reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

julieet, angun aż mi ślinka poleciała na myśl o tych pysznościach, zwłaszcza ten tort twarogowo-budyniowy z rabarbarem podziałał na moją wyobraźnię:tak:
Ja dzisiaj dostałam pierwsze porządne kopniaki od Małej:-) Ruchy czuję od 16 tc, ale dzisiaj to były takie mocne kopniaczki, aż się brzuch poruszył...Już nie pamiętałam jakie to cudne uczucie...
Powiedzcie Dziewczyny na który tc macie zaplanowane USG połówkowe? Bo mój lekarz mówi, że zwykle robi w 23 tc a ja akurat między 22 a 24 tc jestem na wakacjach i nie wiem czy się umówić przed czy po, ale raczej chyba przed...Przy Bartku miałam w 21 tc takie USG...

reklama
Kachutka mi też ślinka cieknie jak patrzę na te powstające potrawy, głodna jestem, ale poczekam aż się zrobi :-)
Myślę że to usg możesz mieć spokojnie w 21 tyg., idź tylko do lekarza z dobrym sprzętem, żeby nie narzekał, że pewne rzeczy to będzie lepiej widać za 2-3 tyg. Ja mam usg na początku 23 tyg.
Co do ruchów, to czułam takie delikatne szturchanie w zeszłym tyg. i raz w tym., ale już strasznie czekam na te kopniaczki :-)

Hej laski :-)
No lecicie z ta produkcja postow jak nic :-D No i mi takze narobilyscie smaka na te ciasta a zwlaszcza na ten serniczek mniami,serniki to ja moglabym jesc i jesc :-D
agalodz pewnie dlatego ze masz wiecej tych wod to na razie nie mozliwe ze nic nie poczujesz bo dzieciaczek ma wiecej miejsca ale nie martw sie jak tylko jeszcze troszke urosnie to i nawet wiecej wod nie pomorze zeby nie poczuc ruchow,cierpliwosci:-)
kachutka no Ja ide w przyszlym tygodniu w czwartek na USG polowkowe i wedlug @ to bede 19t5tc ale oni licza wedlug daty porodu z ostatniego USG i dzidzia wyszla wtedy starsza o 5 dni wiec powinlam byc w 20t3dc :tak: ale kazdy lekarz robi inaczej:-)
No Ja juz coraz wyrazniej czuje swojego dzieciaczka a zwlaszcza rano takie slodkie kopniaczki zazwyczaj na dziendobry :-D a tak to czesto wyczuwam moje malenstwo wypchniete po lewej stronie brzuszka,taka slodka kuleczka :-D

Ja miałam połówkowe usg w 21 tygodniu :) Z Szymonkiem w tym samym czasie.

Oj dziewczyny, jakie pyszności robicie...palce lizać, chyba też się skuszę i jutro roladę truskawkową upiekę :) Akurat na Boże Ciało będzie :)

Podaję nazwę czujnika: maxi phone total 3. Maxi - cosi
MAXI-COSI Elektroniczne nianie

Witam mamusie Ponko gratuluje synka!!Kati, Niuniunia a Wam córeczek!!
Wszystkim Wam zazdroszcze tych kopniakow ja nic nie czuje i gdyby nie to ze byłam 5 dni temu na usg to umierałabym ze strachu..Nie wiem moze przez to ze mam duzo wod płodowych?? mały jest podobno bardzo ruchliey a ja nic nie czuje...
nie martw sie:) moze to tez byc przyczyna ze lozysko masz dosc nisko i ulozone jakos inaczej ze tych kopniakow nie czujesz:) sie nie zamartwiaj:) ja mam podobna ilosc wod do ciebie bo pisalas ze masz 17cm o ile dobrze pamietam i to jest norma bo mi gin powiedzial ze to idealny stan jest wiec sie nie martw:) A dziecie poczujesz lada dzien:) Aga a w ktorym tygodniu jestes bo nie widze na suwaczku????

Tak Aga to rzeczywiście może być przyczyna dlaczego go nie czujesz, ma po prostu więcej miejsca do rozrabiania :-)

Ja mam dziś wenę na gotowanie, właśnie robi się kompot rabarbarowy. Potem upiekę udka z kurczaka w warzywach, do tego będą ziemniaczki pieczone. Na deser koperty z ciasta francuskiego z brzoskwiniami.
A wieczorem czeka mnie pieczenie 2 ciast- kruchego z jabłkami i tortu twarogowo-budyniowego z rabarbarem, bo jutro jedziemy na kilka dni do przyjaciół do Koszalina i nie wypada jechać z pustymi rękoma. Także niezły dzień kulinarny!

