reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dziewczyny, ja przez parę dni nie będę miała czasu zaglądać na forum, nawet nie staram się nadrobić tego, co się u Was dzieje, bo sama mam młyn. Mam nadzieję tylko, że ogólnie jest w porządku i Wasze Maluszki są zdrowe i czekają w brzuchach na swój czas! Buziole!!!

reklama
witam Was kochane po przerwie dopiero dzis dostałam zasilacz do kompa wiec nareszcie mogę popisać mam nadzieję że tym razem bez dymaki z laptopa się obędzie :) jestem na czasie z postami bo sledziłam wszystko na komórce :)
po pierwsze NIMFII MOJE NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZONKA URODZINOWE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CZEGO CI ŻYCZE Z CAŁEGO SERCA BYŚ SZCZEŚLIWIE DOTRWAŁA DNIA PORODU A TWOJA DZIDZIA URODZIŁA SIĘ ZDROWA A RESZTA SAMA SIĘ UŁOŻY
MAJUSKA MOJE KONDOLENCJE Z POWODU ŚMIERCI KOLEŻANKI NAWET NIE WIEM CO NAPISAĆ ;( TRZYMAJ SIĘ KOCHANA

U MNIE..
DZIŚ FATALNIE POGODA DO DU... PRZEZ TO SIĘ ŹLE CZUJĘ LEDWO SIĘ PORUSZAM boli mnie coś w okolicy rwy kulszowej co utrudnia chodzenia dziś w pracy od 14 do 18 cały czas musiałam stać wiec to mnie dobiło tętno mam dość szybkie bo czuję ja serducho mi wali pewno będzie ze 120 , jedyne na co czekam to masaż w środę bo to może mnie postawi na nogi zaraz idę w kimkę bo ledwo żyję
któraś wspominała
o fotkach pokoi dziecięcych ja dołączę do zainteresowanych chętnie zobacze Wasze dzieła bo sama nie mam koncepcji wiec jeśli któraś będzie chciała się podzielić zdjęciami to ja przyłącze się do prośby o nie :)))
pozdrawiam i uciekam bo mam zamiast mózgu dziś watę a zamiast kręgosłupa sama nie wiem co .. padam sorka
ps.jeśłi chodzi oo kosmetyki mam już kompa i zaczynam dalej szukać napisze niebawem

Dzień dobry :)
Spałam dobrze (o dziwo), wczoraj była wichura, popadało - dziś jest już chłodniej. Będę się zbierać oddać mocz do badania. Pod wieczór mam ćwiczenia w SR, a jutro o 13tej wizytę u ginekologa. Dostałam wczoraj dziewczyny pościel do łóżeczka od kuzynki mojej mamy - biało żółta w delikatne prążki, na poszewce od kołderki korona - śliczna i delikatna, do tego jest ochraniacz jeszcze na szczebelki, jak znajdę czas to zrobię fotkę, muszę i tak dokupić jeden komplet , bo myślę, że dwa to minimum. Zgaga mnie wczoraj męczyła niemiłosiernie - pomogło mleko. Życzę miłego dnia kochane, ściskam :* Będę później

Gola ale z Ciebie ranny ptaszek. trzymamy kciuki za jutrzejszą wizytę, na pewno wszystko będzie ok

Kati ja też czekam na wieści na temat kosmetyków bo bym chciała pokupować a powiem Ci że dałaś mi dużo do myślenia z tymi składami.

U nas słoneczko się przebija po wczorajszych ulewach ale i tak chłodno. nie mam pomysłu na siebie dzisiaj, co by tu porobić

Witam Mamusie ja w sumie tez całą noc przespałam ale tylko do 5 godz. i jestem wyspana, wstałam włosy umyłam jeszcze tylko wyprostować ale mi się nie chce, dziś w planach małe zakupy na mieście.
Majuska bardzo mi przykro z powodu koleżanki na pewno to nic przyjemnego przeżywać śmierć bliskiej osoby,smutne co choroba potrafi wyrządzić
Gola super że jesteś zadowolona z pościeli fajnie tak coś dostać od kogoś
ponko też fajnie że teściowa taka hojna czasem żałuję że nie mam teściów jedynie mogę na mamę liczyć która dużo ciuszków kupiła no i siostra coś w lumpie upoluje też mega cieszą takie ciuszki:-D:tak:
onanana na pewno super będą wyglądać rolety rzymskie też mam w planach na poddaszu uniknąć karniszy, firanek i udekorować okna właśnie roletami rzymskimi

