Pobódki co godzinkę. Od rana ból brzucha cały czas:baffled:

doświadczone koleżanki mam dwa pytania
czy można mieć skurcze jakiekolwiek a akurat w trakcie bycia na ktg można ich nie mieć i wtedy ktg nie pokaże nic
i jak się odczuwa skurcze? czy jak będę miala jakiekolwiek skurcze to jest opcja bym nie wiedział że to - to ? i jakie macie już rozwarcie bo ja dopiero 1cm i trochę szyjkę skróconą wiec nie wiem czy do środy jakieś skurcze się pojawią a miałabym mieć wtedy cc
. na razie popijam liście malin jakoś wchodzą mam też przepis na herbatkę z werbeną i zajadam wiesiołek jak się nie ruszy to we wt sex schody itp
DZIĘKI Z GÓRY ZA ODP

nimfii Czemu karmienia tyle u Ciebie trwały? :szok: U mnie to było góra 10-15 min. Mały zjadał i szedł dalej spać...I mam nadzieję, że teraz też tak będzie, bo ja jestem strasznym śpiochem!

Na samym poczatku dlatego, że nie wiedzialam ze dziecko wisi przy cycu tylko za potrzeba ssania, a nie jedzenia. Potem zaczelo mi brakowac pokarmu i mały byl niespokojny po karmieniach - chcial nadal jesc. Po 3 msc w uzycie weszlo mleko modyfikowane ktore nasililo kolki, a wiec po jedzeniu tez nie chcial spac.
Dlatego zawsze liczylam ze przerwa na karmienie w dzien i w nocy to byla min 1h, czasem przeciagalo sie dluzej do 2h mojego nie spania nocnego :sorry2:
No a ze bylam uparta to nie chcialam brac mlodego do naszego lozka. Siedzialam z nim na rekach, albo przy jego lozeczku i staralam sie jakos temu zaradzic.
Teraz mam wieksze doswiadczenie i wiecej rozumiem w temacie karmienia, wiec mam cicha nadzieje ze uda mi sie inaczej rozegrac ten czas karmienia....
Zreszta nie bede miala wyboru, bo teraz jest jeszcze Maciek ktorym musze sie zajac. Nie moge pozwolic zeby niemowlak wisial przy piersi dluzej niz te zalecane 20 min ;-)

kati
tutaj w watku wizyt u lekarza wlasnie pojawil sie temat rozwierania szyjki. Tak na 1cm ma juz kilak z nas ;)
Jesli chodzi o skurcze to regularne skurcze powinny wyjsc na KTG. Jak bedziesz juz na porodowce to to badanie zapewne bedzie trwalo dluzej. Pamietam ze wtedy lezalam tam z 30min-1h zeby zmonitorowac skurcze i tetno dziecka.
A przy skurczach nieregularnych to pewnie moze ich nie wykryc KTG, jesli akurat sie nie pojawia. Gdzies tak kiedys czytalam ale nie jestem pewna.

Ostatnia edycja:
Margana i ja dziś wstawałam co godzinę masakra i ciągle czułam mokro pęcherz mi nie wytrzymuje i mała w niego tłucze ..dobrze że śpię w podpaskach bo biorę ten gynalgin i on dodatkowo wylatuje na żółto ale dziś w nocy zużyłam 2 podpaski aż i ciągle czułam że coś mi leci..już chcę urodzić bo mam dosyć tego siku...:-(

A co do kosmetyków to też wezmę fluid i tusz ale na wyjście...

nimfii Teraz na pewno wszystko łatwiej pójdzie, właśnie dlatego że masz już doświadczenie:tak: Ja miałam to szczęście, że Bartuś jak kończył jeść to po prostu puszczał cysia...Ale słyszałam, że dzieciaczki, które mają silny odruch ssania często traktują mamusię jak smoczek i ciężko je od piersi oderwać...No cóż, pewnie co dziecko, to inna historia. Mój syn ładnie spał, ładnie jadł, za to za nic w świecie nie chciał pić z butelki, nawet mojego mleka, w związku z czym przez 5 m-cy byłam od niego uzależniona...Potem było już łatwiej bo zaczął jeść różne papki i zupki, więc wreszcie mogłam go z kimś zostawić samego. Teraz mam zamiar Małą przyzwyczajać do butli od samego początku...

Kati Jak dla mnie to skurczy porodowych nie da się z niczym pomylić. Chociaż jak w sumie nie wiem jak wyglądają przepowiadające:-(. W każdym razie u mnie było tak, że parę godzin po odejściu czopa zaczęły się regularne skurcze, takie trochę jak przy okresie i na początku ktg ich nie wykrywało. Dopiero po ok 2-3 h zrobiły się silniejsze, bardziej bolesne i wtedy już były widoczne na ktg...

Ostatnia edycja:
A Może to pęcherz płodowy a nie siku? ja się nie znam ale jak tyle leci to może warto to sprawdzić.
moje pytanie zadałam na ogólnym bo nie chciałam się wpychać na relacjach z wizyt mam nadzieję że to odp.miejsce jak nie to sorka ale mamy tyle wątków że się gubię :)) zresztą jak baba w ciąży jestem zakręcona :szok:

reklama
Kati82 też tak myślałam że to wody bo mam od kilku dni...ale w dzień tak nie leci jak w nocy jak się tylko przykręcam czy położę na plecy to od razu czuje jak leci po trochu...

Do góry