reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dziewczyny - uśmiałam się przecudnie :-D czytając o tej depilacji. A tyle co z moim B. dziś rano o tym gadałam, że jak tak dalej pójdzie to będę ciężarną gorylicą. No cóż mamuśki - depilacja z lusterkiem nam zostaje. Mnie udało się w zeszlym tygodniu pomalowac sobie paznokcie u stóp a w tym, jak chciałam coś poprawić, to natrafiłam juz na opór brzuśka. Planuję w pazdzierniku kazac zawiezc sie do salonu na pedicure taki porzadny, co by sie do stanu normalnosci doprowadzic a tak to gikmnastyka nas chyba czeka. Dbajmyo siebie mamuski co bysmy boskie byly;) bo za 2 miesice (lub 2 z hakiem) to juz tylko zapatrzone w nasze dzidzie pewnie bedziemy.

reklama
Ja tez sie niezle usmialam z Waszych hasel na temt depilacji ale przyznaje ze staje sie to coraz trudniejsze, wlasnie wczoraj mojemu mowilam ze zaczynam miec z tym problemy a co bedzie dalej, moj brzuch jeszcze nie jest zbyt duzy ale tez juz zaczynam odczuwac problemy, np zakladanie skarpetek czy wiazanie butow do przyjemnosci nie nalezy a bedzie tylko gorzej :) ale moj juz sie przygotowuje ze to bedzie niedlugo jego robota :)

Ale mnie rozbawiłyscie ta depilacja:-Dja narazie gole sie na czuja ale przed wizyta wezme lusterka i zrobimy piekna fryzure:tak: Pamietajcie kochane ze do porodu paznokcie nie moga byc umalowane lekarze musza widziec płytke, przynajmniej tak słyszałam..

Hej wszystkim!

Wybaczcie, ze mnie znów nie było, ale straszny dół się u mnie pojawił i straciłam ochotę na cokolwiek... :sad: Miałam naprawdę okropny dzień wczoraj, gdzie deprecha i załamka sięgnęły już zenitu! :hmm::hmm::sad::sad: Teraz jakoś trawię te problemy i staram się przejść do porządku dziennego, więc mam nadzieje, że już będzie lepiej. Dziś weszłam w III trymestr ciąży i ostatnie 3 miesiące tego cudownego stanu mam zamiar wykorzystać tylko i wyłącznie na radość i przygotowania do przyjścia na świat naszej córeńki!!! :tak:

Widzę, ze temat depilacji na topie! :-D Ja ostatnio przeszłam na krem do depilacji. :tak: Wypróbowałam już wszystko z wyjątkiem depilatora i miałam dość i maszynki, i wosku! Teraz szaleję z kremem i jest super! :-) A co do pedikiuru... :-D Jeeeju, ja już nie daję rady malować paznokci na ciemne kolory! :-D:-D Jasne jeszcze jako tako, bo nawet jak coś nierówno to tak nie widać. :-D Też myślę o pedikiurze w salonie plus jakiś masażyk, bo moje stopy cierpią co dnia!!! Strasznie są obolałe, a jak jeszcze poćwiczę na siłowni, jak dziś, to juz w ogóle... :zawstydzona/y::zawstydzona/y: Ale muszę przyznać, ze M. mnie cierpliwie i prawie codziennie masuje! :-):-)
A jutro zaczynam szkołę, z czego się niezmiernie cieszę. :tak::tak:

Pozdrawiam i miłego popołudnia!

mary-beth, a co do tego kremu do depilacji, to można go też stosować do bikini? bo może rzeczywiście to być wygodne rozwiązanie :)

No to dziewczyny, jeszcze jakiś miesiąc i już w ogóle będziemy zależne od naszych partnerów :p

Ja też niedługo zaczynam swoją szkołę, najprawdopodobniej w przyszłym tyg, i już się doczekać nie mogę :)

mary-beth, a co do tego kremu do depilacji, to można go też stosować do bikini? bo może rzeczywiście to być wygodne rozwiązanie :)

No to dziewczyny, jeszcze jakiś miesiąc i już w ogóle będziemy zależne od naszych partnerów :p

Ja też niedługo zaczynam swoją szkołę, najprawdopodobniej w przyszłym tyg, i już się doczekać nie mogę :)

Lilly - ja stosowałam, tyle, ze ten do skóry wrażliwej. :tak: A ja jutro zaczynam szkołę! :-):-)

Ja tez uzywam kremow do depilacji do okolic bikini a także do golenia pach ;-) Goraco polecam!

Mnie juz od dawna nie chce sie tam robic fryzurek. Maziam kremem i zdejmuje wszystko.

Hej Moje Miłe;-) Strasznie rzadko ostatnio wpadam, ale mamy mały remont bo przygotowujemy pokoik dla Dzidzi więc w ciągu dnia jestem zabiegana, a wieczorem padam!
Uśmiałam się jak czytałam o depilacji:-D Też zaczynam mieć z tym problemy i muszę się nieźle nagimnastykować. Co do pazurów to po prostu chodzę na pedicure, trafiłam nawet do salonu gdzie jest taki specjalny dla kobiet w ciąży. Uwielbiam te 1,5 h relaksu!
Jutro wkraczam w 3 trymestr, pamiętam jak mi się dłużyły te pierwsze miesiące, kiedy się tak źle czułam...A teraz za to czas mi galopuje...Ani się obejrzymy a Dzidzie będą już z nami "na zewnątrz":tak:

Oj dziewczyny ten czas tak leci..... masakra
Ja niby się nie boję obcowania z maluszkiem, mam spore doświadczenie z dziećmi, wiem jak się z nim obchodzić (chodzi mi o przewijanie, pielęgnacje i takie tam), ale tak trochę mnie przeraża myśl, że za 10 tygodni będziemy już w trójkę i nasze życie będzie uzależnione i podporządkowane tej małej istotce:tak: Wczoraj mówię do D., że już za 2 m-ce z hakiem będziemy już RODZICAMI!!!!!!!!!! Aż trudno w to uwierzyć ale strasznie się cieszymy, teraz tylko się martwię żebyśmy zdążyli przygotować nowe mieszkanie na przyjście naszej kruszynki na świat:szok:

reklama
Co do tego kremu do depilacji to chyba się skuszę :) nawet o tym nie pomyślałam :p

A czas leci rzeczywiście baaaardzo szybko :) jeszcze nie tak dawno robiłyśmy testy ciążowe, a tutaj zaraz będziemy tulić do snu nasze maleństwa :)
Ja oprócz ciuszków nie mam praktycznie nic... też się boję czy ze wszystkim zdążę... ale jutro po wizycie jedziemy z m. do hurtowni zamawiać wózek, więc coś już będzie :)

Do góry