reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
Bryszka wiesz mnie na sama mysl o recznym laktatorze już reka boli :p bo tyle co sie namęczylam ze 4 msc uzytkowania codziennie, to szkoda gadac.... ;) Ceana wydaje sie dobra, choc nie znam sie na tej marce bo ja mam wszystko z Avent.

asia oj i ja tez sie nagadalam wiele do meza... Mowilam mu czasem bardzo niemile rzeczy -ze współczuje Maćkowi ze ma takiego ojca, ale wtedy zasłużył sobie na te słowa. Mój mąż nie tracił kontaktu z synem przez prace (pracuje do 15 wiec kazde popoludnie mógł miec dla nas), tylko przez wlasne lenistwo i zachcianki - a to jakieś wyjscie z kumplem, a to nowa gra na kompie (po 3-4h dziennie).... Tyle stresu co mnie kosztował nasz związek to dramat :( Ale teraz ciesze sie ze dalam mu (kolejna) szanse :) Dla naszego dobra i dla dzieci, chyba w końcu dorósł do roli ojca :)

Pomocy
Co myślicie o tym :
Laktator TOMMEE TIPPEE + AKCESORIA kurier 0zł (1718331199) - Aukcje internetowe Allegro
warto czy nie warto???
bo mam zestaw butelek od tego producenta...a nie wiem sama brać ten laktator czy nie brać....

Ja nie mam z nim doświadczenia - używałam i nadal zamierzam używać ręczny laktator Avent Isis. Sprawdził się przy mojej starszej dwójce więc nie będę szukać niczego nowego.
Ale butelki Tommee Tippee faktycznie wyglądają bardzo ciekawie.

A teraz Was poprosze o rade....

Musze zakupic prezent na chrzciny bliźniaków szwagierki (chłopiec i dziewczynka), no i juz kiedys wspominalam o torciku z pampersów.
Teraz wychaczylam takie oto aukcje, ale nie wiem na co sie zdecydowac.

TORT Z PIELUSZEK PAMPERSOW CHRZEST ROCZEK +DODATKI (1738981274) - Aukcje internetowe Allegro

TORT Z PAMPERSÓW+MIŚ+KOCYK+ŚLINIAK chrzciny roczek (1737362355) - Aukcje internetowe Allegro

TORT Z PAMPERSÓW+MIŚ+KOCYK+KAPCIUSZKI CHRZEST, (1728253219) - Aukcje internetowe Allegro

Torty linków nr 1 oraz 3 kusza mnie kocykami, bo sa wieksze niz te w aukcji 2, a także fimra Baby Ono jest sprawdzona przezemnie. Ale szczerze powiem ze te wzory koców nie przemawiaja do mnie :(
Tyle fajnie ze tort z linku 3 ma wiekszego misia bo az 40cm :) i to tez fajne....

Bede wdzieczna za Wasze opinie.

Natomiast jako alternatywe mam jeszcze taka aukcje
Tort z pampersów pieluszek Pampers 66 + GRATIS (1723933692) - Aukcje internetowe Allegro

Gdzie jest az 66szt pieluszek (a nie ponizej 30szt jak w pozostalych aukcjach) no i ten moge odebrac osobiscie w krakowie, tylko ze same pieluszki sa -brak misia czy kocyka :(
MI SIĘ1 i 3 podoba ale wez ten torcik w którym jest wiecej pieluszek bo to praktyczniejsze napewno malenstwo ma juz kocyk i misia a pieluchy zawsze potrzebne tylko rozmiar spr tych pieluszek, lub jeszcze jeden pomysł kup pieluszki i sama zrób taki torcik i będzie wtedy najpiękniejszy bo od serca :))) a sądze że to nie jest takie trudne podpatrz gdziś jak to jest zrobione

Pomocy
Co myślicie o tym :
Laktator TOMMEE TIPPEE + AKCESORIA kurier 0zł (1718331199) - Aukcje internetowe Allegro
warto czy nie warto???
bo mam zestaw butelek od tego producenta...a nie wiem sama brać ten laktator czy nie brać....

wiesz ja tez się zastanawiam nad laktatorem tej firmy bo mam już butelke i sterylizator do mikrofali i chcialam miec wszystko z jednej firmy ale nie znam nikogo kto by miał laktator tej firmy zazwyczaj dziewczyny mają aventu i chwalą sobie wiec też się zastanawiam :)

Tylko że laktator z aventu nie pasuje do TT ;( chyba jeszcze się wstrzymam
Jeśli zaś chodzi o opinie to poczytałam troszkę sama firma ma opinie dobre na takim samym poziomie jak Avent, laktator raczej tez na 10 mam 9 uważa że jest rewelacyjny, więc to całkiem dobry wynik... muszę to jednak jeszcze przemyśleć

