reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Hej kochane, ja wczoraj nie mogłam do 4 zasnać, burza się zapowiadała i tak bardzo bolała mnie głowa, że ledwo siedziałam, aż mnie ćmiło :(
Z resztą wciąż mnie boli :(
Młody w dodatku wczoraj zafundował sobie 20minutową czkawkę, odczuwałam ją bardzo niziutko przy lewym jajniku.
Pogoda skrajnie różna od wczorajszej- wczoraj z rana popadało, a reszta dnia była duszna, słoneczna i bezwietrzna, dzisiaj natomiast ponurawo, wiaterek powieje i chłodniej. Ale też ciśnienie dziwne, głowa mi pulsuje i co jakiś czas w uszach piszczy ( a jestem niskociśnieniowcem).
Mycie głowy zaczęło być problemem, brzuszek w czasie mycia i suszenia postawił mi się 2 razy i zaczęło mnie kłuć w prawym boku :/ Więc szybciutko łyknęłam nospę i walnelam się do łózka. Ech, byle do Listopada. Ale już zapowiedziałam wszystkim dookoła, że choćbym miała na rzęsach stanąć to donosze go do terminu. I kropka.

reklama
Ostatnie USG mialam w 20TC a wtedy maluch byl odwrocony glowa w dol. Teraz jestem w stanie rozpoznac ulozenie gdy czuje jego czkawke ;) I po tym wiem ze jeszcze sobie fika, raz z glowa w dol a raz w innym ulozeniu.

No ja właśnie czkawkę ciągle czuję u góry, więc podejrzewam, że Mała sobie siedzi główką w górę...Ale upewnię się jutro na wizycie...

Witam dziewczyny :)
Jesteśmy po wizycie. Wszystko super. Opisałam w odpowiednim wątku. Dodam tylko, bo tam zapomniałam, że nadal mogę rodzić naturalnie i nie muszę już non stop leżeć, mogę sobie pozwolić na spacer. Nadal mam dużo odpoczywać, ale do łóżka już przykuta nie jestem, bo szyjka ładnie trzyma. Cieszę się bardzo :)

Nie spałam dziś do 6 rano, miałam więc dziś 1,5h snu, chyba nadrobię to teraz popołudniu...to pierwsza całkiem nieprzespana noc u mnie :(

Za dwa tygodnie idziemy na 10 rocznicę ślubu i nie mam pojęcia co sie daje w prezencie. Słyszałam, że na rocznicę daje sie prezenty ale sama nie Wiem. Wolałabym kasę bo jest łatwiej. Co o tym myślicie?

Ja też bym chyba dała pieniążki, myślę, że byliby najbardziej zadowoleni.

Czy Wasze dzidzie są już główkami w dół? Bo moja Mała na ostatniej wizycie jeszcze była główką do góry, jutro idę do lekarza to się dowiem czy już zrobiła fikołka. Chociaż u mnie to i tak nie ma znaczenia bo najprawdopodobniej będę miała cc...

Mój synuś jest już główką do dołu.

agutek to swietnie ze wizyta udana:-)no i ta wiadomość ze nie musisz juz ciągle leżeć:-)zawsze to inaczej jak sie człowiek przespaceruje troszke no i psychicznie inaczej napewno tez.
Ja to moją małą wogóle czuje dość nisko tak na górze brzucha to rzadko jakies tam kopniczki czuje a tak to bardziej na dole i dlatego moze tak schizuje przed wizytą ze cos bedzie nie tak.
Kurde jak mi duszno!!!!zero powiewu wiatru maasarka!!!

asia333 wiesz że i ja czuje swoja małą na dole i po bokach na górze w ogóle..a poza tym słyszę po znajomych że ich dzieci kopały po żebrach a mnie a gdzie tam..:-Dw ogóle to ja nisko mam brzuch tak mówią może dlatego i normalnie mi się oddycha jak wcześniej...tylko już mi ciężko się robi poruszając i plecy czasem pobolewają:szok:

ankusch też najczęściej czułam ją na dole, a teraz jak się rusza się i brzuchol chodzi w tym samym momencie na wszystkie strony, akrobatka nasza mała;)Brzuchol na razie jeszcze nie przeszkadza, ale widzę różnicę jak zakładam buty :-D:-D
Dzień dobry ciężaróweczki:-) U nas w nocy pogrzmiało, postraszyło i cholera tyle ;/ Nawet kropla deszczu nie spadła! Rano obudziłam się już o 4 i po spaniu, byłam cała spocona, źle mi było, niewygodnie i duszno. Za to wczorajszy dzień jak najbardziej dla mnie optymistyczny, byłam u koleżanki, potem poszłyśmy z Jej roczną Weroniczką na spacer, pośmiałyśmy się, ja się odchamiłam i zapomniałam o problemach :-) buziaki:*

Ostatnia edycja:
reklama
witajcie dziewczynki no ja dzisiaj mialam taka sobie nocke tzn. nocka w sumie nie najgorsza tylko wczesna pobutka i nie dospana jestem a w nocy mezowi sie snilo ze spadam skads i mnie lapal w nocy hehe i tak mi dziecko wystraszyl ze pozniej pol nocy kopala. a do tego wszystkiego snilo mi sie ze zamiast dziewczynki urodzil sie chlopak i moje pierwsze slowa " i co ja k...a zrobie z tymi rozowymi sukienkami?" hehhe ale wyobraznia plata figle.
Wczoraj bylam na baseniku z siostra i jej dzieciaczkami w tym jeden moj chrzesniak 9 miesieczny poplywalam pobawilam sie jak dziecko a potem padlam spac :)

Do góry