Wszystkim życzę miłego dnia i udanych wizyt mamusia które wybierają się w najbliższym czasie:tak::-)

Gola84,Aneczka87 ale my poranne ptaszki..:-D
Ja jakoś spać nie mogłam myślałam że w nocy lało a tu zimno i paskudnie za oknem..siadłam chwilę i muszę chatę ogarną bo teściowa ma wpaść ...miłego dnia ja to chyba w dzień się bryknę spać coś czuję:-)
ps.dziewczyny też wam gin zaleciły wizytę u stomatologa i internisty z pieczątką i wpisem do karty ciąży??
Ja wczoraj internistę zaliczyłam jeszcze stomatolog bo wczoraj nie było...

Madzia ale musze przyznac ze bardzo trudno jest uprosić rodzine żeby nie kupowali wiecej zabawek dla Macka. A my mamy male mieszkanie, wiec jak widze ze dostaje kolejna zabawke gabarytu - gigant to mi sie slabo robi :-p bo naprawde nie mamy gdzie tego trzymac i polowa rzeczy poszla do piwnicy :-(

Witajcie mamuśki!
Dziś spało mi się dobrze, może ten deszcz tak kołysał do snu ;-)
Majuska przykro mi z powodu koleżanki, tym bardziej, że ta wiadomość dotarła do Ciebie tak niespodziewanie, ...już po fakcie. Sama przeżyłam coś podobnego niedawno i to dwukrotnie..
Winki ja mam już pomysł na pokoik, zobaczymy jak będzie w trakcie realizacji :-) Czekam w tej chwili na zamówione mebelki, jeszcze inne drobne zakupy, m.in.w IKEI, jak już będzie gotowy, to na pewno się pochwalę.
Onanana ja też planuję w mieszkaniu rolety rzymskie. Mają je moi rodzice, wyglądają pięknie i nie szpecą okna tak jak karnisze i drapowane firanki.
Ankusch wybieram się do stomatologa, ciągle zapominam się zapisać, byłam na przeglądzie zaraz na początku ciąży, także wypadałoby się teraz pojawić. Gin.jednak mi nic o tym nie wspominał.

Hej dziewczyny :)
U nas w nocy przeszła ogromna burza, a dzisiaj z powrotem piękna wakacyjna pogoda. Czyli znowu idę robić zdjęcia, nie będę się kisić w domu w taki piękny dzień.

Dodatkowo jadę z mamą pozałatwiać różne rzeczy w skarbówce, dalsza część zabawy z dokumentami. Załatwiłam jej zaświadczenie o mojej ciąży, ale mama boi się, że zrobią wywiad środowiskowy i sąsiedzi powiedzą, że ja już tam nie mieszkam i mama będzie miała problemy :( A jest tam jedna taka, która baardzo nie lubi mojej mamy (chociaż niby nie ma powodu, ale ona nikogo nie lubi, tak naprawdę) no i może nieźle namieszać, jakby chciała.

Majuska, bardzo mi przykro z powodu śmierci koleżanki, mam nadzieję, że trzymasz się jakoś.

My pokoiku jako takiego nie będziemy urządzać, chociaż ja już widzę teściową przerabiającą nam wszystko w mieszkaniu, żeby tylko było "przydatnie i rozwojowo" dla małego dziecka. A mnie już się wymiotować chce od tego, bo już nam by wieszała obrazki na ścianach, dostawiała szafy do przedpokoju i wymyślała 150 różnych ciekawych rzeczy :sorry2: A my lubimy nasze małe gniazdko i nie mamy zamiaru go dużo zmieniać. Dostawimy do naszej sypialni łóżeczko i na razie to wszystko. No, może jeszcze trochę w garderobie się pozmienia i dorzuci wielki kosz na wszelkie zabawki, ale bez przesady :)
Będziemy się bawić, jak zmienimy mieszkanie. Kiedyś :p Albo jak nam się już naprawdę nic nie będzie mieścić w domu.

reklama
Gola - cyknij fotę pościeli....pościel i firanki to mój "fiś", bardzo lubię :)

dziewczyny też wam gin zaleciły wizytę u stomatologa i internisty z pieczątką i wpisem do karty ciąży??

Nic nie mówił.

Ja mam nockę w plecy, zasnęłam o 5 rano, a wstałam o 8, żeby pomóc chłopakom się wygrzebać. Mnie też, Gola, zgaga męczyła całą noc, ale nic nie pomagało, ani mleko, ani migdały, ani Rennie.
Miłego dnia :)

Do góry