Bryszka w temacie ręcznych laktatorów nie doradzę. Ja mam Medele ale sieciową z możliwością włożenia baterii. Powiem tak rewelacja!!!!!!!
Kupiłam w zeszłym roku na Allegro za 230 zł. Wiem, że drogo ale byłam troche w innej sytuacji niż teraz bo wiedziałam, że córcia ze względu na wadę serca byc może nie będzie mogła byc karmiona piersią. Dlatego zdawałam sobie sprawę, że musze mieć bardzo dobry laktator, który mi wtedy życie uratował. Wszystko pięknie ściągał, nie miałam zastoi w piersiach, ani bóli. Laktator wtedy okazał sie ratunkiem.Nie poradziłabym wtedy sobie na ręcznym, dziś już to wiem. No ale tak jak pisałam to była inna sytuacja.
Gdy leżałam wtedy w szpitalu jedna matka nie mogła karmic bo maleństwo dostało żółtaczki i próbowała ściągac ręcznym m-ki Chicco. Ściągała i płakała a wkońcu mąż musiał kupić sieciowy bo nie dawała rady ręcznym. Niech się inne mamusie wypowiedzą. Wiem, ze popularny jest Avent.
Chyba butelki będę kupować z Aventu.

Nimfi wszystkie torciki wyglądają super. Najładniejszy jest 1 i 2 ale w tej czwartej opcji jest więcej pampersów więc również warto przemyśleć.

nimfii ja wybrałabym aukcje nr1 jakoś tak kolorystycznie wszystko dobrane i ładnie ozdobione nie tak chaotycznie jak w pozostałych :-)

Bryszka ja też jestem na etapie jaki kupić laktator też właśnie słyszałam że przy tych ręcznych strasznie ręka boli w sumie mam zestaw startowy TT i najlepiej było by kupic laktator własnie z tej firmy ale elektryczny ale te elektryczne są droższe od tych ręcznych a jak upatrzyłam sobie takie ale jak pisałam mam butelki TT to lepiej kupić z tej samej firmy
LAKTATOR BABYONO ELEKTRYCZNY NOWOŚĆ SENSI + GRATIS (1740708228) - Aukcje internetowe Allegro
LAKTATOR ELEKTRYCZNY ODCIĄGACZ POKARMU TUFI (1739608455) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Nimfii mój M pracuje do 18.00, a czasem potrafi wrócić o 24.00. Złości mnie to bardzo, bo pieniądze to nie wszystko. Tym bardziej, że już kiedyś takim stylem życia nabawił się pogrypowego zapalenia mięśnia sercowego i to że żyje i że tak się po tym wszytkim pozbierał ( bo dziś jest praktycznie zdrowy) to cud. Więc ścigam go jak tylko mogę o te powroty do domu ( choć w oczach jego kolegów jestem terrorystą) nie tylko dla zdrowia naszej rodziy. A problem z grami komputerowymi też mamy. Nasze wspólne wieczory ( jak mały już śpi) wyglądają tak, że siedzimy przy kompach.

Bryszka ja na początku miałam jakiś taki zwykły laktator- totalna lipa. W sumie na początku nie był mi potrzebny. Nie miałam problemu z pokarmem, ale wiem że dziewczynom się przydawał przy nawale pokarmu. Potem musiałam wrócić na zajęcia na studiach i potrzebowałam laktatora. Kupiłam ręczny AVENTA. Byłam z niego bardzo zadowolona. Był bardzo skuteczny i dyskretny. Duże znaczenie ma po co Ci ten laktator. Jeżli tylko z obawy przed nawałem pokarmu w trzeciej dobie to ja bym nie kupowała. Spory koszt jak na jeden raz użycia, a w szpitalu mozna wypożyczyć. Natomiast jeśli chcesz wrócić do pracy lub często wychodzić to Ci się przyda. Do pracy wybrałabym ręczny, bo jest dyskretniejszy, a poza tym jak ściągasz pokarm w toalecie to nie zawsze masz dostęp do prądu. Do domowego użytku lepszy elektryczny. Dobrym sposobem jest poprosu ręczne ściąganie pokarmu ( jeśli nie za często) tylko trzeba to robić umiejętnie. Kiedy piersi są twarde z guzkami lepiej jest ściagać ręką niż laktatorem, bo mniej boli i można masować odrazu. Wydaje mi się, że lepiej wybrać tej firmy której ma się butelki tym bardziej, że TT to renomowana firma i ma bardzo dobre produkty ( mamy smoczek i gryzak, butelke też ale Olo się przyzwyczaił do aventowskich).

Do góry