reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Hej dziewczyny, ja dzisiaj śpiąca, nieprzytomna i nic mi się nie chce, tak więc na BB też nie mam weny. Pogoda się zepsuła i do końca tygodnia ma być taka, szkoda mi, bo nawet na spacer nie da się przejść. No, ale to potem zobaczymy jeszcze jak będzie.
W nocy znowu miałam koszmary, spałam chyba 6 godzin. Dzisiaj muszę się położyć wyjątkowo wcześnie, bo nie wyrobię już kolejnego dnia z rannym wstawaniem, a zasnąć po 8 już nie umiem :(

Powodzenia wszystkim dziewczynom na wizycie, ja mam swoje USG jutro a po południu ortopedę. Liczę, że wszystko będzie dobrze, pewnie dowiemy się ile maluch waży itd. Właśnie mnie zaczął kłóć w miednicę, śmieszek mały :-D

reklama
Witajcie mamusie!!
Dziękuje bardzo wszystkim za slowa wsparcia, rzeczywiście wczoraj był taki przykry dzień i wróciłam kompletnie bez nastroju z tego pogrzebu, ale już dziś lepiej, biore się do jakiś porządków, nawet cokolwiek sie wyspałam no i oczywiście śnił mi się poród, ale bardzo sympatycznie :)))
Moja dzidzia tez lubi mnie czasem w miednicę szturchnąć, już miejsca nie ma za wiele więc tylko rozpychanki są no i czkawka :)))
Miłego dzionka :)

Witajcie Maminki!
Ja tez spałam nieźle, sikanko tylko 2x także dobrze! Pospałam nawet do 9, a to u mnie sukces. Chciałam się ruszyć na małe zakupy spożywcze, ale już zaczęło padać, pogoda się zepsuła... Mały wczoraj szalał cały dzień, dziś jak narazie nieśmiało, pewnie przez tą pogodę. Mam plan upiec dziś ciasto drożdżowe ze śliwkami, bo marzy mi się takie cieplutkie.
Gola trzymam mocno kciuki za badanie i wizytę, będzie dobrze! Ja chyba jutro sie wybiorę na pobranie krwi i bad.moczu.
Majuska ja tez zauważyłam, że mój Młody zaczyna się rozpychać, teraz nasze Szkrabki rosną b.szybko i chyba zaczyna im się robić ciasno :-) a czkawka rzeczywiście śmieszna sprawa!

Dziewczyny, a Wy mocno czujecie czkawkę? Bo ja czuję takie rytmiczne poszturchiwanie, ale jest bardzo delikatne, o wiele słabsze niż normalny kopniak. No i czuję ją głównie na dole brzucha, pod pępkiem.

Swoją drogą przed chwilą zwymiotowałam śniadanie. Drugi raz w ciągu 3 dni. Trochę zaczynam się martwić, nie wiem, czy to normalne :(( Muszę chyba zadzwonić dzisiaj do lekarza :(

Ja czkawki u małej nie mogę jakoś wyczuć jak ma..może raz czułam takie pulsowanie ale zawsze myślę że tak się wierci:-)
UUuu to dzieciaczki was ganiają w nocy moja tylko raz mnie gania koło 3 a potem to po 6 albo 7 i już wstaje bo spać mi się nie chce...:-)Miłego dnia

ja czkawke zazwyczaj odczuwam w lewej części podbrzusza, w okolicach jajnika jakoś :) jest słabsza niż kopniak, ale da się spokojnie pod ręką wyczuć :)
Ja ostatnio też mam mdłości, ale nie przejmuję się, bo u mnie są spowodowane zgagą gigantem :/

Witajcie brzuchatki:-)
Ja dzisiaj w nocy prawie nie spałam przez tą zgagę okrutną. A jak rano wreszcie usnęłam to zaczęli mi kosić trawe pod oknami, wiec wstałam i teraz mam kiepski humor. W ogóle to jakiegoś doła mam i fatalnie sie czuję.

Gola, Niuniunia powodzenia na wizytkach!

Cześć :)
pozwolę sobie dołączyć do forum, przejrzałam parę stron i już czuję się jak wśród swoich :)
Termin mam na 3 listopada
rozpychanie się malutkiej, czkawka, problemy ze spaniem-wszystko tak samo jak u Was :)
W tym tygodniu uskuteczniam maraton po gabinetach lekarskich
Na rozgrzewkę w poniedziałek rano krew i mocz a popołudniu zaciągnęłam przyszłego tatę do szkoły rodzenia, tam dostałam upomnienie że czasu coraz mniej i badania i inne przeglądy trzeba porobić. Więc wtorek to wcześniej zaplanowana wizyta u endokrynologa ( mam chorobę hashimoto i muszę kontrolować hormony tarczycy), oraz dermatolog-coś sie na palcu pokazało i mąż mnie z tym wygnał-okazało się że kurzajka :/ i teraz ją usunąć będę musiała...
Dzisiaj też wcześniej zaplanowana wizyta u gina z wynikami poniedziałkowych badań a po ginie internista-w szkole rodzenia kazali sprawdzić "serce i płuca" czyli min zrobić EKG (a właściwie czy w ciąży wolno robić EKG?) i wziąść od internisty wpis do karty ciąży żem zdrowa i mogę rodzić SN.
Zostaje jeszcze okulista - duża wada wzroku i w związku z tym kontrola dna oka i stanu siatkówki-również żeby był wpis do karty ciąży, oraz dentysta-też szkoła rodzenia nakazała sprawdzić jeszcze raz i pozbyć się wszelkich stanów zapalnych czy ubytków próchniczych przed porodem...
Od kilku dni nie chce mi sie chodzić na joge czy basen, chociaż te wizyty zapewniają MINIMALNĄ dawkę ruchu :)

Mam nadzieję że się tutaj zadomowię :)

Witam dziewczyny :-)
Ja dzisiaj tak z odskoku bo zaraz sie bede szykowac i zmykam do dentysty a potem na miasto rachunki placic i na male zakupy :-) A pogoda kijowa bo pochmurno i pada deszcz z przerwami :oo2: mam tylko nadzieje ze jak bedzie moja godzina wyjscia to ze nie bedzie padalo :-)
Gola i Niuniunia powodzenia na wizytach &&&&&& :-)

I witam nowa mamusie :-D

Pojawie sie pozniej dziewczyny ;-) milego dnia :-D

reklama
WITAJ KATERINKA JA MAM TERMIN NA 9 LISTOPADA JEST MIEDZY NAMI TYDZIEŃ RÓŻNICY ALE CHCIAŁABYM BARDZO URODZIĆ 2 LISTOPADA :)) bo to są urodziny mojej mamy właśnie nie wiem czy ekg się robi w ciąży co do oczu jak masz b.dużą wadę wzroku to jest to wskazanie do cesarki bo ponoć może Ci się bardzo wzrok pogorszyć po porodzie Patrycje ładne imię dla córki ja też będe miala córeczkę najprawdopodobniej Klaudię :) pozdrawiam i niech milo Ci będzie z nami :)))

Do góry