Ach już się nie mogę doczekać widoku morza, z Koszalina do Mielna żabi skok :-)
jeznys jakie pysznosci:D ja to marze o nowym piekarniku bo ten ktorego uzywam jest po przejsciach i ma dobrych kilka lat i jest zuzyty przez poprzednich lokatorow i nie nadaje sie praktycznie do niczego tylko do podpiekania;) a jedyne co dzis w kuchni zrobilam to kanapki i makaron plus zmywanie naczyn:D

Ale robie sie szczesliwa powoli poniewaz kran w kuchni ktory tez juz ma swoje lata sie rozpitolil dokladnie i chyba wisi tylko na gumie do zucia;) i jest szansa ze przy okazji wymienimy juz wszystko wlacznie ze zlewozmywakiem:d bedzie nowa bateria jednokomorowy zlew i zmywareczka i bede miala spokoj siwety:D

Kasiente, ja to w ogóle marzę o jakimkolwiek piekarniku :-D Niestety z taką małą kuchnią to niemożliwe, ale może kiedyś... ;)

Właśnie wróciłam z wypadu z... teściową :) I powiem Wam, że było bardzo sympatycznie, chyba spuściła nieco z tonu i ucieszyła się bardzo, że w ogóle chciałam się z nią gdzieś wybrać. Sama w Gdańsku siedzi bo tata A. jutro wraca ze statku, tydzień poza domem był i na tydzień teraz wraca i tak w kółko od paru lat więc w sumie nie dziwię się, że jej trochę odbija :-D

Poszłyśmy sobie na obiad i zakupy i muszę powiedzieć, że naprawdę było strasznie fajnie, bardzo miło spędziłam te dwie godziny, aż sama jestem w szoku.

Zaraz lecę samochód odwieźć do blacharki i lakiernika, małe wgniecenie niby ale razi mnie w oczy. Parę dni bez auta w dużym mieście wydaje się być masakrą, ale damy radę ;))))) :-D

Nadal myślę nad imieniem dla mojego synka. Straszne, nie mogę nic sensownego wymyślić, czuję się jakby w moim świecie nie było fajnych imion (które dobrze brzmią zagranicą, bo to był nasz warunek jako, że mały do szkoły tutaj już raczej nie pójdzie). Mam nadzieję, że do porodu coś znajdę haha :-D

Oj dziewczyny mi tez narobilyscie smaka tymi wypiekami, moj piekarnik niestety tez nie nadaje sie do pieczenia zadnych ciast, kilka razy probowalam ale zawsze konczylo sie to porazka, moja wsciekloscia a nawet lzami wiec sie poddalam.

A ja na polowkowe pojde w 21tyg, dokladnie 20tyg 2 dni. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i sie dowiem kto u mnie mieszka.

A ja ostatnie godzinki w pracy i rano wyjazd do Chamonix na tydzien. Mam nadzieje ze pogoda bedzie dla nas laskawa i troche sie zrelaksujemy i naladujemy akumulatory, bo tutaj jak zwykle leje.
A wiec nie bede do Was zagladala przez tydzien, wiec zycze wszystkim udanego tygodnia.

agalodz nie martw się - ja też kopniaków jeszcze nie czuję, czuję czasem takie łaskotanie w brzuchu, jakby mnie ktoś piórkiem posmyrał;) I raz mi się zdawało, że coś się przesunęło, ale też na 100% pewna nie jestem czy to mój dzidź, czy nieszczęsne jelita, bo miałam ostatnio z zaparciami sporo problemów. Na pewno lada dzień poczujemy konkretne ruchy maluszków :)

Na obiad dziś zrobiłam barszcz z botwinki z młodymi ziemniaczkami, na drugie sznycelki też z ziemniakami i czerwona kapusta. Zjadłam tylko trochę botwinki i sznycelka. Zjadłam też na mieście duuuuuużego loda włoskiego (obowiązkowo śmietankowo - czekoladowy - bo chodził za mną od dłuższego już czasu).

Dziewczyny jedna o czymś wspomni, a potem pół forum ślinka cieknie przed monitorem. Mam smaka i na serowca i na jabłecznik, jednak najbardziej na ciacho rabarbarowe. U nas piekarnik ok, ale moje umiejętności jeśli chodzi o wypiekanie gorzej :-D

reklama
nimfii ja tez fatalnie się czuję w aucie - jest mi słabo, niedobrze, głowa mnie boli, ale tak jest tylko bez klimy. Jak klima działa to jest ok. Z tym, ze i tak po ok. godzinie już nie daję rady siedzieć tak mnie boli kręgosłup, zebra i w ogóle wszystko:baffled:

ponko gratuluję synka i życzę powodzenia jutro na połówkowym!

Niuniunia super, ze z dzidzią lepiej i jesteś spokojniejsza! Gratuluję 100% dziewczynki:-)

Kati82 gratuluje córeczki!

A mi sie dzisiaj śniło, ze urodziłam wczesniaka w domu:szok: Był malutki, ale zdrowy, a jak po godzinie przestałam już zupełnie krwawić, chodzilam po domu, a potem poszłam z dzieckiem na spacer:-) A po jakims czasie stwierdziłam, ze wypadało by zadzwonić do mojego lekarza i moze pojechać do szpitala;-)

Do góry